প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওক্তোবর ২৬তা মহারাস্ত্র অমসুং গোৱাদা চৎকদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা শিরদীদা লৈবা শ্রী সাইবাবা সমাধী লাইশঙদা দর্শন অমসুং পুজা পাংথোক্কদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা লাইশঙদা অনৌবা দর্শন ক্যু কমপ্লেক্স শঙ্গাগদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা নিলৱন্দে ইকোনগী জল পুজন পাংথোক্কদৌরি অমসুং মসিগী ওইথংবা খোংবানগী কেনেল নেতৱর্ক অসি মীয়ামদা কৎথোক্কদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা লৌমী লাখ ৮৬ হেনবদা কান্নবা পীগদৌরিবা 'নমো শেতকরী মহাসন্মান নিধি য়োজনা' হৌদোক্কদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা মহারাস্ত্রদা লুপা কোতি ৭৫০০ রোমগী চাউখৎ খোঙথাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম উরেপ উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা গোৱাদা ইহান হানবা ওইনা পাংথোক্লিবা ৩৭ শুবা নেস্নেল গেম্স হৌদোক্কদৌরি
25 OCT 2023 11:21AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ২৬, ২০২৩ দা মহারাস্ত্র অমসুং গোৱাদা চৎকদৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা নুংথিল পুঙ ১ রোম তাবদা অহমদনগর জিলাগী, শিরদীদা থুংলগা শ্রী সাইবাবা সমাধী লাইশঙদা দর্শন অমসুং পুজা পাংথোক্কদৌরি। মহাক্না লাইশঙ অসিদা অনৌবা দর্শন ক্যু কমপ্লেক্সসু শঙ্গাগদৌরি। নুংথিল পুঙ ২ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা নীলৱন্দে ইকোনগী জল পুজন পাংথোক্কদৌরি অমসুং মসিগী কেনেল নেতৱর্ক অমবু মীয়ামদা কৎথোক্কদৌরি। নুংথিল পুঙ ৩:১৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা শিরদীদা মীয়ামগী থৌরম অমা য়াওগনি অমসুং মদুদা হকশেল, রেল, লম্বী থোঙ অমসুং থাউ অমসুং গ্যাসনচিংবা সেক্তরশিংদা লুপা কোতি ৭৫০০ রোমগী চাউখৎ খোঙথাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম উরেপ উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি।
নুংথিল পুঙ ০৬:৩০রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা গোৱাদা থুংগনি অমসুং মফম অদুদা মহাক্না ৩৭ শুবা নেস্নেল গেম্স হৌদোক্কদৌরি।
মহারাস্ত্রদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগদৌরিবা শিরদীদা লৈবা অনৌবা দর্শন ক্যু কমপ্লেক্স অসি লাইনিংবশিংগী নুংঙাইনা ঙাইনবগী মফম পীনবগী ৱাখল্লোন্দা শাবা স্তেত-ওফ-দি-আর্ত ওইবা অনৌবা অচৌবা বিলদিং অমনি। মসিদা পুন্না লাইনিংবা লিশিং তরা হেনবনা ফম্বা চনগদবা ঙাইনবগী কাজাওশিং য়াওই। মসিদা মীয়ামগী নুংঙাইনবা এয়র-কন্দিসন হাপ্লবা ক্লোক রেমশিং, অমাংশঙশিং, বুকিং কাউন্তরশিং, প্রসাদ কাউন্তরশিং, ই-পাউগী সেন্তরনচিংবা কয়া লৈরি। মসিগী অনৌবা দর্শন ক্যু কমপ্লেক্স অসি ২০১৮ গী ওক্তোবরদা প্রধান মন্ত্রীনা জত্রা হুনখিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নিলৱন্দে ইকোনগী ওইথংবা (৮৫ কি.মী.) খোংবানগী কেনেল নেতৱর্ক মীয়ামদা কৎথোক্কদৌরি। মসিনা ঈশিং পাইপ্না থাদুনা তেহসিল ৭ (অহমেদনাগর জিল্লাদা ৬ অমসুং নাশিক জিলাদা ১) তগী খুঙ্গং ১৮২ দা কান্নবা পীগনি। নিলৱন্দে দাম অসি ১৯৭০ দা ইহান হানবা ওইনা হৌদোকখিবনি। মসিবু লুপা করোর ৫১৭৭ চঙনা শেমগৎলি।
মীয়ামগী থৌরম অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা 'নমো শেতকারি মহাসন্মান নিধি য়োজনা' হৌদোক্কনি। য়োজনা অসিনা প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি য়োজনাগী কান্নবা ফংবা য়ারবা মহারাস্ত্রগী মীয়াম লাখ ৮৬ হেনবদা চহি অমদা লুপা ৬০০০গী অহেনবা শেনফম পীদুনা কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদনগর সিভিল হোস্পিতালদা আয়ুশ হোস্পিতাল, কুর্দুৱারি-লতুর রোদ রেলৱে সেক্সন মৈ থানবা (১৮৬ কিমি); জাল্গাওনদগী ভুসাবল (২৪.৪৬ কিমি) শম্নরিয়া ৩শুবা অমসুং ৪শুবা রেলৱে লাইন; NHH -166 (পেকেজ-I) সঙ্গলিদগী বোরগাও সেক্সন লেন মরি ওইহনবা; ইন্দিয়ন ওইল কোর্পোরেসন লিমিতেদকী মনমাদ তর্মিনেলদা অহেনবা ফেসিলিতী হাপ্পা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ খোঙথাংগী প্রোজেক্ত কয়া উরেপ উয়ুং তমগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদনগর সিভিল হোস্পিতালদা মেতর্নেল & চাইল্দ হেল্থ ৱিংগী উরেপ উয়ুং তমগনি।
থৌরম অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা আয়ুশ্মান ভারত কার্দ অমসুং স্বামিত্বা কার্দশিং কান্নবা ফংগদবশিংদা লান্থোক্কনি।
গোৱাদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা, লৈবাক অসিগী শান্নখোৎনবগী ফিভম অসি কয়াগী মতীক অহোংবা পুরক্লে। লৈঙাক অসিনা হনবা লৈতনা মতেং তৌনা এথলেতশিংগী পারফোর্মেন্সতা অদুক্কী মতীক অন্তর্জাতিগী থাক্তা হেনগৎলে। মকোক থোংবা পারফোর্মরশিং খন্দোক্নবা অমসুং মশান্না কয়া মীয়ামদা হেন্না মশক খঙহন্নবগীদমক জাতিগী থাক্তা তুর্নামেন্তশিং পাঙথোকপগী তঙাইফদবা লৈরিবসিবু য়েংদুনা নেসনেল গেম্স কয়া লৈবাক অসিদা পাঙথোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা গোৱাগী মার্গাওদা লৈবা পন্দিত জৱাহর্লাল নেহরু স্তেদিয়মদা ওক্তোবর ২৬, ২০২৩ দা ৩৭ শুবা নেসনেল গেম্স হৌদোক্কনি। মহাক্না গেম্স অসিদা শরুক য়ারিবা এথলেতশিংদা ৱা ঙাংগনি।
নেসনেল গেম্স অসি গোৱাদা ইহান হানবা ওইনা পাঙথোক্লি। গেম্স অসি ওক্তোবর ২৬তগী হৌদুনা নবেম্বর ৯ ফাওবা পাঙথোক্কনি। লৈবাক শীনবা থুংবদগী এথলেত ১০,০০০ হেনবনা মফম ২৮ দা মশান্না ৪৩ দা অথোই অহেন তান্নগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Maharashtra and Goa on 26th October
PM to perform pooja and darshan at Shri Saibaba Samadhi Temple, Shirdi
PM to inaugurate the new Darshan Queue Complex at the temple
PM to perform the Jal Pujan of Nilwande Dam and dedicate its left bank canal network to the nation
PM to launch the ‘Namo Shetkari Mahasanman Nidhi Yojana’ benefitting more than 86 lakh farmer beneficiaries
PM to inaugurate, dedicate to nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth about Rs 7500 crore in Maharashtra
PM to inaugurate the 37th National Games, being held in Goa for the very first time
25 OCT 2023 11:21AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Maharashtra and Goa on 26th October, 2023.
At around 1 PM, Prime Minister will reach Shirdi, Ahmednagar District, where he will perform pooja and darshan at Shri Saibaba Samadhi Temple. He will also inaugurate the new Darshan Queue Complex at the temple. At around 2 PM, Prime Minister will perform the Jal Pujan of Nilwande Dam and dedicate a canal network of the dam to the nation. At around 3:15 PM, Prime Minister will attend a public programme in Shirdi, where he will inaugurate, dedicate to nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth about Rs 7500 crore in sectors like health, rail, road and oil and gas.
At around 06:30 PM, Prime Minister will reach Goa, where he will inaugurate the 37th National Games.
PM in Maharashtra
The new Darshan Queue complex at Shirdi, which will be inaugurated by the Prime Minister, is a state-of-the-art modern mega building envisaged to provide comfortable waiting areas for the devotees. It is equipped with several waiting halls with a cumulative seating capacity of more than ten thousand devotees. It has provision of air-conditioned public amenities like cloak rooms, toilets, booking counters, prasad counters, information centre etc. The foundation stone of this new Darshan Queue Complex was laid by the Prime Minister in October, 2018.
Prime Minister will dedicate to the nation the left bank (85km) canal network of the Nilwande Dam. It will benefit 182 villages from 7 Tehsils (6 in Ahmednagar district and 1 from Nashik district) by facilitating pipe distribution networks of water. The idea of Nilwande Dam was first conceived in 1970. It is being developed at a cost of about Rs 5177 crore.
During the public programme, Prime Minister will launch the ‘Namo Shetkari Mahasanman Nidhi Yojana’. The Yojna will benefit more than 86 lakh beneficiaries of the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi Yojana in Maharashtra, by providing an additional amount of Rs 6000 per year to them.
Prime Minister will inaugurate and dedicate to the nation multiple development projects including Ayush Hospital at Ahmednagar Civil Hospital; Electrification of Kurduwadi-Latur Road railway section (186 Km); 3rd & 4th railway line connecting Jalgaon to Bhusaval (24.46 km); four laning of Sangli to Borgaon section of NH-166 (Package-I); Additional facilities at Manmad Terminal of Indian Oil corporation Limited;
Prime Minister will lay the foundation stone of the Maternal & Child Health Wing at Ahmednagar Civil Hospital.
During the programme, Prime Minister will also distribute Ayushman cards and Svamitva cards to beneficiaries.
PM in Goa
Under the leadership of the Prime Minister, the sports culture in the country has undergone a sea change. With the help of continuous government support, the performance of athletes has witnessed tremendous improvement at the international level. Recognizing the significance of holding national level tournaments for identifying top performers and further enhancing the popularity of sports, the National Games are being held in the country.
Prime Minister will inaugurate the 37th National Games at Pandit Jawaharlal Nehru Stadium, Margao, Goa on 26th October 2023. He will also address athletes taking part in the Games.
The National Games are being held in Goa for the very first time. The Games will be held from 26th October to 9th November. More than 10,000 athletes from across the country will compete in over 43 sports disciplines across 28 venues.