প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মধ্য প্রদেশকী গ্বালিয়রদা দি সিন্ধিয়া স্কুলগী 125শুবা ফাউন্দর্স দেগী পালন থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে
স্কুল অসিদা মলতিপর্পস স্পোর্তস কমপ্লেক্সকী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
দি সিন্ধিয়া স্কুলগী 125শুবা মপোক কুমওনদা কোম্মেমোরেতিব স্তাম্প ফোঙখ্রে
মশক নাইবা এলুমনী অমসু তোপ অচিবরশিংদা স্কুলগী এনুএল এৱার্দশিং পীখ্রে
“মহারাজা মধো রাও সিন্ধিয়া-Iজী অসি তুংদা লাক্কদবা মীরোলশিংগীদমক অফবা তুংলমচৎ অমা শেম্নবা মঙলান শাগৎলম্বা মীৎয়েং শান্না উবা ঙম্বা মীশক অমা ওইরমখি”
“হৌখিবা দিকেদ অসিদা লৈবাক্কী ওইনা মমাংদা অমুক্তা তৌখিদ্রিবা তুং কোইনা চৎকদবা পোরমশিং য়াৎপনা অনৌবা ৱারেপশিং লৌবা ঙমহনখি”
“ঐখোয়গী পান্দমদি ঙসিগী নহারোলনা খুমাং চাউশিনবা ঙম্নবগীদমক লৈবাক অসিদা পোজিতিব এনভাইর্নমেন্ত অমা শেম্বনি”
“সিন্ধিয়া স্কুলগী মহৈরোয় খুদিংমক্না প্রোফেস্নেলগী লমদা নত্ত্রগা অতোপ্পা মফম অমা হেক্তদা ভারতপু বিক্ষিৎ ভারত ওইহন্নবা হোৎনগদবনি”
“ঙসি ভারতনা তৌরিবা খুদিংমক মেগা স্কেল অমদা তৌরি”
“নখোয়গী মঙলান অসি ঐগী ফিরেপনি”
21 OCT 2023 7:14PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মধ্য প্রদেশকী গ্বালিয়রদা ‘দি সিন্ধিয়া স্কুল’গী 125শুবা ফাউন্দর্দ দেগী পালন থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে। থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা স্কুল অসিদা ‘মলতিপর্পস স্পোর্তস কমপ্লেক্স’কী উরেপ উয়ুং তমখি আমসুং মশক নাইবা এলুমনি অমসুং তোপ অচিবরশিংদা স্কুলগী এনুএল এৱার্দশিং পীখি। সিন্ধিয়া স্কুল অসি 1897দা লিংখৎখি অমসুং পুৱারী ওইরবা গ্বালিয়র ফোর্তকী মথক্তা লৈ। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা কোম্মেমোরেতিব স্তাম্প ফোঙখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা শিবাজী মহারাজকী মীতমদা হৈকৎ-লৈকৎ তমখি। মহাক্না থৌরম অসিদা উৎখিবা একজিবিসন অমগী ৱাকথ্রু তৌখি।
মহাক্না ঋসি গ্বালিপা, মশক নাইবা শৈশকপা তানসেন, মহাদ জী সিন্ধিয়া, রাজমাতা বিজয়া রাজে, অতল বিহারি বাজপায়ী অমসুং উস্তাফ অমজাদ অলি খান পনখি অমসুং গ্বালিয়রগী লমদমনা মতম চুপ্পদা অতোপ্পশিংগীদমক ইথিল পীরিবা মীওইশিং পুথোকখি। “মসি নারী শক্তি অমসুং থৌনাগী লমদমনি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোক্লদুনা লমদম অসিদা মহারানি গঙ্গাবাইনা মহাক্কী লিক-কোল য়োন্থোক্তুনা স্বারাজ হিন্দ ফৌজতা তান তৌখি। “গ্বালিয়রদা লাকপা অসি মতম চুপ্পদা নুংঙাই,” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা সিন্ধিয়া ইমুংনা ভারত অমসুং বারানসীগী চৎনবী য়োকখৎপদা শরুক তমখিবা অদুসু পনখি। মহাক্না কাশিদা ঘাত কয়া শাখিবা অমসুং BHUদা শরুক তমখিবশিং অদু নীংশিংখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঙসি কাশিগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং অসি ইমুং অসিগী মশক নাইবা মীওইশিংগীদমক চাউথোকচনীংঙাই ওইবা ৱাফম অমনি। প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী জোতিরাদিত্য সিন্ধিয়া অসি গুজরাতকী ময়া নুপানি অমসুং গুজরাত্তা মহাক্কী পোক্নফম লমদমদা গায়কবার ইমুংনা শরুক তমখিবা অদুসু পনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মথৌ মশক খঙবা মীওশিংনা শেলগী কান্নবশিংগী মহুৎ তুংগী মীরোলশিংগী য়াইফনবা থবক তৌখি। এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিং লিংখৎপদা তুং কোইনা কান্নবা পীরিবা অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মহারাজা মধো রাও Iদা ইকাই খুম্নবা উৎখি। শ্রী মোদীনা মীয়ামনা কয়া খঙনদবা ৱাফম মদুদি মহারাজানা পব্লিক ত্রান্সপোর্ত সিস্তেম অমা লিংখৎখি হায়রিবা অসি ঙসিসু দিল্লীগী DTCদা মথৌ তৌরি। প্রধান মন্ত্রীনা ঈশিং য়োকশিন্নবা অমসুং ঈথৈ-লৌখোংগী মহাক্কী থৌশিলগী মতাংদসু পনখি অমসুং হরসী দাম অসি চহি 150গী মতুংদা ফাওবা এসিয়াগী খ্বাইদগী চাউআ মদ দাম ওইরি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক্কী বিজন্না ঐখোয়না পুন্সিগী লম খুদিংমক্তা তুং কোইগদবা অমসুং শম্বা লম্বীশিংদগী ঙাকথোক্নবা তাকপীরমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা 2014দা মহাক্না ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগী থৌদাং লৌরবা মতমদা খুদক্তা ফলশিং ফংনবা থবক তৌবা নত্ত্রগা তুং কোইগদবা থৌশিল পাইখৎপা ওপ্সন অনি লৈখি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকারনা চহি 2, 5, 8, 10, 15 অমসুং 20গী তোঙান-তোঙানবা তাইম বেন্দশিংদা থবক তৌনবা ৱারেপ লৌখি অমসুং হৌজিক সরকারনা চহি 10 মপুং ফাগদৌরে, পন্দুনা লৈরম্বা ৱারেপ কয়ামরুম তুং কোইগদবা থৌশিলগা লোয়ননা পাইখৎখি। শ্রী মোদীনা মাইপাকখিবশিং অদু পাউদমখি অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মিরদা আর্তিকল 370 এব্রোগেৎ তৌনবা দিকেদ তরুক শুরবা দিমান্দ, আর্মীগী এক্স-সর্ভিসমেনদা ৱান রেঙ্ক ৱান পেন্সন পীনবা দিকেদ মরি শুরবা দিমান্দ, GST অমসুং ত্রিপল তলাক লোগী দিকেদ মরি শুরবা দিমান্দগী মতাংদা পনখি। মহাক্না পার্লিয়ামেন্তদা হন্দক্তা নারী শক্তি বন্দন অধিনিয়ম পাস তৌখিবা অদুসু পনখি। শ্রী মোদীনা হায়খি খুদোংচাবশিংগী অৱাৎপা অমত্তা লৈহন্দুনা হৌরক্লিবা মীরোলশিংগীদমক পোজিতিব এতমোস্ফিয়র অমা শেম্নবা হৌৎনরিবা হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা নৎলমদ্রবদা পন্দুনা লৈরম্বা ৱারেপশিং অসি মথংগী মীরোলগীদমক মাংদা পুখৎলমলোই। “অচৌবা মঙলান মঙঙু অমসুং চাউনা মাইপাকউ” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মহৈরোয়শিংদা ফোঙদোক্লদুনা মহাক্না দি সিন্ধিয়া স্কুলনা ভারতনা নীংতম্বা ফংখিবগী চহি 100 শুরকপদা চহি 150 মপুং ফারগনি হায়খি। মথংগী চহি 25 অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা থাজবগা লোয়ননা হৌরক্লিবা মীরোলশিংনা ভারতপু চাউখৎপা লৈবাক অমা ওইহনগনি হায়বগী থাজবা ফোঙদোকখি। “ঐহাক্না নহারোল অমসুং মখোয়গী তৌবা ঙম্বশিংদা থাজবা থম্মি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি অমসুং নহারোলনা লৈবাক্কীদমক লৌখিবা ফিরেপ অদু থুংহনবা ঙমগনি হায়বগী থাজবা ফোঙদোকখি। মহাক্না মথংগী চহি 25 অসি ভারতকীদমক মরু ওইবা অদুগুম্না মহৈরোয়শিংগীদমক্তসু মরু ওই। “দি সিন্ধিয়া স্কুলগী মহৈরোয় খুদিংমক্না প্রোফেস্নেলগী লমদা নত্ত্রগা অতোপ্পা মফম অমা হেক্তদা ভারতপু বিক্ষিৎ ভারত ওইহন্নবা হোৎনগদবনি”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সিন্ধিয়া স্কুল এলুমনিগা লোয়ননা ৱারী শাখিবা অদুনা বিক্ষিৎ ভারতকী মঙলাম থুংহন্নবা মখোয়গী মতিক ময়াইদা মহাক্না থাজবা হেনগৎহনখি। মহাক্না হায়খি কেন্দ্রগী মন্ত্রী জিতেন্দ্র সিংহ, রেদিও লিজেন্দ অমীন সয়ানি, প্রধান মন্ত্রীনা ইখিবা গরবা খুদোল তমখিবা মীত ব্রদর্স, সলমান খান অমসুং শৈশকপা নিতিন মুখেসকী মতাংদা পনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী হেনগৎলক্লিবা গ্লোবেল প্রোফাইলগী মতাংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না থাগী সাউথ পোলদা লেন্দিং তৌখিবা অমসুং G20 মাইপাক্না পাঙথোকখিবগী মতাংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না ভারত অসি খোঙজেল য়াংনা খুমাং চাউশিল্লিবা ইকনোমীগী মতাংদা ৱা ঙাংখি। ভারত অসি ফিনতেক, রিএল-তাইম দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সনশিং অমসুং স্মার্তফোন দেতা কঞ্জুম্পসনগী এদোপ্সন রেত্তা নম্বর ৱান ওইরি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতনা ইন্তর্নেৎ য়ুজরশিং অমসুং মোবাইল মেন্যুফেকচরিংদা নম্বর তু ওইরি। ভারতনা অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেম ওইরি অমসুং মালেমগী অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা ইনর্জী কঞ্জুমর ওইরি। মহাক্না ভারতনা স্পেস স্তেসনগীদমক শেম শারিবা অমসুং ঙসি তৌখিবা মাইপাক্লবা গগনয়ানগা মরী লৈনবা তেস্তকী মতাংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না তেজাস অমসুং INS বিক্রান্তগী মতাংদসু পনখি অমসুং “ভারতকী ওইনা ওইথোকপা ঙমলোইদবা অমত্তা লৈতে” হায়না ফোঙদোকখি।
মহৈরোয়শিংদা মালেম অসিদা মখোয়না চৎনীংবা নত্ত্রগা তৌনীংবা তৌবা য়াই হায়রদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়দা স্পেস অমসুং দিফেন্স সেক্তরশিং য়াওনা মখোয়গীদমক হাংলিবা অনৌবা এভেন্যুশিংগী মতাংদা মখোয়দা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মহৈরোয়শিংদা অনৌবা ৱাখল্লোন পুথোক্নবা হায়খি অমসুং মখোয়না শতাবদি ত্রেনশিং হৌখিবা অসিগুম্বা হান্নগী রেলৱে মন্ত্রী শ্রী মধাবরাওনা পাইখৎলমখিবা থৌশিলশিং অসি দিকেদ অহুম অমুক হন্না তৌবা ঙমখিদে হায়না নীংশিংখি অমসুং হৌজিক্তি লৈবাক অসিনা ভন্দে ভারত অমসুং নমো ভারত ত্রেনশিং উবা ফংলে হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা দি সিন্ধিয়া স্কুলদা লৈরিবা হাউসশিংগী মশিং অসি স্বারাজতা লৌখিবা ফিরেপশিংদা য়ুম্ফম ওই হায়খি অমসুং মসি অচৌবা ইথিলগী হৌরকফমনি হায়খি। মহাক্না শিবজী হাউস, মহাদজী হাউস, রানোজী হাউস, দত্তাজী হাউস, কনরখেদ হাউস, নিমাজী হাউস অমসুং মধাব হাউসকী মতাংদা পল্লদুনা মসি সপ্ত ঋসিশিংগী শক্তিগী মান্নৈ হায়খি। শ্রী মোদীনা মহৈরোয়শিংদা থবক 9 শীন্নখি অমসুং মখোয় অদুদি: ৱাতর সেক্যুরিতীগী এৱের্নেস কেম্পেন চত্থবা, দিজিতেল পেমেন্তশিংগী মরমদা এৱের্নেস পীবা, গ্বালিয়রবু ভারতকী খ্বাইদগী লুনানবা সহর ওইহন্নবা, মেদ ইন ইন্দিয়া প্রদক্তশিং প্রমোৎ তৌনবা, ভোকেল ফোর লোকেলগী এপ্রোচ এদোপ্ত তৌনবা, ভারত এক্সপ্লোর তৌদুনা লৈবাক মনুংদা হান্না মীরৈবাক্তা চৎত্রিঙৈদা চৎপা, রিজনেল ফার্মরশিংগী মরক্তা মহৌশাগী লৌউ-পথাপকী এৱের্নেস পীবা, নোংমগী চাগদবা চীঞ্জাক্তা মিল্লেৎশিং য়াওহনবা, স্পোর্তস, য়োগ অমসুং মশা মউ ফনবা শাজেল অসি পুন্সি মহিংগী মরু ওইবা শরুক ওইহনবা অমসুং অরোইবদা য়ামদ্রবদা লায়রবা ইমুং অমগী হেন্দ হোল্দিং তৌবা। মহাক্না হায়খি মদুদি মীওই করোর 13বু হৌখিব চহি মঙা অসিদা লম্বেল অসিদা চৎতুনা লাইরবদগী থোরকপা ঙমহনখি।
“ভারতনা ঙসি তৌরিবা খুদিংমক, মসি মেগা স্কেলদা তৌরি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোক্লদুনা মহাক্না মহৈরোয়শিংদা মখোয়গী অচৌবা মঙলানশিং শাগৎনবা অমসুং ফিরেপশিং লৌনবা হায়খি। “নখোয়গী মঙলান্না ঐগী ফিরেপনি” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি অমসুং মহৈরোয়শিংদা নমো এপ নত্ত্রগা ৱাতসএপকী খুত্থাংদা মঙোন্দা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং শিয়র তৌরক্নবা হায়খি।
ৱারোল পীবা লোইশিনবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “সিন্ধিয়া স্কুল অসি শুপ্নগী ইন্সতিত্যুসন অমা খক্তা নত্তনা লেগেসীসু ওইরি”। মহাক্না হায়খি স্কুল অসিনা নীংতম্বগী মমাং অমসুং মতুংদা মহারাজ মধো রাওজীগী ফিরেপশিং মাংদা পুখৎখি। শ্রী মোদীনা অমুক হন্না এৱার্দ ফংখিবা মহৈরোয়শিংদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি অমসুং সিন্ধিয়া স্কুলগী অফবা তুংলমচৎকীদমক য়াইফ মঙ্গোল পীখি।
থৌরম অসিদা মধ্য প্রদেশকী রাজ্যপাল, শ্রী মঙ্গুবাই পতেল, মধ্য প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী শিবরাজ সিংহ চৌহান অমসুং কেন্দ্র মন্ত্রীশিং, শ্রী জোতিরদিত্যা সিন্ধিয়া, নরেন্দ্র সিংহ তোমর অমসুং জিতেন্দ্র সিংহনা শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
PM addresses programme marking celebrations of 125th Founder’s Day of The Scindia School in Gwalior, Madhya Pradesh
Lays foundation stone for Multipurpose Sports Complex in the school
Releases commemorative stamp in honour of 125th anniversary of The Scindia School
Presents school’s annual awards to distinguished alumni and top achievers
“Maharaja Madho Rao Scindia-I Ji was a visionary who had a dream of creating a brighter future for generations to come”
“Over the past decade, the nation's unprecedented long-term planning has resulted in groundbreaking decisions”
“Our endeavour is to create a positive environment in the country for today's youth to prosper”
“Every student of the Scindia School should strive to make India a Viksit Bharat, be it in the professional world or any other place”
“Whatever India is doing today, it is doing it on a mega scale”
“Your dream is my resolution”
21 OCT 2023 7:14PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the programme marking the 125th Founder’s Day celebration of ‘The Scindia School’ in Gwalior, Madhya Pradesh today. During the programme, the Prime Minister laid the foundation stone for the ‘Multipurpose sports complex’ in the school and presented the school’s annual awards to distinguished alumni and top achievers. The Scindia School was established in 1897 and is atop the historic Gwalior Fort. The Prime Minister also released a commemorative postal stamp on the occasion.
The Prime Minister paid floral tribute to the statue of Shivaji Maharaj. He also took a walkthrough of the exhibition showcased on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister congratulated everyone on the occasion of the 125th anniversary of The Scindia School. He also congratulated the citizens on the occasion of the Foundation Day of Azad Hind Sarkar. The Prime Minister expressed gratitude for getting the opportunity to become part of the celebrations of the prestigious history of The Scindia School and the city of Gwalior. He mentioned Rishi Gwalipa, music maestro Tansen, Mahad Ji Scindia, Rajmata Vijaya Raje, Atal Bihari Vajpayee and Ustad Amjad Ali Khan and said that the land of Gwalior has always produced those who become an inspiration for others. “It is the land of Nari Shakti and valour”, the Prime Minister said as he emphasized that it was on this land that Maharani Gangabai sold her jewellery to fund the Swaraj Hind Fauj. “Coming to Gwalior is always a delightful experience”, the Prime Minister said. The Prime Minister also mentioned the contribution of the Scindia family to the preservation of the culture of India and Varanasi. He remembered several ghats constructed by the family in Kashi and contributions to BHU. He said that today’s development projects in Kashi must be a matter of satisfaction for the luminaries of the family. The Prime Minister also mentioned that Shri Jytiraditya Scindia is son in law of Gujarat and also mentioned the contribution of the Gaikawad family at his native place in Gujarat.
The Prime Minister said that a dutiful person works for the welfare of the coming generations instead of for the momentary benefits. Emphasizing the long-term benefits of establishing educational institutions, the Prime Minister paid tributes to Maharaja Madho Rao I. Shri Modi also mentioned a lesser-known fact that the Maharaja also established a public transport system that is still functioning as DTC in Delhi. Prime Minister Modi also mentioned his initiative for water conservation and irrigation and informed that Harsi Dam is Asia’s largest mud dam even after 150 years. The Prime Minister said his vision teaches us to work for the long term and avoid shortcuts in every sphere of life.
The Prime Minister highlighted the two options of working for immediate results or adopting a long-term approach when he assumed the role of Prime Minister of India in 2014. He underlined that the government decided to work with different time bands ranging from 2, 5, 8, 10, 15 and 20 years, and now that the government is close to completing 10 years, multiple pending decisions have been taken with the long-term approach. Shri Modi listed the achievements and mentioned the six-decade-old demand to abrogate Article 370 in Jammu & Kashmir, the four-decade-old demand to provide One Rank One Pension to ex-servicemen from the army, the four-decade-old demand for GST and Triple Talaq Law. He also mentioned the Nari Shakti Vandan Adhiniyam which was recently passed in the Parliament. Shri Modi underlined that these pending decisions would have been carried forward to the next generation if not for the present government which strives to create a positive atmosphere for the young generations with no shortage of opportunities. “Dream big and Achieve big”, the Prime Minister said to the students as he noted that The Scindia School also completes 150 years when India completes 100 years of independence. In the next 25 years, the Prime Minister said with confidence that the young generation will make India a developed nation. “I trust the youth and their capabilities”, the Prime Minister said and expressed the belief that the youth will accomplish the resolve taken by the nation. He reiterated that the next 25 years are as significant for the students as it is for India. “Every student of the Scindia School should strive to make India a Viksit Bharat, be it in the professional world or any other place”, he emphasized.
The Prime Minister said his interaction with Scindia School alumni has strengthened his belief in their capacity to fulfill the destiny of Viksit Bharat. He mentioned Union Minister Jitendra Singh, Radio legend Ameen Sayani, Meet brothers who presented Garba written by the Prime Minister, Salman Khan, and Singer Nitin Mukesh.
The Prime Minister dwelled on the growing global profile of India. He mentioned the landing on the moon's South Pole and the successful organization of G20. He talked about India as the fastest-growing economy. India is number one in the adoption rate of fintech, real-time digital transactions and smartphone data consumption. He informed that India is number two in terms of the number of internet users and in mobile manufacturing. India has the third largest startup ecosystem and is the third largest energy consumer in the world. He mentioned India’s preparation for a space station and the successful Gaganyaan-related test done today itself. He also listed Tejas and INS Vikrant and said “Nothing is impossible for India”.
Telling the students that the world is their oyster, the Prime Minister told them about the new avenues that have been opened for them including space and defence sectors. The Prime Minister asked the students to think outside of the box and reminded them how initiatives taken by the former railway minister Shri Madhavrao such as starting Shatabdi trains were not repeated till three decades and now the country is seeing Vande Bharat and Namo Bharat trains.
The Prime Minister highlighted the name of the Houses in The Scindia School based on the resolutions of Swaraj and said that it is a huge source of inspiration. He mentioned Shivaji House, Mahad Ji House, Rano Ji House, Datta Ji House, Kanarkhed House, Nima Ji House and Madhav House and said that it is like the strength of the Sapt Rishis. Shri Modi also handed out 9 tasks to the students and listed them as follows: to run an awareness campaign for water security, create awareness about digital payments, strive to make Gwalior the cleanest city in India, promote Made in India products and adopt the approach of Vocal for Local, explore India and travel within the country before heading out to foreign nations, create awareness about natural farming among regional farmers, inculcate millets in daily diet, make sports, Yoga or any form of fitness an integral part of lifestyle, and lastly hand holding of at least one poor family. He stated that 13 crore people have come out of poverty in the last five years by following this path and
“Whatever India is doing today, it is doing it on a mega scale”, the Prime Minister remarked as he urged the students to think big about their dreams and resolutions. “Your dream is my resolution”, he said and suggested the students share their thoughts and ideas with him via the Namo app or connect with him on WhatsApp.
Concluding the address, the Prime Minister said, “Scindia School is not just an institution but a legacy.” He said that the school has continuously carried forward the resolutions of Maharaj Madho Rao ji, both before and after independence. Shri Modi once again congratulated the students who were awarded a short while ago and conveyed his best wishes to Scindia School for a better future.
Governor of Madhya Pradesh, Shri Mangubhai Patel, Chief Minister of Madhya Pradesh, Shri Shivraj Singh Chauhan and Union Ministers, Shri Jyotiraditya Scindia, Narendra Singh Tomar and Jitendra Singh were present on the occasion among others.