ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ইতালিগী দিফেন্স মিনিস্তর গুইদো ক্রোসেত্তোগা উনখ্রে; দিফেন্স ইন্দস্ত্রিএল কোওপরেসনগী খুদোংচাবশিংগী খন্নখ্রে
সেকুরিতি, আর অমসুং দি, কো-দিবলপমেন্ত, কো-প্রদক্সন অমসুং জোইন্ত ভেঞ্চরশিং লিংখৎপা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা দিফেন্সকী হিরমশিংদা মতে পীনবা হেনগৎহন্নবা য়ানচেশিং খুৎয়েক পীনখ্রে
10 OCT 2023 10:05AM by PIB Imphal
ইতালি অমসুং ফ্রান্সকী মহাক্কী খোঙচৎকী অহানবা ওইনা, ওক্তোবর ০৯,২০২৩দা রোমদা রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ইতালিগী দিফেন্স মিনিস্তর গুইদো ক্রোসেত্তোগা উনখ্রে। উনবা অদুদা লুচিংবশিংনা ত্রেনিং, ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবা, মেরিতাইম এক্সরসাইজশিং অমসুং মেরিতাইম সেকুরিতি য়াওনা দিফেন্স কোওপরেসনগী হিরমশিং নাকল অনিনা খন্নখি। দিফেন্স ইন্দস্ত্রিএল কোওপরেসনগী খুদোংচাবশিংগী মতাংদসু খন্নখি।
দিফেন্স অমসুং জোইন্ত দিবলপমেন্তগী মতাংদা ভারত অমসুং ইতালি মতেং পীননবা মিনিস্তর অনিনা খন্নখি। ভারতকী স্তার্দঅপশিংগা ইতালিগী দিফেন্স কম্পেনিশিংগা থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহন্নবা পাউতাকশিং রক্ষ মন্ত্রীনা পীখি।
মীফমগী তুংদা দিফেন্সকী লমদা মতেং পীননবা য়ানচেশিং খুৎয়েক পীনখি। য়ানচে অদুনা সেকুরিতি, দিফেন্স পোলিসি, আর অমসুং দি, মিলিতরিগী লমদা ইজুকেসন, মেরিতাইম দোমেন এৱারনেস, দিফেন্সকী ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবা, আর অমসুং দি, কো-দিবলপমেন্ত, কো-প্রদক্সন অমসুং জোইন্ত ভেঞ্চরশিং লিংখৎপা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা দিফেন্সকী হিরমশিংদা মতে পীনবা হেনগৎহন্নবা হিরমদা পুক্নিং থৌগৎকনি।
মসিগী মমাঙদা, শ্রী রাজনাথ সিংহদা ভিল্লা মাদামাদা গার্দ ওফ ওনর অমা পীখি। মহাক্না সিয়ামপিনো এয়রপোর্ততা থুংলবদা ইতালিদা লৈবা ভারতকী এম্বেসেদর দোক্তর নীমা মালহোত্রা অমসুং ইতালিগী সেনিয়র ওফিসিএলশিংনা রক্ষ মন্ত্রী তরাম্না ওকখি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh holds talks with Italian Defence Minister Mr Guido Crosetto in Rome; Discusses opportunities in defence industrial cooperation
Agreement signed to promote cooperation in varied defence domains, including security, R&D, co-development, co-production & setting up of joint ventures
10 OCT 2023 10:05AM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh held talks with Italian Defence Minister Mr Guido Crosetto in Rome on October 09, 2023, on the first leg of his visit to Italy and France. During the meeting, both sides discussed a host of defence cooperation issues, including training, sharing of information, maritime exercises and maritime security. The focus was on the opportunities in defence industrial cooperation.
The two Ministers discussed the complementary capacities of India & Italy in defence and the possibilities of joint development. The Raksha Mantri suggested fostering the interaction of the Indian start-ups with the Italian defence companies.
The meeting was followed by the signing of the Agreement on Cooperation in the field of defence. The agreement will promote bilateral cooperation in varied defence domains, such as security and defence policy, R&D, education in military field, maritime domain awareness, sharing of defence information and industrial cooperation, including co-development, co-production & setting up of joint ventures.
Earlier, Shri Rajnath Singh was presented with a Guard of Honour at Villa Madama. Upon his arrival at Ciampino Airport, the Raksha Mantri was received by the Indian Ambassador to Italy Dr Neena Malhotra and senior Italian officials.