নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
ভারত সরকারগী য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না নেস্নেল স্পোর্তস এৱার্দস 2023গীদমক এপ্লিকেসনশিং কৌরি
04 OCT 2023 8:46PM by PIB Imphal
স্পোর্তসতা রিকোগনাইজ তৌনবা অমসুং রিৱার্দ এক্সেলেন্সকীদমক চহি খুদিংগী স্পোর্তস এৱার্দশিং লান্থোকই। মেজর ধ্যান চান্দ খেল রত্ন এৱার্দ অসি চহি মরিগী মতম মনুংদা স্পোর্তসপর্সন অমনা স্পোর্তসকী লমদা স্পেক্তেকুলর অমসুং খ্বাইদগী থোইদোক হেন্দোকপা পর্ফোমেন্সকীদমক লান্থোকই; অর্জুন এৱার্দ অসি চহি মরিগী কন্সিসতেন্ত আউতস্তেন্দিং পর্ফোমেন্সকীদমক লান্থোকই; দ্রোনাচার্য় এৱার্দ অসি প্রেস্তিজিয়স ইন্তরনেস্নেল স্পোর্তস ইভেন্তশিংদা মেদল লৌবা ঙম্বা পুথোকপগীদমক কোচশিংদা লান্থোকই অদুগা ধ্যান চান্দ এৱার্দ অসি স্পোর্তস দিবলপমেন্তদা লাইফ তাইম কন্ত্রিব্যুসনগীদমক লান্থোকই। রাস্ত্রিয়া খেল প্রোতসাহন পুরুস্কার অসি স্পোর্তস প্রমোসন অমসুং দিবলপমেন্তকী লমদা মশক নায়বা থৌদাং অমা লৌরিবা কোর্পোরেত এন্তাইতীশিং অমসুং ইন্দিবিজুয়েলশিংদা লান্থোকই। মৌলানা অবুল কলাম অজাদ (এম.এ.কে.এ.) ত্রোফী অসি ইন্তর-য়ুনিবর্সিতী তুর্নামেন্তশিংদা ওবরওল তোপ পর্ফোমেন্সকীদমক য়ুনিবর্সিতীদা লান্থোকই।
য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়, ভারত সরকারনা চহি খুদিংগী স্পোর্তস এৱার্দশিংগীদমক এপ্লিকেসনশিং কৌই। চহি 2023গী ওইনা স্পোর্তস এৱার্দশিং অসিগীদমক দরখাস্ত কৌবগী নোতিফিকেসন ৱেবসাইত www.yas.nic.in দা অপলোদ তৌরে। ইন্দিয়ান ওলেম্পিক এসোসিয়েসন/ স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া/ শকখংলবা নেস্নেল স্পোর্তস ফেদরেসনশিং/ স্পোর্তস প্রমোসন বোর্দশিং/ রাজ্য অমসুং য়ু.তি. সরকারশিং অসিনচিংবদসু খংহনখ্রে।

Ministry of Youth Affairs and Sports
The Ministry of Youth Affairs and Sports, Government of India invites applications for National Sports Awards 2023.
04 OCT 2023 8:46PM by PIB Delhi
Sports Awards are given every year to recognize and reward excellence in sports. Major Dhyan Chand Khel Ratna Award is given for the spectacular and most outstanding performance in the field of sports by a sportsperson over a period of four years; Arjuna Award is given for consistent outstanding performance for four years; Dronacharya Award is given to the coaches for producing medal winners at prestigious international sports events whereas Dhyan Chand Award is for life time contribution to sports development. Rashtriya Khel Protsahan Puruskar is given to the Corporate entities and individuals who have played a visible role in the area of sports promotion and development. Maulana Abul Kalam Azad (MAKA) Trophy is given to University for overall top performance in inter-university tournaments.
The Ministry of Youth Affairs and Sports, Government of India invites applications for Sports Awards each year. The notifications inviting applications for these sports awards for the year 2023 have been uploaded on the website www.yas.nic.in. The Indian Olympic Association/ Sports Authority of India/ recognized National Sports Federations/ Sports Promotion Boards/ State and UTs Governments etc. are also intimated accordingly.