যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
গোৱাই অভিলেখ ৪৩টা ক্ৰীড়াৰ সৈতে ৩৭তম ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া আয়োজন কৰিব
06 OCT 2023 6:53PM by PIB Guwahati
পানাজী | অক্টোবৰ ৬, ২০২৩
আজি এক সংবাদমেলত গোৱাৰ মুখ্যমন্ত্ৰী ড০ প্ৰমোদ সাৱন্ত আৰু ৰাজ্যৰ ক্ৰীড়া মন্ত্ৰীয়ে প্ৰকাশ কৰে যে গোৱাই ৪৩ টা ক্ৰীড়া শাখাৰ অভিলেখেৰে ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়াৰ ৩৭ তম সংস্কৰণ আয়োজন কৰি ইতিহাস ৰচনা কৰিবলৈ সাজু হৈছে। এথলেটিক দক্ষতা, সৌহাৰ্দ্যৰ উদযাপন হ'ব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া অনুষ্ঠানটোত আৰু কেইবাটাও ৰোমাঞ্চকৰ ক্ৰীড়া শাখাৰ প্ৰৱৰ্তন কৰা হ'ব। পূৰ্বৱৰ্তী সংস্কৰণত গুজৰাটৰ ৩৬টা শাখা আৰু কেৰালাৰ ২০১৫ সংস্কৰণত ৩৩টা শাখাৰ তুলনাত এই বছৰৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া এতিয়ালৈকে সৰ্ববৃহৎ হ’ব।
মুখ্যমন্ত্ৰী ড০ প্ৰমোদ সাৱন্তে গোৱাৰ প্ৰতি তেওঁৰ দৃষ্টিভংগী ব্যক্ত কৰি কয়, “আমি গোৱাত এক সমৃদ্ধ ক্ৰীড়া পৰিস্থিতিতন্ত্ৰ স্থাপন কৰাৰ আকাংক্ষা কৰিছো। যিদৰে পৰ্যটকসকলে দীৰ্ঘদিন ধৰি আমাৰ সুন্দৰ সমুদ্ৰতীৰ উপভোগ কৰি আহিছে, আমি এতিয়া সমগ্ৰ বিশ্বৰ ক্ৰীড়া উৎসাহী সকলক আকৰ্ষিত কৰাৰ লক্ষ্য কৰিছো। আইৰণমেন আৰু ৱৰ্ল্ড টেবল টেনিছ ইভেণ্টৰ দৰে অনুষ্ঠানবোৰে আন্তৰ্জাতিক ক্ৰীড়া প্ৰতিযোগিতা আয়োজনত আমাৰ সামৰ্থ্য প্ৰদৰ্শন কৰিছে। ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়াৰ বাবে অত্যাধুনিক আন্তঃগাঁথনি বিকশিত হোৱাৰ বাবে, আমি ক্ৰীড়া সংস্থা আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় ফেডাৰেচনসমূহক বছৰজুৰি এই সুবিধাবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনাইছো। আমাৰ উদ্দেশ্য হৈছে গোৱাৰ ক্ৰীড়াক নতুন উচ্চতালৈ উন্নীত কৰা।
অলিম্পিক শৈলীৰ মাল্টিস্পোৰ্ট অনুষ্ঠানটোত ২৮খন ৰাজ্য আৰু ৮ খন কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলে অংশগ্ৰহণ কৰিব আৰু অক্টোবৰৰ ২৬ তাৰিখৰ পৰা নৱেম্বৰ ৯ তাৰিখৰ ভিতৰত অনুষ্ঠিত হ'ব। সমগ্ৰ ৰাজ্যৰ একাধিক স্থানত বিভিন্ন প্ৰতিযোগিতা অনুষ্ঠিত হ', দিল্লীত চাইকেল চলোৱা আৰু গল্ফ অনুষ্ঠিত হ'ব।
কেইবাটাও নতুন ক্ৰীড়া শাখাই ৩৭ সংখ্যক ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়াৰ পদকৰ মঞ্চত আত্মপ্ৰকাশ কৰিব, যাৰ ভিতৰত আছে বীচ ফুটবল, ৰোল বল, গল্ফ, চেপাক্টাক্ৰ, স্কোৱে মাৰ্শ্বাল আৰ্ট, কালিয়াৰাপাট্টু, আৰু পেনকাক চিলাট। ইয়াৰ উপৰিও, যোৱা সংস্কৰণৰ সময়ত বাদ পৰাৰ পিছত য়াটিং আৰু টাইকোৱাণ্ডোৱে ক্ৰীড়ালৈ বিজয়ী প্ৰত্যাৱৰ্তন কৰিছে। পৰম্পৰা উদযাপন কৰিবলৈ, লাগোৰী আৰু গাটকাৰ ক্ৰীড়াক প্ৰদৰ্শন ক্ৰীড়া হিচাপে অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে, যি অনুষ্ঠানটোত এক অনন্য আৰু সাংস্কৃতিক মাত্ৰা যোগ দিব।
গোৱাৰ ক্ৰীড়া মন্ত্ৰী শ্ৰী গোবিন্দ গৌডে এই ঐতিহাসিক অনুষ্ঠানটোৰ তাৎপৰ্যৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয়, "৩৭ সংখ্যক ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া কেৱল এটা অনুষ্ঠান নহয়; এইটো সমগ্ৰ ভাৰতৰ ক্ৰীড়া উৎসাহী আৰু খেলুৱৈসকলৰ বাবে অনুপ্ৰেৰণাৰ এক আশাৰ বতৰা। যেতিয়া আমি গোৱাৰ মাজমজিয়াত এই গুৰুত্বপূৰ্ণ অনুষ্ঠানটো আয়োজন কৰিবলৈ প্ৰস্তুতি চলাইছো, আমি কেৱল ক্ৰীড়া উদযাপন কৰাই নহয়, এছিয়ান গেমছৰ উত্তৰাধিকাৰীকো সংৰক্ষণ কৰিছো। আমাৰ লক্ষ্য কেৱল অংশগ্ৰহণৰ প্ৰচাৰ কৰাই নহয়, আমাৰ বৈচিত্ৰময় ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰতিটো কোণৰ পৰা প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ মাজত ক্ৰীড়াৰ প্ৰতি আগ্ৰহ প্ৰজ্বলিত কৰাও। একতাৰ প্ৰতীক আৰু ভাৰতত ক্ৰীড়াৰ ভৱিষ্যতৰ বাবে এক পদক্ষেপ ৩৭ সংখ্যক ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়াক আমি একেলগে স্মৰণীয় কৰি তুলিম।"
ক্ৰীড়াৰ সচিব আৰু এনজিঅ'চিৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া শ্ৰীমতী স্বেতিকা চাচানে আগন্তুক ক্ৰীড়া প্ৰতিযোগিতাৰ প্ৰতি উৎসাহ প্ৰকাশ কৰি কয়, "গোৱাত ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া ২০২৩ৰ বাবে আমাৰ দৃষ্টিভংগী ক্ৰীড়াৰ উৎকৰ্ষতাৰ বাহিৰেও বিস্তৃত। এইটো স্থায়ী বন্ধুত্ব গঢ়ি তোলা আৰু খেলুৱৈৰ প্ৰকৃত আত্মাক আকোৱালি লোৱাৰ বিষয়ে। আমি সংবাদ মাধ্যমক গোৱাৰ ব্যতিক্ৰমী ক্ৰীড়া মনোভাৱ আৰু দক্ষতা বঢ়োৱাত আমাৰ সৈতে যোগ দিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনাইছো। একেলগে, ভাৰতীয় ক্ৰীড়াৰ এক ঐতিহাসিক অধ্যায় ৰচনা কৰোঁ আহক।"
ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়াত আগতে নীৰজ চোপ্ৰা, ছানিয়া মিৰ্জা, মীৰাবাই চানু, সজন প্ৰকাশ আৰু মনু ভাকাৰৰ দৰে বিশিষ্ট ভাৰতীয় খেলুৱৈসকলে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল।
ভাৰতীয় অলিম্পিক সংস্থাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া কাৰিকৰী আচৰণ সমিতিৰ (জিটিচিচি) অধ্যক্ষ শ্ৰী অমিতাভ শৰ্মাই দেশবাসীক এতিয়ালৈকে হোৱা আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ৰীড়া প্ৰদৰ্শনৰ বাবে প্ৰস্তুত হ'বলৈ আহ্বান জনায়, 'ত ১০,০০০ ৰো অধিক খেলুৱৈ উৎকৃষ্টতাৰ বাবে একত্ৰিত হব। তেওঁ কয়, "উদ্বোধনী উপকূলীয় ৰয়িং ইভেণ্টে ভাৰতত ইতিহাস সৃষ্টি কৰি এই অনুষ্ঠানটোৱে প্ৰতিভাৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ সংমিশ্ৰণক প্ৰতিনিধিত্ব কৰে। আমি দেশবাসীক খেলুৱৈ আৰু বৈচিত্ৰ্যৰ এই অসাধাৰণ দৃশ্য প্ৰত্যক্ষ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনাইছো।"
প্ৰস্তুতিৰ গতি বৃদ্ধি হোৱাৰ লগে লগে, গোৱাই দেশ আৰু বিশ্বক এথলেটিচিজম আৰু ক্ৰীড়াৰ মনোভাৱৰ এই অসাধাৰণ উদযাপনৰ অংশ হ'বলৈ মুকলি আমন্ত্ৰণ জনাইছে।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Goa to Host the 37th National Games with a Record 43 Sports Disciplines
06 OCT 2023 6:53PM by PIB Mumbai
Panaji | October 6, 2023
Goa Chief Minister Dr. Pramod Sawant and the State Sports Minister revealed that Goa is set to make history by hosting the 37th edition of the National Games, featuring a record-breaking 43 sporting disciplines in a Press Conference today. The event promises to be a celebration of athletic prowess, camaraderie, and is to feature the introduction of several exciting sports disciplines. Compared to the previous edition in Gujarat, which featured 36 disciplines, and Kerala's 2015 edition with 33, this year's National Games will be the largest ever.
Chief Minister Dr. Pramod Sawant stated his vision for Goa, saying, "We aspire to establish a thriving sports ecosystem in Goa. Just as tourists have long enjoyed our beautiful beaches, we now aim to attract sports enthusiasts from around the globe. Events like Ironman and the World Table Tennis event have showcased our capabilities in hosting international sporting events. With state-of-the-art infrastructure developed for the National Games, we invite sports associations and national federations to utilize these facilities year-round. Our objective is to elevate sports in Goa to new heights."
The Olympic-style multisport event will witness participation from 28 states and 8 union territories and is scheduled to take place from October 26th to November 9th. Multiple venues throughout the state will host the various competitions, with cycling and golf being held in Delhi.
The 37th National Games will mark the debut of several new sports disciplines on the medal stage, including beach football, roll ball, golf, sepaktakraw, sqay martial arts, kalliyarapattu, and pencak silat. Additionally, yachting and taekwondo are making a triumphant return to the Games after their exclusion during the last edition. To celebrate tradition, the sports of lagori and gatka have been included as demonstration sports, adding a unique and cultural dimension to the event.
Goa Sports Minister Shri Govind Gaude emphasized the significance of this historic event, saying, "The 37th National Games is not merely an event; it's a wellspring of inspiration for sports enthusiasts and athletes across India. As we prepare to host this momentous event in the heart of Goa, we are not only celebrating sports but also preserving the legacy of the Asian Games. Our goal is not just to promote participation but to ignite a passion for sports in every individual, from every corner of our diverse nation. Together, we will make the 37th National Games an event to remember, a symbol of unity, and a stepping stone for the future of sports in India."
Secretary of Sports & CEO, NGOC Smt. Swetika Sachan expressed her enthusiasm for the upcoming sports event, saying, "Our vision for the National Games 2023 in Goa extends beyond sporting excellence. It's about fostering lasting friendships and embracing the true spirit of sportsmanship. We invite the media to join us in amplifying Goa's exceptional sporting spirit and prowess. Together, let's script a historic chapter in Indian sports."
The National Games have previously featured the participation of prominent Indian athletes such as Neeraj Chopra, Sania Mirza, Mirabai Chanu, Sajan Prakash, and Manu Bhaker.
Shri Amitabh Sharma, Chairman of the National Games Technical Conduct Committee (GTCC) for the Indian Olympics Association, urged the nation to prepare for the most significant sporting extravaganza yet, with over 10,000 athletes converging for excellence. He said, "This event represents the grandest amalgamation of talent, with the inaugural coastal rowing event making history in India. We invite the nation to witness this extraordinary spectacle of sportsmanship and diversity."
As preparations gather momentum, Goa extends an open invitation to the nation and the world to be a part of this extraordinary celebration of athleticism and the spirit of sports.