প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ ইউটিউব যাত্ৰাঃ বৈশ্বিক প্ৰভাৱৰ ১৫ বছৰ
ইউটিউব ফেনফেষ্ট ইণ্ডিয়া, ২০২৩ত সহযোগী ইউটিউবাৰসকললৈ ভিডিঅ' বাৰ্তাৰ অসমীয়া অনুবাদ
27 SEP 2023 8:29PM by PIB Guwahati
মোৰ ইউটিউবাৰ বন্ধুসকল, আজি মই আপোনালোকৰ মাজত এজন সহযোগী ইউটিউবাৰ হিচাপে উপস্থিত থাকিবলৈ পাই অত্যন্ত সুখী হৈছোঁ। ময়ো আপোনালোকৰ দৰেই, বেলেগ নহয়। যোৱা ১৫ বছৰে ময়ো এটা ইউটিউব চেনেলৰ জৰিয়তে দেশ আৰু বিশ্বৰ লগত সংযোগ স্থাপন কৰি আহিছোঁ। মোৰো গৰিষ্ঠ সংখ্যক চাবস্ক্ৰাইবাৰ আছে।
মই জানিব পাৰিছো যে আজি ইয়াত প্ৰায় ৫,০০০ ক্ৰিয়েটৰ, উচ্চাকাংক্ষী ক্ৰিয়েটৰ উপস্থিত আছে। কোনোৱে গেমিংৰ কাম কৰে, কোনোৱে প্ৰযুক্তিৰ ওপৰত শিক্ষা দিয়ে, কোনোৱে ফুড ব্লগিং কৰে, আনহাতে একাংশ ট্ৰেভেল ব্লগাৰ বা লাইফষ্টাইল ইনফ্লুয়েন্সাৰ।
বন্ধুসকল, বছৰ-বছৰ ধৰি মই পৰ্য্যবেক্ষণ কৰি আহিছো যে আপোনালোকৰ বিষয়বস্তুৱে আমাৰ দেশৰ জনসাধাৰণক প্ৰভাৱিত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। আৰু এই প্ৰভাৱক অধিক ফলপ্ৰসূকৰণৰ সুযোগ আমাৰ হাতত আছে। আমি সকলোৱে মিলি আমাৰ দেশৰ জনসাধাৰণৰ জীৱনৰ পৰিৱৰ্তন সাধন কৰিব পাৰো। আমি একেলগে বহু ব্যক্তিক শক্তিশালী কৰিব পাৰো। একেলগে আমি সহজেই শিকাব পাৰো আৰু কোটি-কোটি লোকক গুৰুত্বপূৰ্ণ বিষয়বোৰ বুজাব পাৰো। আমি তেওঁলোকক আমাৰ লগত সংযোগ কৰিব পাৰো।
বন্ধুসকল, যদিও মোৰ চেনেলত হাজাৰ-হাজাৰ ভিডিঅ’ আছে, তথাপিও মোৰ বাবে আটাইতকৈ সন্তুষ্টিদায়ক হৈছে যেতিয়া মই ইউটিউবৰ জৰিয়তে আমাৰ দেশৰ লাখ-লাখ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ সৈতে পৰীক্ষাৰ মানসিক চাপ, আশা, ফলাফল আদি বিষয়ত কথা পাতিছিলো।
দেশৰ ইমান বিশাল সৃষ্টিশীল সমাজৰ মাজত, আপোনালোকৰ সৈতে কেতবোৰ বিষয়ত কথা পাতিবলৈ মন গৈছে। এই বিষয়সমূহ গণ আন্দোলনৰ সৈতে জড়িত, দেশৰ জনসাধাৰণৰ ক্ষমতাই সফলতাৰ আধাৰ।
প্ৰথম বিষয় স্বচ্ছতা - বিগত ৯ বছৰত স্বচ্ছ ভাৰত এক বৃহৎ অভিযানত পৰিণত হ'ল। সকলোৱে ইয়াত অৰিহণা যোগাইছিল, ল’ৰা-ছোৱালীয়ে ইয়াত এক আৱেগিক শক্তিৰ সঞ্চাৰ কৰিছিল। চেলিব্ৰিটিসকলে ইয়াক এক নতুন গতি প্ৰদান কৰে, দেশৰ চুকে-কোণে লোকসকলে ইয়াক মিছনলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে আৰু আপোনালোকৰ দৰে ইউটিউবাৰসকলে পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতাক অধিক সাফল্যমণ্ডিত কৰি তুলিলে।
কিন্তু আমি ৰৈ থাকিব নালাগে। যেতিয়ালৈকে পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতা ভাৰতৰ পৰিচয় নহয়, তেতিয়ালৈকে আমি ক্ষান্ত নহ’ম। গতিকে আপোনালোকৰ প্ৰত্যেকেই পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতাক অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদান কৰিব লাগিব।
দ্বিতীয় বিষয়টো হ’ল - ডিজিটেল পেমেন্ট। ইউপিআইৰ সফলতাৰ বাবে আজি ভাৰতে বিশ্বৰ ডিজিটেল পেমেন্টত ৪৬ শতাংশ অংশীদাৰিত্ব লাভ কৰিছে। আপোনালোকে দেশৰ অধিক সংখ্যক লোকক ডিজিটেল পেমেন্ট কৰিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰা উচিত, আপোনালোকৰ ভিডিঅ’ৰ জৰিয়তে সহজ ভাষাত ডিজিটেল পেমেন্ট কৰিবলৈ শিকাব লাগে।
আন এটা বিষয় হৈছে ভকেল ফৰ লোকেল। আমাৰ দেশত ইমানবোৰ সামগ্ৰী স্থানীয় পৰ্য্যায়ত তৈয়াৰ কৰা হয়। আমাৰ স্থানীয় শিল্পীসকলৰ দক্ষতা আচৰিত। আপোনালোকে আপোনালোকৰ কামৰ জৰিয়তেও তেওঁলোকক সহায় কৰিব পাৰে, আৰু ভাৰতৰ স্থানীয় পৰিৱৰ্তনক বিশ্বব্যাপী কৰি তোলাত সহায় কৰিব পাৰে।
আৰু মোৰ আৰু এটা অনুৰোধ আছে। আনকো অনুপ্ৰাণিত কৰক, আন্তৰিক আবেদন জনাওঁক যে আমি সেই সামগ্ৰীহে কিনিম যি সামগ্ৰীত আমাৰ মাটিৰ সুগন্ধি আছে, য’ত আমাৰ দেশৰ কোনো শ্ৰমিক বা শিল্পীৰ ঘাম নিহিত হৈ আছে। খাদীয়েই হওঁক, হস্তশিল্পই হওঁক, হস্ততাঁতেই হওঁক বা আন যিকোনো বস্তুয়েই হওঁক। আপোনালোকে ৰাষ্ট্ৰখনক সজাগ কৰক, এক আন্দোলনৰ সূচনা কৰক।
আৰু আৰু এটা কথা মোৰ ফালৰপৰা পৰামৰ্শ দিব বিচাৰিছো। ইউটিউবাৰ হিচাপে আপোনালোকৰ যি পৰিচয় আছে, তাৰ লগতে আপোনালোকে এটা কাৰ্য্যকলাপ যোগ কৰিব পাৰিবনে? প্ৰতিটো খণ্ডৰ শেষত এটা প্ৰশ্ন লিখা বা কিবা এটা কৰিবলৈ একচন পইন্ট দিয়াৰ কথা চিন্তা কৰিবচোন। মানুহে সেই কাৰ্য্যকলাপটো কৰিব পাৰে আৰু আপোনালোকৰ সৈতে শ্বেয়াৰ কৰিব পাৰে। এইদৰে আপোনালোকৰ জনপ্ৰিয়তাও বাঢ়িব আৰু মানুহে কেৱল শুনাই নহয় কিবা এটা কামত লিপ্তও হ’ব।
আপোনালোক সকলোৰে লগত কথা পাতি সঁচাকৈয়ে ভাল লাগিল। আপোনালোকৰ ভিডিঅ'বোৰৰ শেষত কি কয়... ময়ো তাকেই ক’মঃ মোৰ চেনেলটো চাবচক্ৰাইব কৰি বেল আইকনটো টিপি দিলে মোৰ সকলো আপডেট লাভ কৰিব।
আপোনালোকক আন্তৰিক শুভেচ্ছা জনাইছো।

Prime Minister's Office
PM Narendra Modi's YouTube Journey: 15 Years of Global Impact
English rendering of Video address to the fellow YouTubers on the YouTube Fanfest India 2023
27 SEP 2023 8:29PM by PIB Delhi
My YouTuber friends, today I am extremely happy to be here among you as a fellow YouTuber. I am also just like you, not any different. Since 15 years, I have also been connected to the country and the world through a YouTube channel. I also have subscribers in decent numbers.
I have been told that a big community of about 5,000 creators, aspiring creators is present here today. Some work on gaming, some educate on technology, some do food blogging, while some are travel bloggers or lifestyle influencers.
Friends, for years, I have been observing how your content impacts the people of our country. And we have an opportunity to make this impact even more effective. Together, we can bring transformation in the lives of a vast population in our country. Together, we can empower and strengthen many more individuals. Together, we can easily teach and make crores of people understand important matters. We can connect them with us.
Friends, although there are thousands of videos on my channel, the most satisfying for me has been when I talked to lakhs of students in our country through YouTube on subjects like exam stress, expectation management, productivity.
When I am amidst such a big creative community of the country, I feel like talking to you about some topics. These topics are connected with mass movement, the power of the people of the country is the basis for their success.
The first topic is cleanliness - Swachh Bharat became a big campaign in the last nine years. Everyone contributed to it, children brought an emotional power to it. Celebrities gave it heights, people in all corners of the country turned it into a mission and YouTubers like you made cleanliness more cool.
But we don't have to stop. Till the time cleanliness does not become India’s identity, we won’t stop. Therefore, cleanliness must be a priority for each one of you.
The second topic is - Digital payments. Due to the success of UPI, India today has 46 percent share in digital payments of the world. You should inspire more and more people of the country to make digital payments, teach them to make digital payments in simple language through your videos.
Another topic is Vocal For Local. In our country, so many products are made at the local level. The skill of our local artisans is amazing. You can promote them also through your work, and help in making India's local turn global.
And I have one more request. Inspire others also, make an emotional appeal that we will buy the product that has the fragrance of our soil, which has the sweat of a labourer or artisan of our country. Whether it's Khadi, handicrafts, handloom, or anything else. Awaken the nation, initiate a movement.
And one more thing I'd like to suggest from my side. Along with the identity that you have as a YouTuber, can you add an activity. Consider putting a question at the end of each episode or provide action points to do something. People can do the activity and share it with you. This way, your popularity will also grow, and people will not just listen but also engage in doing something.
I really enjoyed talking to all of you. What do you say at the end of your videos... I will also repeat it: Subscribe to my channel and hit the Bell Icon to receive all my updates.
Wishing you all the best.