প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ওক্তোবর ৫ দা রাজস্থান অমসুং মধ্য প্রদেসতা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থান্দা লুপা করোর ৫০০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রোজেকশিং লম্বী, রেল, এভিএসন, হকশেল অমসুং অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিংগী হিরমশিংগা মরী লৈনৈ
প্রধান মন্ত্রীনা আই.আই.তি জোধপুর কেম্পস মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা জোধপুর এয়রপোর্ততা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিংগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা এ.আই.আই.এম.এস, জোধপুরদা ‘ত্রোমা সেন্তর অমসুং ক্রিতিকেল কিয়ার ব্লোক’ শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেসতা করোর ১২,৬০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং
তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রোজেকশিং লম্বী, রেল, গ্যাস পাইপলাইন, য়ুম অমসুং অফবা থক্নবা ঈশিংগা মরী লৈনবনি
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দোরদা লাইত হাওস প্রোজেক্কী মখাদা শাবা য়ুম ১০০০ হেন্না শঙ্গাগনি
04 OCT 2023 9:14AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ওক্তোবর ৫ দা রাজস্থান অমসুং মধ্য প্রদেসতা চৎকনি।
অয়ুক পুং ১১:১৫ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থানগী জোধপুরদা লম্বী, রেল, এভিএসন, হকশেল অমসুং অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিংগী হিরমশিংগী লুপা করোর ৫০০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি। নুংথিলগী পুং ৩:৩০ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রী মধ্য প্রদেসকী জবলপুরদা থুংগনি অমসুং মফম অদুদা মহাক্না লম্বী, রেল, গ্যাস পাইপলাইন, য়ুম অমসুং অফবা থক্নবা ঈশিংগা মরী লৈনবা লুপা করোর ১২,৬০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি।
রাজস্থান্দা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থান্দা হকশেলগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং ফগৎনবা মরুওইবা প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা ওল ইন্দিয়া ইন্সতিতুৎ ওফ মেদিকেল সাইন্সেস, জোধপুরদা ফমুং ৩৫০ লৈবা ‘ত্রোমা সেন্তর অমসুং ক্রিতিকেল কিয়ার হোস্পিতাল ব্লোক’ অমসুং প্রধান মন্ত্রী অয়ুস্মান ভারত হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর মিসনগী মখাদা রাজস্থান শীনবা থুংনা লিংখৎকদবা ক্রিতিকেল কিয়ার ব্লোক তরেৎ য়াওরি। ওল ইন্দিয়া ইন্সতিতুৎ ওফ মেদিকেল সাইন্সেস, জোধপুরগী ‘ত্রোমা, ইমর্জেন্সি অমসুং ক্রিতিকেল কিয়ার’গী ইন্তিগ্রেতেৎ সেন্তর অসি লুপা করোর ৩৫০ হেন্না চঙনা শেমগৎকদবনি। মসিদা ত্রাইয়েজ, দাইগ্নোস্তিক্স, দে কিয়ার, ৱার্দশিং, লনাই কাশিং, মোদুলার ওপরেসন থিয়েতরশিং, আই.সি.য়ুশিং অমসুং দাইলাইসিং তৌফমশিংগী খুদোংচাবশিং য়াওগনি। মসিনা অনাবশিংদা হিরম কয়াগী অমসুং অপুনবা ত্রোমা অমসুং ইমর্জেন্সি কেসশিং লায়য়েংনবা খুদোংচাবা অমা পীগনি। রাজস্থান শীনবা থুংনা লিংখৎকদৌরিবা ক্রিতিকেল কিয়ার ব্লোক তরেৎ অসিনা জিলা থাক্কী ক্রিতিকেল কিয়ার ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংগী কান্নবা রাজ্য অসিগী মীয়ামদা ফংহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা জোধপুর এয়রপোর্ততা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসি লম ইসক্বার মিতর ২৪,০০০ রোমদা লুপা করোর ৪৮০ গী অপুনবা শেনফম অমনা শেমগৎকদবনি অমসুং মসিনা মী য়াম্না চিনবা মতমদা পেসেঞ্জর ২,৫০০দা খুদোংচাবশিং ফংহনবা ঙমগনি। মসিনা চহি অমদা পেসেঞ্জর ৩৫ রোম খুদোংচাবা পীগনি অমসুং লমদম অসিদা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা ফগৎহনগনি অমসুং তুরিজম চাউখৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা আই.আই.তি জোধপুর কেম্পস মীয়ামদা কৎথোক্কনি। অনৌবা কেম্পস অসি লুপা করোর ১১৩৫ হেন্না চঙনা শেমগৎপনি। মসি অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিং তম্বা অমসুং রিছার্স অমসুং ইন্নোবেসনগী থবকশিংগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমনি।
রাজস্থানগী সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎনবা, প্রধান মন্ত্রীনা ‘সেন্ত্রেল ইন্সত্রুমেন্তেসন লেবোরেতোরি’, স্তাফ ক্বাতর্রশিং অমসুং ‘য়োগ অমসুং স্পোর্ত সাইন্স বিল্দিং’ মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মহাক্না রাজস্থানগী সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতিদা মহৈরোয়শিংগী সেন্ত্রেল লাইব্রেরি, মহৈরোয় ৬০০গী হোস্তেল অমসুং চাক চাফম অমা উরেপ-উয়ুং তমগনি।
রাজস্থান্দা লম্বীগী ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎনবা খোঙথাং অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান-তোঙানবা লম্বীগী প্রোজকশিং উরেপ-উয়ুং তমনি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা এন.ঐচ-১২৫এদা জোধপুর রিং রোদকী করৱার-দানগিয়াৱাস সেক্সন লেন মরিদা ওনখৎপা; এন.ঐচ-৩২৫গী বালোত্রা-সান্দেরাও সেক্সন ভাইয়া জালোরগী মরুওইবা সহরগী শরুকশিংদা বাইপাস/রি-এলাইনমেন্ত তরেৎ শেমগৎপা; এন.ঐচ-২৫কী পঞ্চপদ্রা-বগুন্দি সেক্সন লেন মরিদা ওনখৎপা য়াওরি। হায়রিবা লম্বীগী প্রোজেকশিং অসি লুপা করোর ১৪৭৫ রোম চঙনা পায়খৎকদবনি। জোধপুর রিং রোদনা গারি চিনবা হন্থহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং সহর অসিদা গারিনা থোকহনবা পোল্লুসন হন্থহনগনি। প্রোজেকশিং অসিনা লমদম অসিদা চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনবা, ললোন-ইতিক হেনগৎহনবা, থবক ফংহনবা অমসুং শেন্মিৎলোন চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থান্দা অনৌবা ত্রেন সর্বিস অনি লমথাগনি। ত্রেনশিংগী মনুংদা জয়সালমরদগী দিল্লি য়ৌবা অনৌববা ত্রেন-রুনিচা এক্সপ্রেস অমসুং মারৱার জঙ্কসন-খামব্লি ঘাত শম্নবা অনৌবা হেরিতেচ ত্রেন অমা য়াওরি। রুনিচা এক্সপ্রেসনা জোধপুর, দেগানা, কুচামা সিতি, ফুলেরা, রিঙ্গাস, শ্রীমধোপুর, নীম কা থানা, নারনাউল, অতেলি, রেৱারি ফাওরগা লৈবাক্কী কোনুং য়ৌগনি। মারৱার জঙ্কসন-খামব্লি ঘাত শম্নবা অনৌবা হেরিতেচ ত্রেন অসিনা লমদম অসিদা তুরিজম চাউখৎহনগনি অমসুং থবক ফংবা হেনগৎহনগনি। মখা তানা, অতোপ্পা রেল প্রোজেক অনি প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অদুদি কিমি ১৪৫ শাংবা ‘দেগানা-রাই কা বাগ’ রেল লাইন অমসুং কিমি ৫৮ শাংবা ‘দেগানা-কুচামান সিতি’ রেল লাইন দবল ওনখৎপা য়াওরি।
মধ্য প্রদেসতা প্রধান মন্ত্রী
মধ্য প্রদেসকী ইন্দোরদা লাইত হাওস প্রোজেক শঙ্গাদুনা ‘মীওই খুদিং য়ুম ফংহনবা’ প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম মপাঙ্গল কনখৎহনগনি। প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-অর্বানগী মখাদা লুপা করোর ১২৮ রোম চঙনা পায়খৎপা প্রোজেক অসিনা ইমুং ১০০০ হেন্না কান্নবা পীরগনি। প্রোজেক অসিদা খুদোংচাবা খুদিংম য়াওরবা মগুন লৈবা য়ুমশিং শানবা ‘প্রি-ইঞ্জনিয়ার স্তিল স্ত্রকচরেল সিস্তেমগা লোয়ননা প্রি-ফেব্রিকেতেদ সেন্দৱিচ পনেল সিস্তেম’গী অনৌবা তেক্নোলোজি শীজিন্নরি অমসুং মসিনা য়ুম শাবদা চঙবা মতম হন্থহল্লে।
লনাই য়ুমশিংদা তোতি শমদুনা অফবা থক্নবা ঈশিং মরাং কাইনা ফংহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান মঙফাওনবা ঙম্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমদা, মন্দলা, জবলপুর অমসুং দিন্দোরি জিলাশিংদা লুপা করোর ২৩৫০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা জল জিবন মিসন প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা সিওনি জিলাদা লুপা করোর ১০০ হেনবগী জল জিবন মিসন প্রোজেক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা মধ্য প্রদেসকী খুঙ্গং ১৫৭৫ রোম কান্নবা পীরগনি।
মধ্য প্রদেসতা লম্বীগী ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহন্নবা লুপা করোর ৪৮০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগদবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা এন.ঐচ-৩৪৬গী ঝারখেদা-বেরাসিয়া-ধোলখেরি শম্নবা লম্বী ফগৎহনবা; এন.ঐচ-৫৪৩গী বালাঘাত-গোন্দিয়া সেক্সন লেন মরি ওনখৎপা; রুধি অমসুং দেসগাউন শম্নবা খান্দৱা বাইপাস লেন মরি ওনখৎপা; এন.ঐচ-৪৭গী তেমাগাউনদগী চিচোলি ফাওবগী সেক্সন লেন মরি ওনখৎপা; বোরেগাউনদগী সাহপুর ফাওবা শম্নবা লম্বী লেন মরি ওনখৎপা অমসুং সাহপুরদগী মুকতাইনাগর শম্নবা লম্বী লেন মরি ওনখৎপা য়াওরি। এন.ঐচ-৩৪৭সিগী খালঘাত-সারৱারদিউলা শম্নবা লম্বী ফগৎহনবগী প্রোজেক প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৮৫০ হেনবগী রেল প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোক্কনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অদুগী মনুংদা কাত্নি-বিজয়সোতা(কিমি ১০২) শম্নবা রেল লাইন অমসুং মারৱাসগ্রাম-শিংগ্রাউলি(কিমি ৭৮.৫০) রেল লাইন য়াওরি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা মধ্য প্রদেসকী রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহন্দুনা রাজ্য অসিদা ললোন-ইতিক অমসুং তুরিজমদা কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বিজয়পুর-ঔরাইয়ান-ফুলপুর পাইপলাইন প্রোজেক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। কিমি ৩৫২ শাংবা পাইপলাইন অসি লুপা করোর ১৭৫০ চঙনা শেমগৎপনি। প্রধান মন্ত্রীনা মুম্বাই নাগপুর ঝারসুগুদা পাইপলাইন প্রোজেক্কী নাগপুর জবলপুর সেক্সন(কিমি ৩১৭)গী উরেপ-উয়ুংশু তমগনি। প্রোজেক অসি লুপা করোর ১১০০ হেন্না চঙনা পায়খৎকদবনি। গ্যাস পাইপলাইন প্রোজেকশিং অসিনা উদোগশিং অমসুং য়ুমশিংদা মৈখু থাংদবা অমসুং মমল হোংবা নেচরেল গ্যাস ফংহনগনি অমসুং মহৌশাগী অকোয়বদা মৈখু থাদোকপা হন্থহন্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমনি। জবলপুরদা লুপা করোর ১৪৭ রোম চঙনা শেমগৎপা অনৌবা বোত্তলিং প্লান্ত অমসু প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Rajasthan and Madhya Pradesh on 5th October
PM to lay the foundation stone and dedicate to nation multiple projects worth about Rs 5000 crore in Rajasthan
Projects relate to Road, Rail, Aviation, Health and Higher Education sectors
PM to dedicate IIT Jodhpur campus to the Nation
PM to lay the foundation stone of New Terminal Building at Jodhpur Airport
PM to lay the foundation stone ‘Trauma Centre and Critical Care Hospital Block at AIIMS, Jodhpur
PM to perform bhoomi poojan of ‘Veerangana Rani Durgavati Smarak aur Udyaan’ in Jabalpur, Madhya Pradesh
PM to inaugurate, lay the foundation stone and dedicate to nation multiple projects worth about Rs 12,600 crore in Madhya Pradesh
Projects relate to important sectors like Road, Rail, Gas pipeline, Housing and Clean Drinking Water
PM to inaugurate more than 1000 houses constructed under Light House Project at Indore
04 OCT 2023 9:14AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Rajasthan and Madhya Pradesh on 5th October, 2023.
At around 11:15 AM, Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate multiple development projects worth about Rs 5000 crore at Jodhpur, Rajasthan, in sectors like road, rail, aviation, health and higher education. At around 03:30 PM, Prime Minister will reach Jabalpur, where he will perform bhoomi poojan of ‘Veerangana Rani Durgavati Smarak aur Udyaan’. He will also inaugurate, lay the foundation stone and dedicate to nation development projects worth more than Rs 12,600 crore, in sectors like in road, rail, gas pipeline, housing and clean drinking water.
PM in Rajasthan
Prime Minister will lay the foundation stone of important projects for strengthening the Health infrastructure in Rajasthan. The projects include 350 bedded ‘Trauma Centre and Critical Care Hospital Block at All India Institute of Medical Sciences, Jodhpur’, and seven Critical Care Blocks under Pradhan Mantri – Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission (PM-ABHIM) to be developed across Rajasthan. The integrated centre for ‘Trauma, Emergency and critical care’ at AIIMS Jodhpur will be developed at a cost of more than Rs 350 crore. It will encompass various facilities such as triage, diagnostics, day care, wards, private rooms, modular operating theatres, ICUs and dialysis areas. It will bring a holistic approach in management of trauma and emergency cases by providing multidisciplinary and comprehensive care to patients. The seven Critical Care Blocks across Rajasthan will augment district level critical care infrastructure benefiting people of the state.
Prime Minister will also lay the foundation stone for the development of the state-of-the-art New Terminal Building at Jodhpur Airport. To be built at a total cost of Rs 480 crore, the New Terminal Building will be developed in an area of about 24,000 sqm and will be equipped to provide services to 2,500 passengers during peak hours. It will cater to 35 lakh passengers annually, improving connectivity and boosting tourism in the region.
Prime Minister will also dedicate IIT Jodhpur campus to the Nation. The state-of- the-art campus has been built at a cost of more than Rs 1135 crore. It is a step towards providing high quality holistic education and building infrastructure for supporting cutting-edge research and innovation initiatives.
For upgrading the infrastructure at Central University of Rajasthan, Prime Minister will dedicate to nation ‘central instrumentation laboratory’, staff quarters and ‘yoga & sports sciences building’. He will lay the foundation stone of the Central Library, 600 capacity Hostel and a dining facility for students at the Central University of Rajasthan.
In a step that will improve road infrastructure in Rajasthan, Prime Minister will lay the foundation stone of multiple road development projects including four laning of Karwar to Dangiyawas Section of Jodhpur Ring Road on NH-125A; Construction of seven Bypasses/Re-alignments of major town portions of Balotra to Sanderao section via Jalore (NH-325); project for four laning of Pachpadra-Bagundi section of NH-25. These road projects will be built at a cumulative cost of about Rs 1475 crore. Jodhpur Ring Road will help in easing traffic pressure and reduction in vehicular pollution in the city. The projects will help improve connectivity, boosting trade employment generation and economic growth in the region.
Prime Minister will flag off two new train services in Rajasthan. These include a new train - Runicha Express - connecting Jaisalmer to Delhi and a new heritage train connecting Marwar Jn. - Khambli Ghat. Runicha Express will pass through Jodhpur, Degana, Kuchaman City, Phulera, Ringas, Shrimadhopur, Neem Ka Thana, Narnaul, Ateli, Rewari, improving connectivity of all towns with the national capital. The new heritage train connecting Marwar Jn.-Khambli Ghat will provide an impetus to tourism and generate employment in the region. Further, two other rail projects will be dedicated to Nation by the Prime Minister. These include projects for doubling the 145 km long ‘Degana-Rai Ka Bagh' rail line and the 58 km long 'Degana-Kuchaman City' rail line.
PM in Madhya Pradesh
The 500th birth centenary of Rani Durgavati is being celebrated with great fervour by the Government of India. The announcement regarding the celebration was made by the Prime Minister, during his visit to Shahdol, Madhya Pradesh in July, 2023. He reiterated this pronouncement during this year’s historic Independence Day address to the nation from the ramparts of the Red Fort. In line with these celebrations, Prime Minister will perform bhoomi poojan of ‘Veerangana Rani Durgavati Smarak aur Udyaan‘.
To be built at a cost of about Rs 100 crore in Jabalpur, the ‘Veerangana Rani Durgavati Smarak aur Udyaan’ will be spread in an area of about 21 acres. It will showcase an impressive 52 feet high bronze statue of Rani Durgavati. It will have a magnificent museum highlighting the history of Gondwana region including the valour and courage of Rani Durgavati. It will also highlight the cuisine, art, culture, way of living etc of Gond people and other tribal communities. The premises of ‘Veerangana Rani Durgavati Smarak aur Udyaan‘will also have multiple parks and gardens including a garden for medicinal plants, Cactus garden, Rock garden, among others.
Rani Durgavati was the ruling queen of Gondwana in the mid-16th century. She is remembered as a brave, fearless and courageous warrior who fought for freedom against the Mughals.
Prime Minister’s vision to provide ‘housing for all’ will be strengthened as the Light House Project at Indore, Madhya Pradesh will be inaugurated. Built at a cost of about Rs 128 crore under Pradhan Mantri Awas Yojana - Urban, the project will benefit more than 1000 beneficiary families. It employs innovative technology ‘Prefabricated Sandwich Panel System with Pre-engineered Steel Structural System’ to build quality homes with all basic facilities but in considerably reduced construction time.
In a step towards realising Prime Minister’s vision of providing safe and adequate drinking water through individual household tap connections, the foundation stone of multiple Jal Jeevan Mission projects in Mandla, Jabalpur and Dindori districts worth over Rs 2350 crores will be laid. Prime Minister will dedicate the Jal Jeevan Mission project in Seoni district worth over Rs 100 crore, to the nation. These projects in four districts of the state will benefit about 1575 villages of Madhya Pradesh.
Prime Minister will also lay the foundation stone and dedicate to nation worth multiple projects more than Rs 4800 crore for improving the road infrastructure in Madhya Pradesh. Prime Minister will lay the foundation stone of projects including upgradation of road connecting Jharkheda- Berasia - Dholkhedi of NH 346; four laning of Balaghat - Gondia Section of NH 543; four Laning of Khandwa Bypass connecting Rudhi and Deshgaon; four Laning of Temagaon to Chicholi section of NH 47; four laning of road connecting Boregaon to Shahpur; and four laning of road connecting Shahpur to Muktainagar. Prime Minister will dedicate to nation the upgradation of the road connecting Khalghat to Sarwardewla of NH 347C.
Prime Minister will dedicate rail projects worth more than Rs 1850 crore to the nation. These projects include doubling the rail line connecting Katni - Vijaysota (102 KMs) and Marwasgram - Singrauli (78.50 KMs). Both these projects are part of the project for doubling the rail line connecting Katni - Singrauli Section. These projects will improve rail infrastructure in Madhya Pradesh benefiting the trade and tourism in the state.
Prime Minister will dedicate to nation Vijaipur- Auraiya- Phulpur Pipeline Project. The 352 KMs long pipeline has been built at a cost of more than Rs 1750 crore. Prime Minister will also lay the foundation stone of Nagpur Jabalpur section (317 KMs) of Mumbai Nagpur Jharsuguda Pipeline Project. The project will be built at a cost of more than Rs 1100 crore. The gas pipeline projects will provide clean and affordable Natural Gas to industries and homes, and will be a step towards reducing emissions in the environment. Prime Minister will also dedicate a new bottling plant at Jabalpur which has been built at a cost of about Rs 147 crore.