থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
“গুদ গবর্নেন্স”কী নুমিৎ নিনিগী রিজনেল কনফরেন্স অমা হয়েংদগী জয়পুরদা পাংথোক্কনি; কনফরেন্স অসিদা স্কিম PM এৱার্দ ফোর এক্সেলেন্স ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসনগী মখাদা পীবা 2022গী এৱার্দশিংসু পীথোক্কনি
নুমিৎ নিনিগী কনফরেন্স অসি রাজস্থানগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী অশোক গেহলোত অমসুং পর্সোন্নেল, পব্লিক গ্রাইবেন্স অমসুং পেন্সনগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা থৌবু ওইগনি
কনফরেন্স অসিদা রাজস্থান্দগী 2022গী মনা ফংবশিংগী কেতগরী 7গী এৱার্দ ফংলবা, PMগী এৱার্দ ফংলবা/নেস্নেল ই-গবর্নেন্স এৱার্দ ফংলবা মীওই 13 য়াওগনি অমসুং মখোয়না রাজস্থানগী গবর্নেন্সকী খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিংসু লান্থোক্কনি
03 OCT 2023 2:32PM by PIB Imphal
জয়পুরদা ওক্তোবর ৪-৫, ২০২৩দা পাংথোক্কদৌরিবা রিজনেল কনফরেন্স অসিদা স্কিম PM এৱার্দ ফোর এক্সেলেন্স ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসনগী ২০২২গী এৱার্দ ফংলবশিংগী মফমদা মখোয়গী এৱার্দশিং খুৎশিন্নগনি।
রাজস্থান সরকারনা মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী অশোক গেহলোত অমসুং পর্সোন্নেল, পব্লিক গ্রাইবেন্স অমসুং পেন্সনগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা থৌবু ওইগদৌরিবা নুমিৎ নিনিগী কনফরেন্স অসিগী মওং শেম্বদা DARPGগা খুৎশম্নখি।
কনফরেন্স অসিদা রাজস্থান্দগী 2022গী মনা ফংবশিংগী কেতগরী 7গী এৱার্দ ফংলবা, PMগী এৱার্দ ফংলবা/নেস্নেল ই-গবর্নেন্স এৱার্দ ফংলবা মীওই 13 য়াওগনি অমসুং মখোয়না রাজস্থানগী গবর্নেন্সকী খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিংসু লান্থোক্কনি। “এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্ম অমসুং ইফেক্তিব রিদ্রেসেল ওফ পব্লিক গ্রাইবেন্স” অমসুং “তেক্নোলোজী ইন গবর্নেন্স” মিংথোনবা প্লেনরী সেসন অনিসু এৱার্দ ফংলবশিংনা মখোয়গী এক্সপেরিএন্স পাউদম্বগী সেসন্দা অহেনবা ওইনা হাপচিনগনি।
রিজনেল কনফরেন্স অসিগী “এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্ম অমসুং ইফেক্তিব রিদ্রেসেল ওফ পব্লিক গ্রাইবেন্সস ২০১৪-২০১৫”গী মতাংগী অহানবা সেসন অসিদা PM এৱার্দ স্কিম ফোর এক্সেলেন্স ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসনগী খোঙচৎকী অতেনবা ফিলম অমসুং প্রজেন্সতেসন উৎকনি। DARPGগী সেক্রেতরী, শ্রী ভি. শ্রীনিবাসনা থৌবু ওইগদবা সেসন অসিগী ৱাঙাংলোইদি পেন্সন বিভাগকী এদিস্নেল সেক্রেতরী, শ্রী এস.এন. মাথুর, DoPTগী এদিস্নেল সেক্রেতরী, শ্রী রাহুল সিংহ অমসুং DARPGগী জোইন্ত সেক্রেতরী, শ্রী এন.বি.এস. রাজপুতনা ওইগনি।
“তেক্নোলোজী ইন গবর্নেন্স” হায়বা হীরমগী সেস অসিবু IIPA, DG, শ্রী এস.এন. ত্রিপাতীনা থৌবু ওইগনি। সেসন অসিগী ৱাঙাংলোইনা UIDAI, DDG, শ্রী মনিশ ভরদ্বাজ, PWCগী পার্ত্নর, শ্রী সন্তোশ মিশ্রা অমসুং NIC, DDG, শ্রীমতি রচনা স্রিবাস্তবনা ওইগনি।
ভারত সরকারগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত ইন-চার্জ); প্রধান মন্ত্রীগী লোইশঙগী রাজ্য মন্ত্রী; পর্সোন্নেল, পব্লিক গ্রাইবেন্স অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী; এতোমিক ইনর্জী বিভাগকী রাজ্য মন্ত্রী অমসুং স্পেস বিভাগকী রাজ্য মন্ত্রী, দাঃ জিন্তেন্দ্র সিংহনা থৌরম হৌদোকপগী ৱারোল পীগনি। রাজস্থানগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী অশোক গেহলোতনা হৌদোকপগী সেসন মনুংদা মরু ওইবা ৱারোল পীগনি। ইকায়খুম্ননীংঙাই ওইরবা এম.ও.এস. (PP)না PM এৱার্দী ইনিসিএতিব, ২০২২গী ই-জর্নেল MGMG অমসু (জনুৱারী-জুন ২০২৩গী চেফোঙ) সেসন অসিগী মনুংদা ফোঙগনি। মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত, শ্রী রামচরন বোহরা অমসুং রাজস্থান সরকারগী দিজাজতর মেনেজমেন্ত অমসুং রিলীফ মন্ত্রালয়, এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্ম অমসুং কোওর্দিনেসন, স্তেতিস্তিক্স পোলিসী প্লান্নিং বিভাগকী ইকায়খুম্ননীংঙাই ওইরবা কেবিনেত মন্ত্রী, শ্রী গোবিন্দ রাম মেঘ্বালসু সেসন অসিদা শরুক য়াগনি। রাজস্থানগী চীফ সেক্রেতরী, শ্রীমতি উশা শর্মা অমসুং DARPGগী সেক্রেতরী, শ্রী ভি. শ্রীনবাসনা হৌদোকপগী সেসন্দা ৱা ঙাঙগনি। PM এৱার্দী ইনিসিএতিব ২০২২গী ফিলম অমসু মসিদা কাপকনি।
DARPGগী এদিস্নেল সেক্রেতরী ওইনা থবক্তগী পোত্থাখিবা শ্রী অমর নাথ, IASনা লুচিংবা সেসন III অসিদা PM এৱার্দী ইনিসিএতিব ২০২২ (ইন্নোভেসন-সেন্তর)গী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি।
এজুকেসন মন্ত্রালয়গী এদিস্নেল সেক্রেতরী, শ্রী বিপিন কুমারনা PM এৱার্দী ইনিসিএতিব ২০২২ – ইন্নোভেসন (স্তেত)গী মতাংদা পাংথোক্লিবা সেসন-IVগী খন্ন-নৈনবশিংবু লুচিংগনি। DARPGগী জোইন্ত সেক্রেতরী, শ্রী এন.বি.এস. রাজপুতনা থৌবু ওইগদৌরিবা সেসন Vকী মনুংদা “স্বচ্ছ ভারত (হেলথী ভারত) খুমাং চাউশিলহনবা অমসুং এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রামগী খুত্থাংদা চাউখৎ থৌরাং পুরকপগী সেসন” হায়বা হীরমদা প্রজেন্সতেসন অমসু লান্থোক্কনি।
অনিশুবা নুমিত্তা রাজস্থান সরকারগী DOP, প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী শ্রী হেমন্ত গেরানা থৌবু ওইদুনা পাংথোক্কদবা সেসন VI অসিদা রাজস্থান সরকারগী খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি।
PM এৱার্দী ইনিসিএতিব ২০২২ – ইন্নোভেসন (জিলা) হায়বা থীমগা লোয়নবা সেসন VII অসিবু HCM RIPA, DG, শ্রী নবীন মহাজন্না লুচিংগনি।
রাজস্থান সরকারগী এদিস্নেল চীফ সেক্রেতরী শ্রীমতি বীনু গুপ্তনা থৌবু ওইদুনা পাংথোক্কদবা সেসন VIII অসিদা রাজস্থান সরকারগী খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি।
“PM এৱার্দী ইনিসিএতিব ২০২২ (প্রাইওরিতী প্রোগ্রাম – হর ঘর জল য়োজনা)”গী মতাংদা খন্ন-নৈনগদবা সেসন IX অসিবুনা রাজস্থান সরকারগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী (AR), শ্রী অলোক কুমার গুপ্তনা লুচিংগনি।
HCM RIPA, DG, শ্রী নবীন মহাজন, রাজস্থান সরকারগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী (AR), শ্রী অলোক কুমার গুপ্ত অমসুং ভারত সরকারগী DARPGগী সেক্রেতরী, শ্রী ভি. শ্রীনবাসনা ভেলেদিক্তরী এদ্রেস পীগনি।
কনফরেন্স অসিগী মপুং ওইবা পান্দমদি লৈবাক অমসুং কেন্দ্রগী থাক্কী পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন লুপশিংবু ফম্বাক অমত্তদা পুরক্তুনা পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসনগী মতাংদা লাক্লিবা ইন্নোভেসনগী এক্সপেরিএন্স শেয়র তৌবা, পুন্সি মহিং, গুদ গবর্নেন্স, ই-গবর্নেন্স, দিজিতেল গবর্নেন্সনচিংবশিংগী চাং ফগৎহন্দুনা তুংগী মতমগী পব্লিক সোল্যুসনগী মতৌদা অহোংবা পুরকপনি। কনফরেন্স অসি নুমিৎ নিনি চত্থগদবা থৌরম্নি, মসিদা রাজ্যশিংগী মীহুৎ/DM/DCশিংবুসু PM এৱার্দী ইনিসিএতিবকী মতাংদা প্রজেন্তেসন লান্থোক্নবা/মখা তানা মীয়ামদা পাউদম্বা য়ানবা রাজ্যশিংগী অফবা থৌওংশিং খন্নবগীদমক্তা কনফরেন্স অসিদা শরুক য়ানবা পাউজেল পীরি। ভারতকী রাজ্য/UTশিংগী দেলিগেতশিংনা কনফরেন্স অসিদা শরুক য়াগনি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Two-day Regional Conference on “Good Governance” to begin at Jaipur tomorrow; 2022 Award Winners under the Scheme PM’s Awards for Excellence in Public Administration will be presented in the Conference
The 2-day Conference will be chaired by the Chief Minister of Rajasthan, Shri Ashok Gehlot and the Union Minister of State for Personnel, Public Grievances and Pensions Dr Jitendra Singh
The Conference features 13 Award winners in 7 categories from 2022 Awardees, the PM’s Award winners/National e-Governance Award Winners from Rajasthan and will also present the best governance practices in Rajasthan
03 OCT 2023 2:32PM by PIB Delhi
The Regional Conference in Jaipur being convened on 4th-5th October, 2023 will present the 2022 Award Winners under the Scheme PM’s Awards for Excellence in Public Administration.
Government of Rajasthan has collaborated with DARPG in curating the 2-day Conference to be chaired by the Chief Minister of Rajasthan Shri Ashok Gehlot and the Minister of State for Personnel, Public Grievances and Pensions Dr Jitendra Singh.
The Conference features 13 Award winners in 7 categories from 2022 Awardees, the PM’s Award winners/National e-Governance Award Winners from Rajasthan and will also present the best governance practices in Rajasthan. 2 Plenary Sessions titled “Administrative Reforms and Effective Redressal of Public Grievances” and “Technology in Governance” have been curated in addition to the experience sharing sessions of Award winners.
In the first session on “Administrative Reforms and Effective Redressal of Public Grievances 2014-2023” of the Regional Conference, a presentation and a short film on the journey of PMs Award scheme for Excellence in Public Administration will be showcased. The Speakers for the session chaired by Shri V. Srinivas, Secretary DARPG are Shri S.N. Mathur, Additional Secretary, D/o Pension. Shri Rahul Singh, Additional Secretary, DoPT and Shri NBS Rajput, JS, DARPG.
Shri S.N. Tripathi, DG, IIPA will chair the Session – II on the topic, “Technology in Governance”. The speakers for the session are Shri Manish Bhardwaj, DDG, UIDAI, Shri Santosh Mishra, Partner, PWC and Smt. Rachna Srivastava, DDG, NIC.
Dr. Jitendra Singh, Minister of State (Independent Charge) of the Ministry of Science and Technology; Minister of State in the Prime Minister’s Office; Minister of State in the Ministry of Personnel, Public Grievances and Pensions; Minister of State in the Department of Atomic Energy and Minister of State in the Department of Space, Government of India will deliver the inaugural address. Shri Ashok Gehlot, Hon’ble Chief Minister of Rajasthan will deliver the keynote address during the inaugural session. Hon’ble MoS (PP) will also release the e-journal MGMG on PM Awarded initiatives, 2022 (edition Jan-June, 2023) during the inaugural session. Shri Ramcharan Bohra, Member of Parliament and Shri Govind Ram Meghwal, Hon’ble Cabinet Minister for Disaster Management & Relief, Administrative Reforms and Coordination, Statistic Policy Planning Department in Government of Rajasthan will attend the inaugural session. Smt. Usha Sharma, Chief Secretary, Rajasthan and Shri V. Srinivas, Secretary, DARPG will address the Inaugural Session. A film on PM Awarded initiatives 2022 will be screened.
The Session III will hold deliberations on PM Awarded initiatives, 2022 (Innovation - Centre) chaired by Shri Amar Nath, IAS (Retd.) as Additional Secretary, DARPG.
Shri Vipin Kumar, Additional Secretary, M/o Education will Chair the discussion on the session – IV on PM Awarded initiatives, 2022 - Innovation (State). During Session V, presentation will be made on topic, “Promoting Swasth Bharat (Healthy Bharat) & Holistic Development through Aspirational District Program Session” which will be chaired by – Shri NBS Rajput, Joint Secretary, DAR&PG.
On Day 2, Session - VI will hold deliberations on Best Practices of Govt. of Rajasthan chaired by Shri Hemant Gera, Principal Secretary, DOP, Govt. of Rajasthan.
Shri Naveen Mahajan, DG, HCM RIPA will chair the Session VII on the theme: “PM Awarded initiatives, 2022 – Innovation (District)”.
Session - VIII will hold deliberations on Best Practices of Govt. of Rajasthan chaired by Smt. Veenu Gupta, Additional Chief Secretary, Government of Rajasthan.
Session IX on “PM Awarded Initiatives, 2022 (Priority Programme – Har Ghar Jal Yojana)” will hold deliberations chaired by Shri Alok Kumar Gupta, Principal Secretary (AR), Govt. of Rajasthan.
Shri Navin Mahajan, DG, HCM RIPA, Shri Alok Gupta, Principal Secretary, AR, Govt. of Rajasthan and Shri V. Srinivas, Secretary, DARPG, Govt. of India will deliver the valedictory address.
The main objective of the Conference is to bring national and state level public administration organizations on the same platform to share experiences in Innovations in public administration, transforming future public solution for improving quality of life, good governance, e-Governance, Digital Governance, etc. The Conference is a two-day event in which representatives/ DM/DC of States are invited to make presentation on PM Awarded initiatives/select good governance practices of the States for wider dissemination. Delegates from all States/UTs of India will participate in the Conference.