ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନାରୀ ଶକ୍ତି ବନ୍ଦନ ଅଧିନିୟମ ସମର୍ଥନରେ ଭୋଟ୍ ଦେଇଥିବା ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟସଭା ସାଂସଦଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି
21 SEP 2023 10:50PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନାରୀ ଶକ୍ତି ବନ୍ଦନ ଅଧିନିୟମ ସମର୍ଥନରେ ଭୋଟ୍ ଦେଇଥିବା ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟସଭା ସାଂସଦଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଆମ ଦେଶର ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ଯାତ୍ରାରେ ଏହା ଏକ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ମୁହୂର୍ତ୍ତ ବୋଲି ସେ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇ ଦେଶର ୧୪୦ କୋଟି ନାଗରିକଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ସେ ଏହା ଦର୍ଶାଇଛନ୍ତି ଯେ ଏହା କେବଳ ଏକ ନିୟମ ନୁହେଁ ବରଂ ଆମ ଦେଶ ସୃଷ୍ଟି କରିଥିବା ଅସଂଖ୍ୟ ମହିଳାଙ୍କ ପ୍ରତି ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ସ୍ୱରକୁ ଅଧିକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଭାବରେ ଶୁଣିବାକୁ ଏକ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଏହା ଏକ ଐତିହାସିକ ପଦକ୍ଷେପ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ X ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
“ଆମ ଦେଶର ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ପରିଭାଷିତ ମୁହୂର୍ତ୍ତ ! ୧୪୦ କୋଟି ଭାରତୀୟଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ।
ନାରୀ ଶକ୍ତି ବନ୍ଦନ ଅଧିନିୟମ ସମର୍ଥନରେ ଭୋଟ୍ ଦେଇଥିବା ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟସଭା ସାଂସଦଙ୍କୁ ମୁଁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି । ଏହିପରି ସର୍ବସମ୍ମତ ସମର୍ଥନ ପ୍ରକୃତରେ ଆନନ୍ଦଦାୟକ ଅଟେ ।
ସଂସଦରେ ନାରୀ ଶକ୍ତି ବନ୍ଦନ ଅଧିନିୟମ ପାସ୍ ସହିତ, ଆମେ ଭାରତର ମହିଳା ମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅଧିକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ ଏବଂ ସଶକ୍ତିକରଣର ଯୁଗ ଆରମ୍ଭ କରିଛୁ । ଏହା କେବଳ ଏକ ନିୟମ ନୁହେଁ; ଆମ ଦେଶ ସୃଷ୍ଟି କରିଥିବା ଅସଂଖ୍ୟ ମହିଳା ମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ଏକ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି । ସେମାନଙ୍କର ସ୍ଥିରତା ଏବଂ ଅବଦାନ ଦ୍ୱାରା ଭାରତ ସମୃଦ୍ଧ ହୋଇଛି ।
ଆଜି ଆମେ ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରିବା ସହିତ ଆମ ଦେଶର ସମସ୍ତ ମହିଳାଙ୍କର ଶକ୍ତି, ସାହସ ଏବଂ ଅଦମ୍ୟ ଭାବନାକୁ ସ୍ମରଣ କରୁଛେ । ଏହି ଐତିହାସିକ ପଦକ୍ଷେପ ହେଉଛି ସେମାନଙ୍କର ସ୍ୱର ଅଧିକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଭାବରେ ଶୁଣାଯିବା ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା । ”

Prime Minister's Office
PM thanks all Rajya Sabha MPs who voted for the Nari Shakti Vandan Adhiniyam
21 SEP 2023 10:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi thanked all the Rajya Sabha MPs who voted for the Nari Shakti Vandan Adhiniyam. He remarked that it is a defining moment in our nation's democratic journey and congratulated the 140 crore citizens of the country.
He underlined that is not merely a legislation but a tribute to the countless women who have made our nation, and it is a historic step in a commitment to ensuring their voices are heard even more effectively.
The Prime Minister posted on X:
“A defining moment in our nation's democratic journey! Congratulations to 140 crore Indians.
I thank all the Rajya Sabha MPs who voted for the Nari Shakti Vandan Adhiniyam. Such unanimous support is indeed gladdening.
With the passage of the Nari Shakti Vandan Adhiniyam in Parliament, we usher in an era of stronger representation and empowerment for the women of India. This is not merely a legislation; it is a tribute to the countless women who have made our nation. India has been enriched by their resilience and contributions.
As we celebrate today, we are reminded of the strength, courage, and indomitable spirit of all the women of our nation. This historic step is a commitment to ensuring their voices are heard even more effectively.”