প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নারী শক্তি বন্দন অধিনিয়মগীদমক ভোৎ পীখিবা রাজ্য সভাগী এম.পি. পুম্নমক্তা পি.এম.না থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
21 SEP 2023 10:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নারী শক্তি বন্দন অধিনিয়মগীদমক ভোৎ পীখিবগীদমক রাজ্য সভাগী এম.পি. পুম্নমক্তা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি মসি ঐখোয়গী দেমোক্রেতিক খোঙচৎতা মরু ওইবা মীকুপ অমনি অমসুং লৈবাক্কী প্রজা করোর 140দা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে।
মহাক্না হায়খি মদুদি মসি শুপ্নগী লেজিস্লেসন অমা ওইবতা নত্তনা ঐখোয়গী লৈবাক শেমখিবা মশিং লাকঙমদ্রবা নুপীশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎপনি অমসুং মসি মখোয়গী খোল্লাওশিং হেন্না ময়েক শেংনা তাবা ফংহন্নবা ফিরেপ অমগী পুৱারী ওইরবা খোঙথাং অমনি।
Xতা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্ত তৌখি:
“ঐখোয়গী দেমোক্রেতিক খোঙচৎতা মরু ওইবা মীকুপ অমনি! লৈবাক্কী প্রজা করোর 140দা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।
নারী শক্তি বন্দন অধিনিয়মগীদমক ভোৎ পীবিরকপা রাজ্য সভাগী এম.পি. পুম্নমক্তা ঐহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকচরি। অসিগুম্বা অমত্তা ওইনা শৌগৎপা অসি তশেংনা নুংঙাইবা ফাওই।
পার্লিয়ামেন্তদা নারী শক্তি বন্দন অধিনিয়ম পাস তৌখিবগা লোয়ননা ঐখোয়না ভারত্তা নুপীশিংগীদমক হেন্না মপাঙ্গাল কনবা রিপ্রজেন্তেসন অমসুং এম্পাৱরমেন্তগী চহিচা অমা পুরক্লি। মসি শুপ্নগী লেজিস্লেসন অমা খক্তা নত্তে; মসি ঐখোয়গী লৈবাক শেমখিবা মশিং লাকঙমদ্রবা নুপীশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎপনি। মখোয়গী থৌনা অমসুং মখোয়না শরুক তমখিবশিংনা ভারতপু শাহৌ পীখি।
ঐখোয়না ঙসি নুংঙাইবা ফোঙদোকপগা ইরোইননা ঐখোয়দা ঐখোয়গী লৈবাক্কী নুপী পুম্নমক্কী শক্তি, থৌনা অমসুং নথদবা ঙমদ্রবা থৌনা-লিংজেল অদু নীংশিংহনখি। মসি মখোয়গী খোল্লাওশিং হেন্না ময়েক শেংনা তাবা ফংহন্নবা ফিরেপ অমগী পুৱারী ওইরবা খোঙথাং অমনি”।

Prime Minister's Office
PM thanks all Rajya Sabha MPs who voted for the Nari Shakti Vandan Adhiniyam
21 SEP 2023 10:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi thanked all the Rajya Sabha MPs who voted for the Nari Shakti Vandan Adhiniyam. He remarked that it is a defining moment in our nation's democratic journey and congratulated the 140 crore citizens of the country.
He underlined that is not merely a legislation but a tribute to the countless women who have made our nation, and it is a historic step in a commitment to ensuring their voices are heard even more effectively.
The Prime Minister posted on X:
“A defining moment in our nation's democratic journey! Congratulations to 140 crore Indians.
I thank all the Rajya Sabha MPs who voted for the Nari Shakti Vandan Adhiniyam. Such unanimous support is indeed gladdening.
With the passage of the Nari Shakti Vandan Adhiniyam in Parliament, we usher in an era of stronger representation and empowerment for the women of India. This is not merely a legislation; it is a tribute to the countless women who have made our nation. India has been enriched by their resilience and contributions.
As we celebrate today, we are reminded of the strength, courage, and indomitable spirit of all the women of our nation. This historic step is a commitment to ensuring their voices are heard even more effectively.”