লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
DA&FWদগী মীওই 300না হয়েং অয়ুক্কী পুং 10 তাবা মতমদা “এক তারীখ, এক ঘন্তা, এক সাথ” খোঙথাংগী শরুক অমা ওইনা SFACদা পাংথোক্কদবা ‘মেগা ক্লিনলিনেস দ্রাইব’তা শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌজিক চত্থরিবা স্বচ্ছতা হি সেবা কেম্পেনগী মখাদা “এক তারীখ, এক ঘন্তা, এক সাথ”কী তোপ-তোপ্লবা খোল্লাও অসি লাওখিবনি
প্রধান মন্ত্রীনা মীয়াম্না ওক্তোবর 1গী অয়ুক্কী পুং 10 তাবা মতমদা মী য়াম্না কুঙবা মীয়ামগী মফমশিংদা ‘মেগা ক্লিনলিনেস দ্রাইব’ অমগীদমক্তা মশানা য়ানা পুং 1 শরুক য়াবীয়ু হায়খিবনি
30 SEP 2023 1:25PM by PIB Imphal
“এক তারীখ, এক ঘন্তা, এক সাথ” খোঙথাংগী শরুক অমা ওইনা, লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাং বিভাগকী থৌমী 300 হেনবনা হাউজ খাস্তা লৈবা SFACগী বিলদিংদা চত্থগদবা লম-তু শেংবগী থৌরমদা শরুক য়াগদৌরি।
“এক তারীখ, এক ঘন্তা, এক সাথ” হায়বসি হন্দক্কী চহিগী ‘স্বচ্ছতা হি সেবা’ (SHS) কেম্পেনগী য়াম্না মরু ওইবা থৌরমশিংগী মনুংদা অমনি, মসিনা লৈবাক শিনবা থুংবগী মীয়ামদা ওক্তোবর 1, 2023গী অয়ুক্কী পুং 10 তাবা মতমদা মশানা থোক্লক্তুনা লম-তু শেংবগীদমক্তা পুং 1 কাইথোকহন্নবা পুক্নিং থৌগৎলি।
‘সেচ্ছতা হি সেবা’ (SHS) কেম্পেন অসি সেপ্তেম্বর 15দগী ওক্তোবর 2 ফাওবা পাংথোক্কদবনি। থবক থৌরমশিংদা মশানা য়ানা শরুক য়াহনবা অমসুং খুন্নাইনা শরুক য়াহনবগী পান্দম থম্বা অমসুং ‘ফত্ত হৌদী লৈতবা ভারত’ হায়বা থীমগা লোয়ননবা অমসুং মশানা য়ানা তেংবাংবা নত্ত্রগা ‘শ্রামদান’গী ইথিল অসিনা লৈবাক শিনবা থুংবগী মী য়াম্না তাবা মীয়ামগী মফমদা পাংথোক্নবা থৌরাং য়াৎলিবা থৌরমশিং অসিগী খ্বাইদগী মাঙজিল থানা লৈগনি। লৈবাক শিনবা থুংবদা চত্থগদবা থৌরম অসি ইন্সতিত্যুত, স্কুল, কৈথেল অমসুং পার্কশিংদা পাংথোক্তুনা মীয়াম্না থৱাই য়াওনা শরুক য়াহন্নবা অমসুং মীওই মশিং য়াম্বগী মফমদা মসিদা শরুক য়াহন্নীংবা ফাওনবা পুক্নিং থৌগৎপগী মতৌগা শাগোন্নদুনা থৌরাং অসি য়াৎপনি।
বাপুজী (মহাত্মা গান্ধী)গী মপোক কুমওনগা নোংমা মাংওইননা মহাক্কী মফমদা মীয়াম পুন্না কৎপা ‘স্বচ্ছাঞ্জলী’ (ইকায় খুম্নবা উৎপা) অমনি হায়রদুনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মীয়াম্না মশাগী মতম কাইথোক্তুনা কেম্পেন অসিদা তেংবাংনবা হায়খিবনি। মীয়াম্না লম-তু শেংবগী থবকশিং অসি মখোয়গী লৈরক, য়ুম্লোন-কৈরোন্নবা, পার্ক, পাৎ, তুরেল নত্ত্রগা মীয়ামগী মফম অমা হেক্তদা শরুক য়াবা য়াগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাং বিভাগ্না মখোয়গী মখাদা লৈবা ওফিসশিংগা লোয়ননা ওক্তোবর 1দা লৈবাক শিনবা থুংবগী মফম 250 হেনবদা থৌরম কয়া শীন-লাঙবগী থৌদাং লৌখ্রে, অমসুং খোঙথাং অসিগী ‘জন আন্দোলন’ ইহৌগা মরী লৈননা, মসিদা মীয়াম 7000 হেনবনা শরুক য়ারক্কনি হায়বগী থাজবা থম্লি। অহেনবা ৱাফম অমা ওইনা, কৃষি ভবন কোরিদোরবুসু নৌনা থাবা পাম্বীশিংনা লৈতেংগনি।
মখা তারকপদা ওক্তোবর 2দা, DA&FWগী থৌমীশিংগী মচাশিংগী লাইয়েকপা তান্নবগী থৌরম অমসু স্বচ্ছতা হি সেবা কেম্পেনগী শরুক অমা ওইনা শীন-লাঙলি, মসিনা নহা ওইরিবা শরুক য়ারিবা অঙাংশিংগী মরক্তা লু-নান্না লৈবগী মরু ওইবশিং খঙহনবদা তেংবাংগনি। মসিগা লোয়ননা, থৌরম অসিগীদমক্তা শীন-লাঙলিবা থৌমীশিংগী রেল্লীনা কেম্পেন অসিগী ভিজিবিলিতী হেনগৎহনগনি অমসুং মীয়ামগী মরক্তা মখোয়গী থৌদাংশিং খঙহনবদসু তেংবাংগনি।
সোসিএল মীদিয়াগী পাক চাউরবা কেম্পেন অমসু “এক তারীখ, এক ঘন্তা, এক সাথ”কীদমক্তা থৌরাং য়াৎখ্রবনি। কেম্পেন অসিনা ফোতো কোলাজ, ভিদিও বাইত অমসুং রীলগা লোয়ননা মীয়াম পাক শন্না খঙহন্নবগীদমক্তা মরী লৈনবা মন্ত্রালয় খুদিংবুসু তেগ তৌবগী থৌওংশিংনা রিএল তাইম অপদেত পীগনি। ওফিসিএল সোসিএল মীদিয়া প্লেতফোর্ম অসিনা বিভাগ অমসুং মহা তাবা বিভাগশিংগী থবক খুদিংমক উৎলি। থৌরমশিং অসিদি DA&FW সেক্রেতরী, শ্রী মনোজ অহুজা অমসুং ওফিসিএলশিংনা লুচিংদুনা লম-তু শেংবগী থবক থৌরম য়েংশিল্লিবা অদুদগী হৌরগা বিভাগকী মফম, গারী অমসুং কেন্তীন পাকতক্ননা শেংবগী থৌরমশিং ফাওবা মনুং চল্লি। নাগালেন্দগী সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ হোর্তিকলচর অমসুং দাইরেক্তোরেত ওফ এক্সতেন্সন, MANAGEনচিংবনা স্বচ্ছতা হি সেবা কেম্পেনগীদমক্তা পাংথোকপা থবকশিংসু মন্ত্রালয়গী সোসিএল মীদিয়া হেন্দলশিংদা উৎলি। ইন্তর্নেস্নেল য়র ওফ মিল্লেত পাংথোক্লিবা মসিগা মরী লৈননা, লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাং মন্ত্রালয়না তরু-তনানবা অমসুং মতম কুইনা চৎকদবা অকোয়বগী ফিভম অমা শোইদনা লৈহনবদা মিল্লেতনা লৌরিবা মরু ওইবা থৌদাং অমসুং লৈবাক লৈহাও শোকহনবা থিংবদা লৌরিবা থৌদাংবুসু সোসিএল মীদিয়া কেম্পেন অসিগী শরুক অমা ওইনা মীয়ামদা তাক্লি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
300 people from DA&FW will be joining ‘mega cleanliness drive’ at SFAC office tomorrow, at 10 am for “Ek Tareek, Ek Ghanta, Ek Saath” initiative
Prime Minister Shri Narendra Modi initiated this unique clarion call of ’Ek Tareekh, Ek Ghanta, Ek Saath’ under ongoing Swachhata Hi Seva campaign
Prime Minister appealed for 1 hour of voluntary participation from citizens at 10 am on 1st Oct, for a 'mega cleanliness drive’ at high-footfall public places
30 SEP 2023 1:25PM by PIB Delhi
As part of the "Ek Tareekh, Ek Ghanta, Ek Saath" initiative, more than 300 employees of the Department of Agriculture and Farmers’ Welfare will participate in a cleaning drive at the SFAC building in Hauz Khas.
"Ek Tareekh, Ek Ghanta, Ek Saath" is one of the pivotal events of this year's 'Swachhata Hi Seva' (SHS)’ campaign, motivating citizens from across the nation to volunteer one hour towards cleanliness, at 10 a.m., on 1st October 2023.
The 'Swachhata Hi Seva' (SHS) campaign is being celebrated from 15th September to 2nd October 2023. With the core objective of encouraging voluntary participation and community engagement, the theme 'Garbage Free India,' the spirit of voluntarism or ‘shramdaan’ will remain at the forefront of the activities planned at high footfall places of the nation. The nationwide activities are strategically planned in public places such as institutes, schools, markets, and parks to ensure that these events are citizen-friendly and invite maximum participation.
Calling it a collective ‘swachhanjali’ (homage) to Bapu (Mahatma Gandhi)’ on the eve of his Jayanti, Prime Minister Shri Narendra Modi urged citizens to ‘take out time and help in this campaign’, People can also ‘join this cleanliness campaign in their street, or neighbourhood park, river, lake or any other public place’, he added.
The Department of Agriculture and Farmers Welfare, along with its various subordinate offices, has taken an active approach in organizing over 250 events nationwide on 1st October, with an expected turnout of over 7,000 citizens, in line with the 'Jan Andolan' movement of the initiative. Additionally, the Krishi Bhavan's corridors will also be adorned with newly potted plants.
Furthermore, on the 2nd October, a drawing competition for the children of DA&FW employees is scheduled as part of the Swachhata Hi Seva campaign, which will help spread the importance of cleanliness among young participants. Additionally, the organized rally with employees will enhance visibility of the campaign and promote awareness among the general public about their responsibilities.
A comprehensive social media campaign is also planned for 'Ek Tareekh, Ek Ghanta, Ek Saath.' This campaign will entail real-time updates through photo collages, video bytes, and reels, accompanied with tagging of all relevant Ministries to ensure wide amplification. The official social media platform captured various activities by the department and the subordinate directorates, ranging from routine cleanliness reviews led by Secretary DA&FW, Shri Manoj Ahuja and officials to the thorough cleaning of departmental premises, vehicles, and canteens. Additionally, activities by the Central Institute of Horticulture, Nagaland the Directorate of Extension, MANAGE etc., towards Swachhata Hi Seva campaign have also been promoted on Ministry’s social media handles. In alignment with the celebration of the International Year of Millets, the Ministry of Agriculture and Farmers' Welfare is also promoting the pivotal role of millets in ensuring a clean and sustainable environment and their role in preventing soil contamination, as part of the social media campaign.