প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৬-২৭ ছেপ্টেম্বৰত গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব
‘ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গ্লোবেল ছামিট’ৰ ২০ বৰ্ষপূৰ্তি উপলক্ষে আয়োজিত এক অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছোটাউদেপুৰৰ বোড়েলীত ৫২০০ কোটি টকাৰ অধিক মূল্যৰ প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰাৰ লগতে আধাৰশিলাও স্থাপন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘মিছন স্কুল অৱ এক্সেলেন্স’ কাৰ্যসূচীৰ অধীনত ৪,৫০০ কোটি টকাৰ অধিক মূল্যৰ কেইবাটাও প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন অনুষ্ঠানে সমগ্ৰ গুজৰাটত বিদ্যালয়ৰ আন্তঃগাঁথনিক ব্যাপক ভাৱে বিকশিত কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘বিদ্যা সমীক্ষা কেন্দ্ৰ ২.০’ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰিব
25 SEP 2023 5:22PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অহা ২৬-২৭ ছেপ্টেম্বৰত গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব। ২৭ ছেপ্টেম্বৰৰ পুৱা প্ৰায় ১০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গ্লোবেল ছামিটৰ ২০ বৰ্ষপূৰ্তি উপলক্ষে আয়োজিত এক অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব। দুপৰীয়া প্ৰায় ১২:৪৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছোটাউদেপুৰৰ বোড়েলীত উপস্থিত হৈ ৫২০০ কোটি টকাৰ অধিক মূল্যৰ প্ৰকল্প মুকলি কৰাৰ লগতে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গ্লোবেল ছামিটৰ ২০ বৰ্ষপূৰ্তি
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আহমেদাবাদৰ ছায়েন্স চিটিত ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গ্লোবেল ছামিটৰ ২০ বছৰ উপলক্ষে আয়োজিত এক অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব। ইয়াত ঔদ্যোগিক সংস্থা, বাণিজ্য ক্ষেত্ৰৰ আগশাৰীৰ প্ৰতিষ্ঠান, যুৱ উদ্যোগী, উচ্চ আৰু কাৰিকৰী শিক্ষা মহাবিদ্যালয়ৰ শিক্ষাৰ্থীসকলেও অংশগ্ৰহণ কৰিব।
উল্লেখ্য যে ২০ বছৰ পূৰ্বে গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হৈ থাকোতে শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ দূৰদৰ্শীতাত ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গ্লোবেল ছামিট আৰম্ভ কৰা হৈছিল। ২০০৩ চনৰ ২৮ ছেপ্টেম্বৰত ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গ্লোবেল ছামিটৰ যাত্ৰা আৰম্ভ হয়।সময়ৰ লগে লগে, ই সঁচাকৈয়ে এক বৈশ্বিক অনুষ্ঠান হৈ পৰিল, যিয়ে ভাৰতৰ অন্যতম আগশাৰীৰ বাণিজ্যিক সন্মিলন হিচাপে মৰ্যাদা লাভ কৰিলে। ২০০৩ চনত প্ৰায় ৩০০ জন আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় অংশগ্ৰহণকাৰীৰ সৈতে আৰম্ভ হোৱা এই সন্মিলনখনত ২০১৯ চনত ১৩৫ খনতকৈও অধিক দেশৰ প্ৰতিনিধিসকলে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল।
বিগত ২০ বছৰত, ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গ্লোবেল ছামিট “গুজৰাটক পছন্দৰ বিনিয়োগ গন্তব্যস্থান” হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ পৰা “নতুন ভাৰত গঢ়ি তোলা”লৈ বিকশিত হৈছে।ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাটৰ অতুলনীয় সফলতা সমগ্ৰ দেশৰ বাবে এক আৰ্হি হৈ পৰিছে আৰু আন ভাৰতীয় ৰাজ্যসমূহকো এনে বিনিয়োগ সন্মিলন আয়োজন কৰিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিছে।
ছোটাউদেপুৰৰ বোডেলিত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘মিছন স্কুল অৱ এক্সেলেন্স’ কাৰ্যসূচীৰ অধীনত ৪,৫০০ কোটি টকাৰ অধিক মূল্যৰ কেইবাটাও প্ৰকল্প উৎসৰ্গা কৰাৰ লগতে একাধিক আধাৰশিলা স্থাপন অনুষ্ঠানে সমগ্ৰ গুজৰাটত বিদ্যালয়ৰ আন্তঃগাঁথনিক এক ব্যাপক উৎসাহ প্ৰদান কৰিব।প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুজৰাটৰ বিদ্যালয়সমূহত নিৰ্মিত হাজাৰ হাজাৰ নতুন শ্ৰেণীকোঠা, স্মাৰ্ট শ্ৰেণীকোঠা, কম্পিউটাৰ পৰীক্ষাগাৰ, ষ্টেম (বিজ্ঞান, প্ৰযুক্তি, অভিযান্ত্ৰিক আৰু গণিত) পৰীক্ষাগাৰ আৰু অন্যান্য মৌলিক আন্তঃগাঁথনি দেশবাসীৰ বাবে উৎসৰ্গা কৰিব।তেওঁ এই অভিযানৰ অধীনত গুজৰাটৰ বিদ্যালয়সমূহত হাজাৰ হাজাৰ শ্ৰেণীকোঠাৰ উন্নীতকৰণৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰিব।
এই ভ্ৰমণকালতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘বিদ্যা সমীক্ষা কেন্দ্ৰ ২.০’ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰিব।প্ৰকল্পটো ‘বিদ্যা সমীক্ষা কেন্দ্ৰ’ৰ সফলতাৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি স্থাপন কৰা হ'ব, যিয়ে গুজৰাটৰ বিদ্যালয়সমূহৰ নিৰন্তৰ নিৰীক্ষণ আৰু শিক্ষাৰ্থীসকলৰ শিকাৰ ফলাফল উন্নত কৰাটো নিশ্চিত কৰিব। বিদ্যা সমীক্ষা কেন্দ্ৰ ২.০’ প্ৰকল্পই গুজৰাটৰ সকলো জিলা আৰু খণ্ডত বিদ্যা সমীক্ষা কেন্দ্ৰ স্থাপন কৰিব।
এই কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বদোদৰা জিলাৰ চিনোৰত 'ওদাৰা দাভোই-চিনোৰ-মালচাৰ-আছা ৰোড'ত নৰ্মদা নদীৰ ওপৰত এখন নতুন দলংকে ধৰি কেইবাটাও উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পও দেশবাসীক উৎসৰ্গা কৰিব। লগতে চাৱ তালাভ পুনৰ উন্নয়ন প্ৰকল্প, দাহোড়ত পানী যোগান প্ৰকল্প, বডোদৰাত আৰ্থিকভাৱে দুৰ্বল শ্ৰেণীৰ লোকৰ বাবে প্ৰায় ৪০০টা নতুনকৈ নিৰ্মাণ কৰা ঘৰ, সমগ্ৰ গুজৰাটৰ ৭৫০০ খন গাঁৱৰ ভিলেজ ৱাই-ফাই প্ৰকল্প; আৰু দাহোড়ত নতুনকৈ নিৰ্মিত জৱাহৰ নৱোদয় বিদ্যালয়ো উৎসৰ্গা কৰিব।
তদুপৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছোটৌডেপুৰত পানী যোগান প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব; পঞ্চমহলৰ গোধৰাত এখন উৰণীয়া সেঁতু; আৰু কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ ‘ব্ৰডকাষ্টিং ইনফ্ৰাষ্ট্ৰাকচাৰ এণ্ড নেটৱৰ্ক ডেভেলপমেণ্ট (BIND)’ আঁচনিৰ অধীনত নিৰ্মাণ হ’বলগীয়া দাহোড়ত এফ এম ৰেডিঅ’ ষ্টুডিঅ’ৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 26-27th September
PM to participate in a programme marking the celebration of 20 years of Vibrant Gujarat Global Summit
In Bodeli, Chhotaudepur, PM to dedicate to nation and lay the foundation stone of projects worth more than Rs 5200 crores
School infrastructure across Gujarat to get a massive boost as PM to dedicate to nation and lay foundation stone of multiple projects worth more than Rs 4500 crore under the programme ‘Mission Schools of Excellence’
PM to lay the foundation stone of the project ‘Vidya Samiksha Kendra 2.0’
25 SEP 2023 5:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 26-27th September, 2023. At around 10 AM on 27th September, Prime Minister will participate in a programme marking the celebration of 20 years of the Vibrant Gujarat Global Summit. After that, at around 12:45 PM, Prime Minister will reach Bodeli, Chhotaudepur, where he will dedicate to nation and lay the foundation stone of projects worth more than Rs 5200 crores.
20 Years of Vibrant Gujarat Global Summit
Prime Minister will participate in a programme marking the celebration of 20 years of Vibrant Gujarat Global Summit at Science City, Ahmedabad. It will witness participation of industry associations, prominent personalities from the sphere of trade & commerce, young entrepreneurs, students of higher and technical education colleges, among others.
The Vibrant Gujarat Global Summit was started under the visionary leadership of the then Chief Minister of Gujarat, Shri Narendra Modi. 20 years ago. On 28th September 2003, the journey of the Vibrant Gujarat Global summit started. Over time, it transformed to become a truly global event, attaining the status of being one of the most premier business summits in India. With about 300 international participants in 2003, the summit witnessed an overwhelming participation from over thousands of delegates from more than 135 nations in 2019.
In the last 20 years, Vibrant Gujarat Global Summit has evolved from “Making Gujarat as preferred Investment Destination” to “shaping a New India”. The unparalleled success of Vibrant Gujarat became a role model for the entire country and has also inspired other Indian states to replicate the organisation of such investment summits.
PM at Bodeli, Chhotaudepur
School infrastructure across Gujarat to get a massive boost as the Prime Minister will dedicate to nation and lay the foundation stone of multiple projects worth more than Rs 4500 crore under the programme ‘Mission Schools of Excellence’. Thousands of new classrooms, smart classrooms, computer labs, STEM (Science, Technology Engineering, and Mathematics) labs and other infrastructure built across schools in Gujarat will be dedicated to the nation by the Prime Minister. He will also lay the foundation stone for improving and upgrading thousands of classrooms across Gujarat schools under the mission.
Prime Minister will also lay the foundation stone of the project ‘Vidya Samiksha Kendra 2.0’. This project will be built upon the success of ‘Vidya Samiksha Kendra’ which has ensured continuous monitoring of schools and improvement in student learning outcomes in Gujarat. ‘Vidya Samiksha Kendra 2.0’ will lead to the establishment of Vidya Samiksha Kendras in all districts and blocks of Gujarat.
During the programme, Prime Minister will also dedicate to the nation multiple development projects including new bridge built at a across Narmada river on ‘odara Dabhoi-Sinor-Malsar-Asa road’ in Taluka Sinor, Vadodara district; Chab Talav re-development project, water supply project in Dahod, about 400 newly built houses for the economic weaker section at Vadodara, Village Wi-Fi project across 7500 villages across Gujarat; and the newly built Jawahar Navodaya Vidyalaya at Dahod.
Prime Minister will lay the foundation stone of the water supply project in Chhotaudepur; a flyover bridge in Godhra, Panchmahal; and the FM Radio studio at Dahod to be built under the ‘Broadcasting Infrastructure and Network Development (BIND)’ scheme of the Central Government.