Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 26-27th September
PM to participate in a programme marking the celebration of 20 years of Vibrant Gujarat Global Summit
In Bodeli, Chhotaudepur, PM to dedicate to nation and lay the foundation stone of projects worth more than Rs 5200 crores
School infrastructure across Gujarat to get a massive boost as PM to dedicate to nation and lay foundation stone of multiple projects worth more than Rs 4500 crore under the programme ‘Mission Schools of Excellence’
PM to lay the foundation stone of the project ‘Vidya Samiksha Kendra 2.0’
25 SEP 2023 5:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 26-27th September, 2023. At around 10 AM on 27th September, Prime Minister will participate in a programme marking the celebration of 20 years of the Vibrant Gujarat Global Summit. After that, at around 12:45 PM, Prime Minister will reach Bodeli, Chhotaudepur, where he will dedicate to nation and lay the foundation stone of projects worth more than Rs 5200 crores.
20 Years of Vibrant Gujarat Global Summit
Prime Minister will participate in a programme marking the celebration of 20 years of Vibrant Gujarat Global Summit at Science City, Ahmedabad. It will witness participation of industry associations, prominent personalities from the sphere of trade & commerce, young entrepreneurs, students of higher and technical education colleges, among others.
The Vibrant Gujarat Global Summit was started under the visionary leadership of the then Chief Minister of Gujarat, Shri Narendra Modi. 20 years ago. On 28th September 2003, the journey of the Vibrant Gujarat Global summit started. Over time, it transformed to become a truly global event, attaining the status of being one of the most premier business summits in India. With about 300 international participants in 2003, the summit witnessed an overwhelming participation from over thousands of delegates from more than 135 nations in 2019.
In the last 20 years, Vibrant Gujarat Global Summit has evolved from “Making Gujarat as preferred Investment Destination” to “shaping a New India”. The unparalleled success of Vibrant Gujarat became a role model for the entire country and has also inspired other Indian states to replicate the organisation of such investment summits.
PM at Bodeli, Chhotaudepur
School infrastructure across Gujarat to get a massive boost as the Prime Minister will dedicate to nation and lay the foundation stone of multiple projects worth more than Rs 4500 crore under the programme ‘Mission Schools of Excellence’. Thousands of new classrooms, smart classrooms, computer labs, STEM (Science, Technology Engineering, and Mathematics) labs and other infrastructure built across schools in Gujarat will be dedicated to the nation by the Prime Minister. He will also lay the foundation stone for improving and upgrading thousands of classrooms across Gujarat schools under the mission.
Prime Minister will also lay the foundation stone of the project ‘Vidya Samiksha Kendra 2.0’. This project will be built upon the success of ‘Vidya Samiksha Kendra’ which has ensured continuous monitoring of schools and improvement in student learning outcomes in Gujarat. ‘Vidya Samiksha Kendra 2.0’ will lead to the establishment of Vidya Samiksha Kendras in all districts and blocks of Gujarat.
During the programme, Prime Minister will also dedicate to the nation multiple development projects including new bridge built at a across Narmada river on ‘odara Dabhoi-Sinor-Malsar-Asa road’ in Taluka Sinor, Vadodara district; Chab Talav re-development project, water supply project in Dahod, about 400 newly built houses for the economic weaker section at Vadodara, Village Wi-Fi project across 7500 villages across Gujarat; and the newly built Jawahar Navodaya Vidyalaya at Dahod.
Prime Minister will lay the foundation stone of the water supply project in Chhotaudepur; a flyover bridge in Godhra, Panchmahal; and the FM Radio studio at Dahod to be built under the ‘Broadcasting Infrastructure and Network Development (BIND)’ scheme of the Central Government.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না সেপ্তেম্বর 26-27দা গুজরাত্তা চৎকনি
পি.এম.না বাইব্রেন্ত গুজরাত গ্লোবেল সম্মিৎ চহি 20 শুরকপগী পালন থৌরমদা শরুক য়াগনি
ছোতাউদেপুরগী বোদেলীদা পি.এম.না লুপা করোর 5200 হেনবা প্রোজেক্তশিং জাতিদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
‘মিসন স্কুল্স ওফ এক্সিলেন্স’ প্রোগ্রামগী মখাদা লুপা করোর 4500 হেনবগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম পি.এম.না জাতিদা কৎথোক্কদৌরিবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগদৌরিবা অসিনা মরম ওইরগা গুজরাত শিনবা থুংবদা লৈরিবা স্কুল ইনফ্রাস্ত্রকচরনা অচৌবা শাহৌ অমা ফংলগনি
পি.এম. মোদীনা ‘বিদ্যা সমীক্ষা কেন্দ্র 2.0’গী উরেপ-উয়ুং তমগনি
25 SEP 2023 5:22PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেপ্তেম্বর 26-27, 2023দা গুজরাত্তা চৎকনি। সেপ্তেম্বর 27গী অয়ুক পুং 10 তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা বাইব্রেন্ত গুজরাত গ্লোবেল সম্মিৎনা চহি 20 শুরকপগী পালন থৌরমদা শরুক য়াগনি। মসিগী মতুং তারকপদা নুমিৎ য়ুংবা মতুং 12:45রোম তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা ছোতাউদেপুরগী বোদেলীদা থুংগনি, মফম অসিদ মহাক্না লুপা করোর 5200 হেনবা প্রোজেক্তশিং জাতিদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
বাইব্রেন্ত গুজরাত গ্লোবেল সম্মিৎ চহি 20 শুরকপা
প্রধান মন্ত্রীনা অহমদাবাদকী সাইন্স সিতীদা বাইব্রেন্ত গুজরাত গ্লোবেল সম্মিৎনা চহি 20 শুরকপগী পালন থৌরমদা শরুক য়াগনি। মসিদা ইন্দস্ত্রী এসোসিএসনশিং, ত্রেদ অমসুং কম্মর্সকী লমদগী মশক নাইবা মীওইশিং, হৌগৎলক্লিবা ওন্তপ্রিনোরশিং, হায়র এন্দ তেক্নিকেল এজুকেসন কোলেজশিংগী মহৈরোয়শিং, অমদি অতোপ্পা কয়ানা শরুক য়াবা উবা ফংগনি।
বাইব্রেন্ত গুজরাত গ্লোবেল সম্মিৎ অসি চহি 20গী মমাংদা মতম অদুগী গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্রগী মীৎয়েং শান্না য়েংবা লিচিং মখাদা হৌখিবনি। সেপ্তেম্বর 28, 2003 দা বাইব্রেন্ত গুজরাত গ্লোবেল সম্মিৎকী খোঙচৎ হৌখি। মতমগা ইরোইননা মসি ভারতকী খ্বাইদগী অৱাংবা থাক্কী বিজিনেস সম্মিৎশিংগী মনুংদা অমগী থাক য়ৌদুনা তশেংনা গ্লোবেল ইভেন্ত অমা ওইরকখি। 2003দা ইন্তর্নেস্নেল পার্তিসিপেন্ত 300রোম য়াওদুনা হৌদোকখিবদগী 2019দা লৈবাক 135 হেনবদগী দেলিগেৎ লিশিং কয়ানা চাউনা শরুক য়াবা উবা ফংখি।
হৌখিবা চহি 20 অসিদা বাইব্রেন্ত গুজরাত গ্লোবেল সম্মিৎনা “গুজরাতপু পাম্নরবা ইনভেস্তমেন্ত দেস্তিনেসন অমা ওইনা শেমগৎপদগী” “অনৌবা ভারত অমা শেমগৎপা” ওইনা ওইরকখি। বাইব্রেন্ত গুজরাত চুনা মাইপাকপনা লৈবাক পুম্বগী ফীদম্নফম ওইবা মোদেল অমা ওইরকখি অমসুং ভারতকী রাজ্যশিংদা অসিগুম্বা ইনভেস্তমেন্ত সম্মিৎশিং পাঙথোক্নবা ইথিলসু পীখি।
ছোতাউদেপুরগী বোদেলীদা পি.এম.
‘মিসন স্কুল্স ওফ এক্সিলেন্স’ প্রোগ্রামগী মখাদা লুপা করোর 4500 হেনবগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম প্রধান মন্ত্রীনা জাতিদা কৎথোক্কদৌরিবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগদৌরিবা অসিনা গুজরাত শিনবা থুংবদা লৈরিবা স্কুল ইনফ্রাস্ত্রকচরনা অচৌবা শাহৌ অমা ফংলগনি। গুজরাত্তা লৈরিবা স্কিলশিংদা শাখিবা অনৌবা ক্লাসরুম, কম্প্যুতর লেব, STEM (সাইন্স, তেক্নোলোজী ইঞ্জিনীয়রিং এন্দ মেথমেতিক্স) লেব লিশিং কয়া অমসুং অতোপ্পা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংবু প্রধান মন্ত্রীনা জাতিদা কৎথোক্কনি। মহাক্না মিসন অসিগী মখাদা গুজরাতকী স্কুলশিংদা ক্লাসরুম কয়া ফগৎহন্নবা অমসুং অপগ্রেদ তৌনবগী উরেপ-উয়ুংসু তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ‘বিদ্যা সমীক্ষা কেন্দ্র 2.0’ প্রোজেক্কী উরেপ-উয়ুংসু তমগনি। প্রোজেক্ত অসি স্কুলশিং লেপ্পা লৈতনা মোনিতর তৌবা অমসুং স্তুদেন্ত লর্নিং আউৎকমশিং ফগৎহনবা ঙমখিবা ‘বিদ্যা সমীক্ষা কেন্দ্র’ মাইপাকখিবদা য়ুম্ফম ওইরগা শেমগৎকনি। ‘বিদ্যা সমীক্ষা কেন্দ্র 2.0’ অসিনা গুজরাতকী জিলা অমদি ব্লোকশিংদা বিদ্যা সমীক্ষা কেন্দ্রশিং লিংখৎপা ঙমহনগনি।
থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা ভদোদরা জিলাগী তালুকা সিনোরদা ‘ওদারা দাভোই-সিনোর-মালসর-আসা রোদ’তা নর্মদা তুরেল মথক্তা শাখিবা অনৌবা থোং; দাহোদকী চাব তলাব নৌনা শেমগৎ-শাগৎপগী প্রোজেক্ত, ৱাতর সপ্লাই প্রোজেক্ত, ভদোদরাগী শেল-থুমগী ফীভমদা শোত্থরবা শরুক্কীদমক নৌনা শাখিবা য়ুম 400রোম, গুজরাত শিনবা থুংবদা লৈরিবা খুঙ্গং 7500 শিনবা থুংবদা ভিলেজ ৱাই-ফাই প্রোজেক্ত; অমসুং দাহোদতা নৌনা শাখিবা জবাহর নবোদয় বিদ্যালয় য়াওনা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম জাতিদা কৎথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ছোতাউদেপুরদা ৱাতর সপ্লাই প্রোজেক্ত; পঞ্চমহলগী গোধরাদা ফ্লাইওভর ব্রিদজ; অমসুং কেন্দ্র সরকারগী ‘ব্রোদকাস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচর এন্দ নেৎৱার্ক দিবেলপমেন্ত (BIND)’ স্কিমগী মখাদা দাহোদতা শাখিবা FM রেদিও স্তুদিওগী উরেপ উয়ুং তমগনি।