হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা “মেরী মাতী মেরা দেশ” কেম্পেনগী শরুক ওইনা অরবিন্দো ভবনদগী লৈবাক লৈহাও লৌখ্রে
শ্রী অরবিন্দোগী ৱাখল্লোনশিং, ফিদম্নিঙাইশিং অমসুং থৌদাংশিংনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী পন্থুংফম শেম্বদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি: শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান
14 SEP 2023 6:10PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী এজুকেসন অমসুং স্কিল দিবলপমেন্ত & ওন্ত্রেপ্রিন্যুরশিপ মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা ঙসি অরবিন্দো ভবন, কোলকাতাদা অরবিন্দো ঘোসকী মফমদা শ্রদ্ধাঞ্জলী কৎখ্রে। মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকখিবা মেরী মাতী মেরা দেশ কেম্পেনগী শরুক ওইনা অরবিন্দো ভবনদগী লৈবাক লৈহাও লৌখি।
থৌরমদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী প্রধাননা হায়খি মদুদি শ্রী অরবিন্দোগী ৱাখল্লোনশিং, ফিদম্নিঙাইশিং অমসুং থৌদাংশিংনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী পন্থুংফম শেম্বদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। কোলোনিএলগী ওইবা ৱাখল্লোনদগী ফ্রী ওইহনবা খ্বাইদগী কনবা খোঞ্জেলশিংগী মরক্তা মহাক অমনি হায়না মন্ত্রীনা মখা তাখি। মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মেরী মাতী মেরা দেশ খোংথাংগী শরুক অমা ওইনা কোলকাতাদা শ্রী অরবিন্দোগী পোক্নফমদগী শেংলবা লৈবাক লৈহাও লৌবা ফংজবা মহাক মশামক্কী লাইবক ফবনি। ‘শ্রেস্থ ভারত’ অমগীদমক মহাক্কী মীৎয়েং অদুনা ঐখোয়বু মতম পুম্বদা লমজিং লমতাকপীরগনি।
শ্রী প্রধাননা ফোংদোকখি মদুদি নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০, অসি শ্রী অরবিন্দোগী রেয়েল এজুকেসনগী মীৎয়েংগা পাংখকনি, মদুনা অঙাংশিংগী দিবলপমেন্তগীদমক নিংথিজনা কোইশিল্লবা ফ্রী অমসুং ক্রিয়েতিব এনভাইরনমেন্ত অমা ফংহল্লি। মন্ত্রীনা মথংগী চহি ২৫দা চাউখৎপা ভারত অমা ওইহন্নবা ‘পাঞ্চ প্রন’ (রিজোলব মঙা) অমুক হন্না ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি আজাদী কা অমৃত মহোতসব মনুংদা লৈবাক পুম্বনা জাতি অমসুং ধর্ম্মমত থাদোক্তুনা নেস্নেল ইন্তিগ্রিতী উৎখি। মহাক্না হায়খি, ঐখোয়না লৈবাক শেমগৎপা, কোলোনিএলগী ওইবা ৱাখল্লোনদগী নিং তম্বা, ভারতকী কলচর অমসুং হেরিতেজ সপোর্ত তৌবা, নেস্নেল য়ুনিতীগী লেপ্পা অমসুং নিংতম ইহৌদা থৱায় থাখ্রবা মখোয়শিং অদুবু নিংশিংবগী ৱাশক লৌরসি।
পুরক্লিবা লৈবাক লৈহাও অদু দিল্লীদা দিবলপ তৌগদৌরিবা অমৃত ভতিকাগী শরুক অমা ওইগনি।

Ministry of Education
Shri Dharmendra Pradhan collects soil from Aurobindo Bhavan as part of “Meri Mati Mera Desh” campaign
Sri Aurobindo’s thoughts, ideals and contributions had a key role in shaping the destiny of our nation - Shri Dharmendra Pradhan
14 SEP 2023 6:10PM by PIB Delhi
Union Education and Skill Development & Entrepreneurship Minister Shri Dharmendra Pradhan today paid homage to Aurobindo Ghosh at Aurobindo Bhavan, Kolkata. The Minister collected soil from Aurobindo Bhavan as part of Meri Mati-Mera Desh campaign launched by the Prime Minister Shri Narendra Modi.
Speaking on the occasion Shri Pradhan said that Sri Aurobindo’s thoughts, ideals and contributions had a key role in shaping the destiny of our nation. He was one of the strongest voices of breaking free from colonial mindset, he added. The Minister expressed that he is blessed to collect the sacred soil from Sri Aurobindo’s birthplace in Kolkata as a part of the Meri Maati Mera Desh initiative. His vision for a ‘Shrestha Bharat’ will always guide us.
Shri Pradhan highlighted that National Education Policy 2020, is aligned with Shri Aurobindo's vision of real education, which provides a well-rounded free and creative environment for the child's development. The Minister reiterated ‘Panch Pran' (five resolves) to ensure a developed India in the next 25 years. He said that the entire country showed its national integrity beyond caste and creed during the Azadi Ka Amrit Mahotsav. He said, we should take pledge for the nation-building, freedom from colonial mindset, support Indian culture and heritage, stand by national unity and remember those who sacrificed their lives in the freedom struggle.
The collected soil will be a part of the Amrit Vatika to be developed in Delhi.