লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়
মন্ত্রীমন্দলনা চহি ৪ গী ই-কোর্ত ফেজ-III অয়াবা পীরে
13 SEP 2023 3:32PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা চহি ৪(২০২৩দগী হৌরগা)গী সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম অমা ওইনা লুপা করোর ৭২১০গী শেনফম অমা কাইথোক্তুনা ই-কোর্ত ফেজ-III অয়াবা পীরে।
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী সবকা সাথ, সবকা বিকাস অমসুং সবকা বিশ্বাসকী পান্দমগা লোয়ননা ৱায়েন-থৌদাগী থবকশিংদা তেক্নোলোজি শীজিন্নবা হেনগৎহন্নবা পান্দমদা ই-কোর্ত মিসন মোদ প্রোজেক পায়খৎপনি। ভারতকী ৱায়েন-থৌদাগী থবকশিংদা আই.সি.তি শীজিন্ননবা ২০০৭দগী থবক হৌরকখিবা নেসনেল ই-গভর্নান্স প্লানগী মখাদা ই-কোর্ত প্রোজেকশিং পায়খৎলকপনি অমসুং মসিগী ফেজ-২ অসি ২০২৩দা লোইশিল্লে। ভারত্তা ই-কোর্তকী ফেজ-III অসি “লাইনা ফংহনবা অমসুং পুম্নমক কোনশিনবা” হায়বা ৱাঙুলোল অসিদা য়ুম্ফম ওইবনি।
ফেজ-I অমসুং ফেজ-II মথংগী থাকশিংদা পুখৎতুনা, কোর্ত খুদিংমক্তা ই-সেবা কেন্দ্রশিংগা লোয়ননা ই-ফাইলিং/ই-পেমেন্তশিং পাংথোক্তুনা কোর্তকী রেকোর্দশিং দিজিতাইজ তৌদুনা দিজিতেল, ওনলাইন অমসুং চে শীজিন্নদবা কোর্তশিং ওইহন্নবা ফেজ-IIIনা পান্দম থম্লি। মসিনা জর্জশিং অমসুং রেজিস্তারিশিংনা কেসশিংগী মতম লেপ্নবা দেতাদা য়ুম্ফম ওইবা ইন্তিলিজেন্স স্মার্দ সিস্তেমশিং লৈহনবা ঙমগনি। ফেজ-IIIগী মরুওইবা পান্দমদি কোর্তশিং, লিতিগেন্তশিং অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবশিংগী মরক্তা চে শীজিন্নদনা থবক তৌনবা তেক্নোলোজিগী মফম অমা পীগনি।
ই-কোর্তস ফেজ-IIIগী কেন্দ্র সরকারনা শেন পুথোকপা স্কিম অসি ভারত সরকারগী লো অমসুং জর্জতিস মিনিস্ত্রি, ই-কম্মিতি, ভারতকী সুপ্রিম কোর্তনা পায়খৎপনি। মসিনা হায়কোর্তশিংগী থবকশিং লাইনা, শেন য়াম্না চঙদনা, অরোন-অথুপ লৈহন্দনা ফংনবা খুদোংচাবশিং পীগনি।
ই-কোর্ত ফেজ-৩গী মচাকশিং মখাদা পীরে:
সেরিএল নম্বর
স্কিম কম্পোনেন্ত
অচঙবা শেনফম(অপুনবা লুপা করোর)
1
কেস রেকোর্দশিং স্কেন্নিং, দিজিতেল ওন্থোকপা অমসুং দিজিতেল ওইনা লীদুনা থম্বা
2038.40
2
ক্লাউদ ইনফ্রাস্ত্রকচর
1205.23
3
হৌজিক লৈরিবা কোর্তশিংদা অহেনবা হার্দৱায়র
643.66
4
নৌনা লিংখৎপা কোর্তশিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা
426.25
5
ভর্চুএল কোর্ত ১১৫০ লিংখৎপা
413.08
6
ই-সেবা কেন্দ্র ৪৪০০ লিংখৎপা
394.48
7
চে শীজিন্নদবা কোর্ত
359.20
8
সিস্তেম অমসুং এপ্লিকেসন সোফৱায়ার শেমগৎপা
243.52
9
সোলার পৱার বেকঅপ
229.50
10
ভিদিও কনফরেন্সকী মচাকশিং
228.48
11
ই-ফাইলিং
215.97
12
কন্নেক্তিবিতি(প্রাইমারি অমসুং রিদন্দেন্সি)
208.72
13
কেপাসিতি শেমগৎপা
208.52
14
ক্লাস(লাইভ-ওদিও ভিজুএল স্ত্রিমিং সিস্তেম) কোর্ত কমপ্লেক্স কোর্তরুম ৩০০দা লৈহনবা
112.26
15
হুমেন রিছোর্সেস
56.67
16
তুংগী তেক্নোলোজিগী খুমাঙচাউশিনবশিং
53.57
17
জুদিসিএল প্রোসেস রি-ইঞ্জিনিয়ারিং
33.00
18
হকচাংগী ফিবম চাদ্রবশিংগা চুনবা আই.সি.তিগী খুদোংচাবশিং
27.54
19
এন.এস.তি.ই.পি
25.75
20
ওনলাইন দিস্পুত রিজোলুসন(ওদিআর)
23.72
21
নোলেজ মেনেজমেন্ত সিস্তেম
23.30
22
হায় কোর্তশিং অমসুং দিস্ত্রিক কোর্তশিংগী ই-ওফিস
21.10
23
ইন্তর-ওপেরেবল ক্রিমিনেল জর্জতিস সিস্তেম(আইসিজেএস) পুনশিনবা
11.78
24
এস৩ৱাস প্লেতফোর্ম
6.35
অপুনবা
7210
স্কিম অসিনা পায়খৎলকপা য়াবা থবকশিং মখাদা পীরি:
• তেক্নোলোজি শীজিন্নবা ফংদবা নাগরিকশিং ই-সেবা কেন্দ্রশিংগী খুৎথাংদা তেক্নোলোজি শীজিন্নবা ফংগনি।
• কোর্ত রেকোর্দশিং দিজিতাইজ তৌবা অসিনা অতোপ্পা দিজিতেলগী থবকশিংগী য়ুম্ফম থোনবনি। মসিনা চে শীজিন্নদনা ফাইল তৌবা হেনগৎহনগনি অমসুং চে-চাংশিং পুথোক-পুশিন তৌবা হন্থহনগনি।
• ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াদুনা কোর্ত কাবগী চাদিং তৌবা হন্থহনগনি অমসুং শাখিশিং, জর্জশিং অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবশিং চৎথোক-চৎশিনগী চাদিং হন্থনগনি।
• মফম অমদগী মতম অমদা হেক্তা কোর্ত ফিশিং, ফাইনশিং অমসুং পেনালতিশিং পীবা য়াগনি।
• চে-চাংশিং পীনশিনবদা ই-ফাইলিং য়াবনা মতম চঙবা হন্থহনগনি। মসিনা চে-চাংশিং মশা মরোমদোম চেক তৌদুনা মীওইবগী অশোইবশিং হন্থহনগনি অমসুং মখা তানা চেগী রেকোর্দশিং শেম্বদগী ঙাকথোক্কনি।
• এ.আই. মেছিন লার্নিং, ওপ্তিকেল করেক্তর রিককনিসন(ওসিআর), নেচরেল লেঙ্গোইজ প্রোসেসিং(এন এল পি) শীজিন্নদুনা স্মার্দ ওইনা থবক তৌবা ঙমহনগনি। মসিনা মতম কেসকী মতম লেপ্পদা জর্জশিংনা দেতাদা য়ুম্ফম ওইরগা ৱারেপ লৌবা ঙমহনগনি।
• ভর্চুএল কোর্তশিং লৈহনবা অসিনা শাথিবা কেসশিংদা লিতিগেন্তশিং নত্ত্রগা উকিলশিং কোর্ততা লাকহন্দবা য়াগনি।
• কোর্তকী থবকশিংদা ফজনা অমসুং অরোন-অথুপ লৈতনা থবক তৌবা হেনগৎহনগনি।
• নেসনেল সর্ভিং এন্দ ত্রেক্কিং ওফ ইলেক্ত্রোনিক্স প্রোসেস পাকথোক-চাউথোকহন্দুনা কোর্ত সমোনশিং মশা মরোমদোম থাদুনা ত্রাইয়েলশিং মতম থেংদবা হন্থহনগনি।
• কোর্তকী থবকশিংদা অনৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবা অসিনা থবক ফজনা পাংথোক্তুনা কেসশিং পন্দুনা লৈবা হন্থহনগনি।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1907546
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1910056
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1941500
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1945462
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1884164
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1848737