প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইউৰোপীয় পৰিষদৰ সভাপতি আৰু ইউৰোপীয় আয়োগৰ সভাপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
10 SEP 2023 7:58PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ চনৰ ১০ ছেপ্টেম্বৰত জি-২০ শীৰ্ষ সন্মিলনৰ মাজতে ইউৰোপীয় পৰিষদৰ সভাপতি চাৰ্লছ মিচেল আৰু ইউৰোপীয় আয়োগৰ সভানেত্ৰী শ্ৰীমতী উৰ্চুলা ভন ডেৰ লেয়েনক লগ কৰে।
দুয়োগৰাকী পৰিভ্ৰমণকাৰীয়ে ভাৰতৰ জি-২০ অধ্যক্ষতাৰ সফলতাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক অভিনন্দন জনায়।
আলোচনাত ভাৰত আৰু ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ বিভিন্ন দিশৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হয়, য’ত পৰৱৰ্তী ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ শীৰ্ষ সন্মিলন, চলি থকা মুক্ত বাণিজ্য চুক্তিৰ আলোচনা, জলবায়ু পৰিৱৰ্তন আৰু লাইফ, ডিজিটেল প্ৰযুক্তি, আৰু বাণিজ্য আৰু প্ৰযুক্তি পৰিষদ (টিটিচি)কে ধৰি বিভিন্ন দিশ আলোচনা কৰা হয়।
নেতাসকলে ২০২৩ চনৰ ৯ ছেপ্টেম্বৰত আৰম্ভ হোৱা ভাৰত-মধ্যপ্ৰাচ্য-ইউৰোপ অৰ্থনৈতিক কৰিডৰৰ বিষয়েও আলোচনা কৰে।তেওঁলোকে অনুভৱ কৰে যে কৰিডৰৰ ক্ষিপ্ৰ ৰূপায়ণ হ’ব লাগে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৰিডৰৰ অধীনত সৌৰ প্ৰকল্পৰ সম্ভাৱনাৰ ওপৰতো আলোকপাত কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with President of the European Council and President of the European Commission
10 SEP 2023 7:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Charles Michel, President of the European Council and H.E. Ms. Ursula von der Leyen, President of the European Commission on 10 September 2023, on the sidelines of the G20 Summit in New Delhi.
Both visitors congratulated Prime Minister on the success of India’s G20 Presidency.
Discussions focussed on various aspects of the India – EU Strategic Partnership, including the next India - EU Summit, ongoing Free Trade Agreement negotiations, climate change and LiFE, digital technology, and Trade and Technology Council (TTC).
The leaders also discussed the India- Middle East- Europe Economic Corridor that was launched on 9 September 2023. They felt that there should be expeditious implementation of the Corridor. Prime Minister also highlighted the possibilities of solar projects under the Corridor.