প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
চহি ১৩০গী মমাঙদা নুমিৎ অসিদা ফোঙদোকখিবা শ্বামী বিবেকানন্দগী চিকাগো ৱারোল প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখ্রে
11 SEP 2023 3:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খ্রে মালেমগী অপুনবা পুরক্নবা অমসুং নুংশিননা হিংমিন্ননবা তকশিনবা অমা ওইনা চিকাগোদা মালেমগী লাইনিংগী মীফমদা চহি ১৩০গী মমাঙদা নুমিৎ অসিদা শ্বামী বিবেকানন্দনা ৱা ঙাংখি।
এক্সকী পোস্ত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“চহি ১৩০গী মমাঙদা নুমিৎ অসিদা ফোঙদোকখিবা শ্বামী বিবেকানন্দগী ৱারোল অদু, মালেমগী অপুনবা পুরক্নবা অমসুং নুংশিননা হিংমিন্ননবা তকশিনখিবা অদু ঙসি ফাওবা খোন্থাং য়ৈরি। মীওইবা খুন্নাই মচিন-মনাও ওইনা হিংমিন্ননবা তকশিনখিবা মুৎপা নাইদ্রবা মহাক্কী পাউজেল অদু ঐখোয়গী লমজিং মৈরা অমা ওইরি”।

Prime Minister's Office
PM recalls Swami Vivekananda's Chicago speech delivered on this day 130 years ago
11 SEP 2023 3:26PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has remarked that Swami Vivekananda's speech which was delivered on this day 130 years ago at the World’s Parliament of Religion in Chicago resonates even today as a clarion call for global unity and harmony.
The Prime Minister posted on X:
“Swami Vivekananda's Chicago speech, delivered on this day 130 years ago, resonates even today as a clarion call for global unity and harmony. His timeless message, emphasising the universal brotherhood of humanity, remains a guiding light for us.”