প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৩০ বছৰ পূৰ্বে আজিৰ দিনটোতে আগবঢ়োৱা স্বামী বিবেকানন্দৰ চিকাগো ভাষণ স্মৰণ কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
11 SEP 2023 3:26PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে মন্তব্য কৰিছে যে ১৩০ বছৰ পূৰ্বে চিকাগোৰ বিশ্বৰ ধৰ্ম সংসদত আজিৰ দিনটোতে আগবঢ়োৱা স্বামী বিবেকানন্দৰ ভাষণটো আজিও বিশ্ব ঐক্য আৰু সমন্বয়ৰ বাবে এক স্পষ্ট আহ্বান হিচাপে প্ৰতিধ্বনিত হৈছে।
টুইটাৰত এক পোষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়ঃ
“১৩০ বছৰ পূৰ্বে আজিৰ দিনটোতে আগবঢ়োৱা স্বামী বিবেকানন্দৰ চিকাগো ভাষণটো আজিও বিশ্ব ঐক্য আৰু সমন্বয়ৰ বাবে এক স্পষ্ট আহ্বান হিচাপে প্ৰতিধ্বনিত হৈছে। মানৱতাৰ সাৰ্বজনীন ভাতৃত্ববোধৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা তেওঁৰ কালজয়ী বাৰ্তা আমাৰ বাবে এক মাৰ্গদৰ্শক আলোক হৈয়ে আছে।”

Prime Minister's Office
PM recalls Swami Vivekananda's Chicago speech delivered on this day 130 years ago
11 SEP 2023 3:26PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has remarked that Swami Vivekananda's speech which was delivered on this day 130 years ago at the World’s Parliament of Religion in Chicago resonates even today as a clarion call for global unity and harmony.
The Prime Minister posted on X:
“Swami Vivekananda's Chicago speech, delivered on this day 130 years ago, resonates even today as a clarion call for global unity and harmony. His timeless message, emphasising the universal brotherhood of humanity, remains a guiding light for us.”