প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কোৰিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
10 SEP 2023 7:53PM by PIB Guwahati
নতুন দিল্লীত জি-২০ শীৰ্ষ সন্মিলনৰ সমান্তৰালভাৱে ১০ ছেপ্টেম্বৰ, ২০২৩ত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীন নৰেন্দ্ৰ মোদী কোৰিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত য়ুন ছুক য়েউলৰ সৈতে বৈঠকত মিলিত হয়৷
ৰাষ্ট্ৰপতি য়ুন ছুক য়েউলে ভাৰতৰ জি-২০ অধ্যক্ষতাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক অভিনন্দন জনায়৷ তেওঁ লগতে চন্দ্ৰযান অভিযানৰ সফলতাৰ বাবেও প্ৰধানমন্ত্ৰীক অভিনন্দন জনায়৷
নেতাদ্বয়ে উল্লেখ কৰে যে এই বছৰ দুয়োখন দেশৰ মাজৰ কূটনেতিক সম্পৰ্ক ৫০সংখ্যক বৰ্ষপূৰ্তি৷ দুয়োগৰাকী নেতাই বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ, প্ৰতিৰক্ষা উৎপাদন, ছেমিকণ্ডাক্টৰ আৰু বৈদ্যুতিক বাহন প্ৰযুক্তিকে ধৰি দ্বিপাক্ষিক বিশেষ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ বিভিন্ন ক্ষেত্ৰৰ প্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে৷
দুয়োগৰাকী নেতাই লগতে আঞ্চলিক আৰু বৈশ্বিক বিষয়তো মত বিনিময় কৰে৷

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of the Republic of Korea
10 SEP 2023 7:53PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Yoon Suk Yeol, President of the Republic of Korea on 10 September 2023, on the sidelines of G20 Summit in New Delhi.
President Yoon Suk Yeol congratulated Prime Minister on India’s G20 Presidency. He also congratulated Prime Minister on the success of Chandrayaan mission.
The leaders noted that this year marks the 50th anniversary of establishment of diplomatic relations. They reviewed progress on various areas of bilateral Special Strategic Partnership, including in trade and investment, defence production, semiconductors and EV battery technology.
They also exchanged views on regional and global issues.