প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কনাদাগী প্রধান মন্ত্রী উনখ্রে
10 SEP 2023 7:05PM by PIB Imphal
সেপ্তেম্বর ১০,২০২৩দা নিউ দিল্লিদা জি-২০ মীফম নাকলদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কনাদাগী প্রধান মন্ত্রী জস্তিন ত্রুদিও উনখ্রে।
ভারতনা মাইপাক্না জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবদা প্রধান মন্ত্রী ত্রুদিওনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি।
ভারত-কনাদাগী মরীশিং অসি গনতন্ত্রগী গুনশিং, আইনগী চৎন-কাংলোনশিং ইকায়খুম্নবা অমসুং মীগা মীগা লৈনবা অকনবা মরীশিংদা য়ুম্ফম ওইবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। কনাদাদা কাহেনবা নিতি চৎপশিংনা ভারতকী মায়োক্তা মখা তানা থবক চৎথরিবা অসিদা ভারতনা লুম্না লৌরিবা অসি মহাক্না থমখি। মখোয়না ভারতকী দিপ্লোমেতশিংগী মথক্তা হিংশা চৎথখি, দিপ্লোমেতকী বিল্দিং অমাং-অতা থোকহনখি অমসুং কনাদাদা লৈবা ভারতমচাশিংদা কিহনখি অমসুং মখোয়গী লাইশঙশিংদা অমাং-অতা থোকহনখি। ফত্তবা থবক তৌবা মীওইশিং, দ্রগ ললোনবশিং অমসুং হুমেন ত্রাফিক্কিং তৌবশিংগা খুৎশম্নবা অসিনা কনাদাগী ওইনসু নুংনাংবা অমনি। অসিগুম্বা শিংনরকপশিং থেংননবা লৈবাক অনি মতেং পাংনবা অসি তঙাইফদবনি।
লৈনরিবা মরী অসি অমনা অমবু ইকায়খুম্নবদা য়ুম্ফম ওইবনি অমসুং ভারত-কনাদাগী মরী চাউখৎনবা থাজবা লৈনবা অসি তঙাইফদে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister's meeting with the Prime Minister of Canada
10 SEP 2023 7:05PM by PIB Delhi
Prime Minister met Prime Minister of Canada H.E. Mr. Justin Trudeau on 10th September on the sidelines of the G20 Summit in New Delhi.
Prime Minister Trudeau congratulated Prime Minister on the success of India's G20 Presidency.
Prime Minister highlighted that India-Canada relations are anchored in shared democratic values, respect for rule of law and strong people-to-people ties. He conveyed our strong concerns about continuing anti-India activities of extremist elements in Canada. They are promoting secessionism and inciting violence against Indian diplomats, damaging diplomatic premises, and threatening the Indian community in Canada and their places of worship. The nexus of such forces with organized crime, drug syndicates and human trafficking should be a concern for Canada as well. It is essential for the two countries to cooperate in dealing with such threats.
Prime Minister also mentioned that a relationship based on mutual respect and trust is essential for the progress of India-Canada relationship.