প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গ্লোবেল বাইওফুয়েল এল্লাইন্স(জি বি এ) হৌদোক্লে
09 SEP 2023 10:30PM by PIB Imphal
সেপ্তেম্বর ৯,২০২৩ দা নিউ দিল্লিদা জি-২০ মীফম নাকলদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা লোয়ননা শিঙ্গাপুর, বাংলাদেস, ইতালি, য়ু.এস.এ, ব্রাজিল, আর্জেন্তিনা, মাউরিসিয়স অমসুং য়ু.এ.ইগী লুচিংবশিংগা লোয়ননা গ্লোবেল বাইওফুয়েল এল্লাইন্স(জি বি এ) হৌদোকখ্রে
গ্লোবেল বাইওফুয়েল এল্লাইন্স(জি বি এ) অসি ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইনা পায়খৎপা থবক অমনি। তেক্নোলোজি হেনগৎহন্দুনা, বাইওফুয়েলশিং শীজিন্নবা হেনগৎহন্দুনা, মরী লৈনবা খুদিংমক শরুক য়াদুনা অকনবা চৎন-কাংলোনশিং অমসুং সর্তিফিকেসনগী থবক লৈহন্দুনা মালেমগী ওইনা বাইওফুয়েল শীজিন্নবা য়াংশিন্নবা এল্লাইন্সনা পান্দম থম্লি। এল্লাইন্স অসি লৌশিংগী পুক্কৈ অমা ওইনা অমসুং অখঙ-অহৈশিংগী মফম অমা ওইনা থবক তৌগনি। পাক-শন্না বাইওফুয়েলশিং শীজিন্ননবা অমসুং খুমাঙচাউশিন্নবা মালেমগী ওইনা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা মফম অমা ওইনা থবক তৌনবা গ্লোবেল বাইওফুয়েল এল্লাইন্স(জি বি এ)না পান্দম থম্লি।

Prime Minister's Office
Launch of the Global Biofuel Alliance (GBA)
09 SEP 2023 10:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi along with the leaders of Singapore, Bangladesh, Italy, USA, Brazil, Argentina, Mauritius and UAE, launched the Global Biofuel Alliance on 9 September 2023, on the sidelines of the G20 Summit in New Delhi.
The Global Biofuel Alliance (GBA) is an initiative by India as the G20 Chair. The Alliance intends to expedite the global uptake of biofuels through facilitating technology advancements, intensifying utilization of sustainable biofuels, shaping robust standard setting and certification through the participation of a wide spectrum of stakeholders. The alliance will also act as a central repository of knowledge and an expert hub. GBA aims to serve as a catalytic platform, fostering global collaboration for the advancement and widespread adoption of biofuels.