প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইন্দিয়া-ব্রাজিল-খা অফ্রিকা-য়ু.এস.এ অপুনবা ৱারোল
09 SEP 2023 8:45PM by PIB Imphal
মালেমগী শেন-থুমগী মতেং পাংনবগী মাংজিল থাবা ফোরম অমা ওইনা ঐখোয়গী মালেমগী পাম্বৈশিং পুথোক্নবা জি-২০দা ঐখোয়গী থাজবা অমুক হন্না পীনবা, নিউ দিল্লিদা জি-২০ লুচিংবশিংগী মীফমগী নাকলদা, ভারত, ব্রাজিল, খা অফ্রিকা অমসুং য়ু.এস.এগী লুচিংবশিং ঐখোয় উনরে।
হৌজিক্কী জি-২০গী প্রসিদেন্ত অমসুং মথংগী প্রসিদেন্ত অহুম ওইনা, মালেমগী অৱাবশিং থেংননবা ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবগী পুৱারি ওইরবা খুমাঙচাউশিনবা অসিদা ঐখোয় শেমগৎকনি। মসিগা ৱাখল্লোন অসিদা, ৱার্ল্দ বেঙ্কগী প্রসিদেন্তগা লোয়ননা, হেন্না চাউবা, হেন্না ফবা অমসুং হেন্না মতিক চাবা মালেমগী চাউখৎ-থৌরাংগী বেঙ্কশিং শেমগৎনবা জি-২০গী থাজবশিং ঐখোয়না তরাম্না ওক্লি। হেন্না ফবা তুংলমচৎ অমগীদমক ঐখোয়গী মীয়াম মতেং পাংনবা জি-২০গী খুৎথাংদা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা ঐখোয়না করি তৌগনি হায়বা অদু মসিগী থাজবা অসিনা উৎলে।

Prime Minister's Office
India-Brazil-South Africa-USA Joint Statement
09 SEP 2023 8:45PM by PIB Delhi
We, the Leaders of India, Brazil, South Africa, and the United States, met on the margins of the G20 Leaders’ Summit in New Delhi to reaffirm our shared commitment to the G20 as the premier forum for international economic cooperation to deliver solutions for our shared world.
As the G20’s current and next three Presidencies, we will build on the historic progress of India’s G20 Presidency to address global challenges. In this spirit, together with the World Bank President, we welcome the G20’s commitment to build better, bigger, and more effective multilateral development banks. This commitment underscores what we can do, by working together through the G20, to support our people toward a better future.