Ministry of Defence
G20 THINQ THE INDIAN NAVY QUIZ - SAIL BEYOND HORIZON
Two practice rounds on 10th & 11th September 2023
www.theindiannavyquiz.in
Registration details sent on email to all contestants
09 SEP 2023 7:45PM by PIB Delhi
The extraordinary G20 THINQ event, organized jointly by the G20 Secretariat, Indian Navy and the Navy Welfare and Wellness Association (NWWA), promises to provide thousands of young minds a stimulating intellectual experience on a national and international scale. The National Round of the quiz will see participation of school children studying in Classes IX to XII from over 11700 schools.
To kick-start this intellectual voyage, two practice rounds will be conducted, the first on September 10th, 2023, and the second on September 11th, 2023 (https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1954309).
These practice rounds are designed to lay the foundation for the challenging elimination rounds, providing participants the opportunity to hone their knowledge and skills in preparation for the competition ahead.
Timelines for the G20 THINQ are as follows: -
Ser.
Events Name
Date
(a)
Practice Rounds
10th and 11th Sep 23
(b)
Elimination Round 1
12th Sep 23
(c)
Elimination Round 2
03rd Oct 23
(d)
Online Quarter-finals
10th Oct 23
(e)
National Semi finals @ NCPA, Mumbai
17th Nov 23
(f)
National Finals @ Gateway of India, Mumbai
18th Nov 23
(g)
International Semi finals @ G20 Bhavan
21st Nov 23
(h)
International Finals @ India Gate, New Delhi
22nd Nov 23
The International Round of the G20 THINQ will bring together brilliant young minds from G20+9 nations, with each team consisting of two students. This global gathering aims to strengthen bonds of friendship amongst young citizens from all G20 partner nations through shared knowledge and camaraderie.
To enable and facilitate seamless registration for schools and provide comprehensive event-related information, a dedicated website [www.theindiannavyquiz.in] has been established for G20 THINQ.

প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
ভাৰতীয় নৌসেনাৰ কুইজ ‘জি২০ থিংক’ (G20 THINQ) - ‘দিগন্তৰ সিপাৰলৈ যাত্ৰা কৰক’
১০ আৰু ১১ ছেপ্টেম্বৰ ২০২৩ তাৰিখে দুটা অনুশীলন ৰাউণ্ড
www.theindiannavyquiz.in
সকলো প্ৰতিযোগীলৈ ‘ই-মেইল’ত প্ৰেৰণ কৰা হৈছে পঞ্জীয়নৰ বিৱৰণ
09 SEP 2023 7:45PM by PIB Guwahati
‘জি-২০ সচিবালয়’, ভাৰতীয় নৌসেনা আৰু ‘নৌ সেনা কল্যাণ আৰু সুস্থতা সংস্থা’ (এনডব্লিউডব্লিউএ)ৰ দ্বাৰা যুটীয়াভাৱে আয়োজিত এই অসাধাৰণ ‘জি-২০ থিংক’ অনুষ্ঠানটোৱে হাজাৰ হাজাৰ যুৱ মনক ৰাষ্ট্ৰীয় আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত এক উদ্দীপক বৌদ্ধিক অভিজ্ঞতা প্ৰদান কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰদান কৰিছে। কুইজ প্ৰতিযোগিতাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত ১১,৭০০ তকৈয়ো অধিক বিদ্যালয়ৰ নৱমৰ পৰা দ্বাদশ শ্ৰেণীলৈ অধ্যয়ন কৰি থকা শিক্ষাৰ্থীসকলে অংশগ্ৰহণ কৰিব।
এই বৌদ্ধিক যাত্ৰা আৰম্ভ কৰিবলৈ দুটা ‘অনুশীলন ৰাউণ্ড’ অনুষ্ঠিত কৰা হ'ব, প্ৰথমটো ১০ ছেপ্টেম্বৰ, ২০২৩ তাৰিখে, আৰু দ্বিতীয়টো হ'ব ১১ ছেপ্টেম্বৰ, ২০২৩ ত।
এই ‘অনুশীলন ৰাউণ্ড’সমূহ ‘প্ৰত্যাহ্বানমূলক এলিমিনেশ্যন ৰাউণ্ড’ৰ আধাৰ শিৰোনামৰ বাবে প্ৰস্তুত কৰা হৈছে, যিয়ে অংশগ্ৰহণকাৰীসকলক আগন্তুক প্ৰতিযোগিতাৰ বাবে সাজু হোৱাৰ বাবে তেওঁলোকৰ জ্ঞান আৰু দক্ষতা উন্নত কৰাৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিব।
‘জি২০ থিংক’ৰ সময়সূচী নিম্নলিখিত ধৰণৰ: -
ক্ৰম
প্ৰতিযোগিতাৰ পৰ্যায়
তাৰিখ
(ক)
অনুশীলন ৰাউণ্ড
১০ আৰু ১১ ছেপ্টেম্বৰ ২০২৩
(খ)
এলিমিনেশ্যন ৰাউণ্ড ১
১২ ছেপ্টেম্বৰ ২০২৩
(গ)
এলিমিনেশ্যন ৰাউণ্ড ২
০৩ অক্টোবৰ ২০২৩
(ঘ)
অনলাইন কোৱাৰ্টাৰ ফাইনেল
১০ অক্টোবৰ ২০২৩
(ঙ)
ৰাষ্ট্ৰীয় ছেমি ফাইনেল @ এনচিপিএ, মুম্বাই
১৭ নৱেম্বৰ ২০২৩
(চ)
ৰাষ্ট্ৰীয় ছেমি ফাইনেল @ গে’টৱে’ অব ইণ্ডিয়া, মুম্বাই
১৮ নৱেম্বৰ ২০২৩
(ছ)
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ছেমি ফাইনেল @ জি২০ ভৱন
২১ নৱেম্বৰ ২০২৩
(জ)
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ছেমি ফাইনেল @ ইণ্ডিয়া গে’ট, নতুন দিল্লী
২২ নৱেম্বৰ ২০২৩
‘জি-২০ থিংক’ৰ ‘আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ৰাউণ্ড’-য়ে ‘জি-২০+৯’ ৰাষ্ট্ৰৰ উজ্জ্বল যুৱ মনক একত্ৰিত কৰিব, প্ৰতিটো দলত দুগৰাকীকৈ শিক্ষাৰ্থী থাকিব। এই গোলকীয় সমাৱেশৰ উদ্দেশ্য হৈছে ‘জি-২০’ৰ সকলো অংশীদাৰ ৰাষ্ট্ৰৰ যুৱ নাগৰিকসকলৰ মাজত অংশীদাৰী জ্ঞান আৰু সৌহাৰ্দ্যৰ জৰিয়তে বন্ধুত্বৰ বান্ধোন শক্তিশালী কৰা।
বিদ্যালয়সমূহে কোনো ধৰণৰ অসুবিধাৰ সন্মুখীন নোহোৱাকৈ পঞ্জীয়ন কৰিব পৰাকৈ আৰু বিস্তৃত অনুষ্ঠান সম্পৰ্কীয় তথ্য প্ৰদান কৰিবলৈ, ‘জি২০থিংক’ৰ বাবে এক সমৰ্পিত ‘ৱে’বছাইট’ [www.theindiannavyquiz.in] যুগুতাই উলিওৱা হৈছে।