Prime Minister's Office
New Delhi G20 Summit will chart a new path in the human-centric and inclusive development: PM
India’s G20 Presidency has been inclusive, ambitious, decisive, and action-oriented
Important to emulate Gandhi Ji’s mission of serving the underprivileged, the very last person in the queue
08 SEP 2023 4:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed confidence that the New Delhi G20 Summit will chart a new path in the human-centric and inclusive development. He emphasized that India’s G20 Presidency has been inclusive, ambitious, decisive, and action-oriented where the developmental concerns of the Global South have been actively voiced.
Highlighting the importance of emulating Gandhi Ji’s mission of serving the underprivileged, the Prime Minister underlined that India places great emphasis on a human-centric way of furthering progress.
The Prime Minister informed that he will be chairing Sessions on ‘One Earth’, ‘One Family’ and ‘One Future’, covering a range of issues of prime concern to the world community including furthering strong, sustainable, inclusive and balanced growth. He also mentioned holding bilateral meetings with several leaders and Heads of Delegation to further deepen the bonds of friendship and cooperation.
The Prime Minister further added that Hon’ble President will host a dinner for the leaders on 9th September 2023. The leaders will pay homage to Mahatma Gandhi at Rajghat on the 10th of September 2023. At the Closing Ceremony, on the same day, G20 Leaders will share their collective vision for a sustainable and equitable ‘One Future’, together like ‘One Family’, for a healthier ‘One Earth’.
Sharing a thread on X, the Prime Minister said:
“India is delighted to host the 18th G20 Summit on 09-10 September 2023 at New Delhi’s iconic Bharat Mandapam. This is the first ever G20 Summit being hosted by India. I look forward to productive discussions with world leaders over the next two days.
It is my firm belief that the New Delhi G20 Summit will chart a new path in the human-centric and inclusive development.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নিউ দিল্লি জি-২০ মীফম্না মীওইবদা মীৎয়েং থম্বা অমসুং পুম্নমক চাউখৎমিন্নবগী অনৌবা লম্বী অমা শেম্লগনি: প্রধান মন্ত্রী
ক্বিউগী খ্বাইদগী মনিংদা লেপ্লিবা তোল্লবশিং সেবা তৌনবা গান্ধীজিগী পান্দম ফংনবা ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইরিবা অসি খুদিংমক কোনশিনবা, অশা লৈবা, অচেৎপা ফিরেপ লৈবা অমসুং থবক্ত য়ুম্ফম ওইরি
08 SEP 2023 4:41PM by PIB Imphal
নিউ দিল্লি জি-২০ মীফম্না মীওইবদা মীৎয়েং থম্বা অমসুং পুম্নমক চাউখৎমিন্নবগী অনৌবা লম্বী অমা শেম্লগনি হায়না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাজবা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি ক্বিউগী খ্বাইদগী মনিংদা লেপ্লিবা তোল্লবশিং সেবা তৌনবা গান্ধীজিগী পান্দম ফংনবা ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবা অসি খুদিংমক কোনশিনবা, অশা লৈবা, অচেৎপা ফিরেপ লৈবা অমসুং থবক্ত য়ুম্ফম ওইরি।
তোল্লবশিং সেবা তৌনবা গান্ধীজিগী পান্দম থবক ওইবা পাংথোকপগী মরুওইবা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মীওইবা খুন্নাইদা য়ুম্ফম ওইবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংদা ভারতনা অকনবা মীৎয়ং থম্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক্না ‘মালেম অমা, ইমুং অমা অমসুং তুংলমচৎ অমা’ সেসন চিয়ার লৌগনি। সেসন অসিদা মপাঙ্গল কনবা, পুম্নমক কোনশিনবা অমসুং থোং মান্ননা চাউখৎপা য়াওনা মালেমগী ফুরুপশিংগী মরুওইবা ৱাফমশিং খন্নগনি। মরুপ-মপাং ওইবগী মরী অমসুং মতেং পীনবা মখা তানা ফগৎনবা তোঙান-তোঙানবা লুচিংবশিংগা নাকল অনিগী ওইবা মীফমশিং পাংথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খি সেপ্তেম্বর ৯,২০২৩ দা রাস্ত্রপতিনা লুচিংবশিংগী চাক্লেন অমা কৌরি। সেপ্তেম্বর ১০,২০২৩ দা লুচিংবশিং রাজঘাত্তা মহাত্মা গান্ধীগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎকনি। নুমিৎ অসিগী মীফম লোইশিনবা নুমিত্তা, তুংকোইনা চৎনবা য়াবা অমসুং মান্নবা ‘তুংলমচৎ অমা’. অপুনবা ‘ইমুং অমা’ , মশা ফবা ‘মালেম অমা’গী অপুনবা পান্দমশিং জি-২০ লুচিংবশিংনা শরুক য়াগনি।
এক্সকী থ্রিদ অমা সিয়ার তৌরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“নিউ দিল্লিগী ভারত মন্দাপমদা নিউ দিল্লিদা সেপ্তেম্বর ৯-১০,২০২৩দা ১৮শুবা জি-২০ মীফম য়ুম্বু ওইবা অসিদা ভারত অপেনবা পোকই। মীফম অসি ভারতনা অহানবা ওইনা জি-২০ মীফম য়ুম্বু ওইবনি। মথং নুমিৎ নিনিদা মালেমগী লুচিংবশিংগা কান্নরবা ৱাফম কয়া খন্নগনি।
নিউ দিল্লি জি-২০ মীফম্না মীওইবদা মীৎয়েং থম্বা অমসুং পুম্নমক চাউখৎমিন্নবগী অনৌবা লম্বী অমা শেম্লগনি হায়বসি ঐগী অচেৎপা থাজবনি”।