কোওপরেসন মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেশন মিনিস্তর, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি রাজস্থানগী গঙ্গাপুর সহরদা সাহাকার কিসান সম্মেলনদা ৱা ঙাংখ্রে
প্রধান মন্ত্রী ওইবদগী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা থোইদোক-হেন্দোক্না শিংথানিংঙাই ওইরবা থবক-থৌরাম কয়া অমা তৌরদুনা লৈবাক অসিগী লৌমীশিংগী দেকেদ কয়া লিরবা দিমান্দ কয়া অমা নিংবা থুংহল্লি, শ্রী মোদীনা লৈবাক অসিদা তোঙানবা কোওপরেশনগী মন্ত্রালয় অমা শেমখ্রে
লৌউ-শিংউগী বজেত অসি হান্নগী সরকারগি মতমদা লুপা করোর ২২০০০ ওইরম্মি, মসিবু প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শরুক ৬ থোক্না লুপা করোর ১২৫০০০দা হেনগৎখি
হান্নদি লৌমীশিংদা লুপা করোর লাখ ৭ ফাওবগী ওইবা লোনশিং পীরম্মি, হায়রিবা অসি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুপা করোর লাখ ২০দা হানগৎখ্রে
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৌমীশিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা চহি খুদিংগী DBTগী খুত্থাংদা লুপা ৬০০০ থাদুনা ‘কিসানমিত্রা’ ওইনা থবক তৌখি
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকার অসিনা স্কীম ২০ হেনবগী খুত্থাংদা PACSকী মপাঙ্গল কনখৎহল্লি
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সরকারনা গেহুগী প্রোক্যোরমেন্ত তৌবা অদু মেত্রিক তন লাখ ২৫১দগী মেত্রিক তন লাখ ৪৩৩দা হেনগৎখ্রে, গেহুগী MSP অদু লুপা ১৪০০দগী লুপা
26 AUG 2023 6:39PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেশন মিনিস্তর, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি রাজস্থানগী গঙ্গাপুর সহরদা সাহাকার কিসান সম্মেলনদা ৱা ঙাংখ্রে। থৌরম অসিদা লোক সভাগী স্পীকর, শ্রী ওম বির্লা, IFFCOগী চিয়রমেন, শ্রী দিলীপ সংঘানি অমসুং অতোপ্পা অঙম-অথৌ কয়া অমনা শরুক য়াখি।
মহাক্কী ৱারোল অদুদা, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা তোঙানবা কোওপরেশনগী মন্ত্রালয় অমা শেমদুনা লৈবাক অসিগী লৌমীশিংগী দেকেদ কয়া লিরবা দিমান্দ কয়া অমা নিংবা থুংহল্লি। মহাক্না মখা তারকখি মদুদি প্রধান মন্ত্রী ওইবদগী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা থোইদোক-হেন্দোক্না শিংথানিংঙাই ওইরবা থবক-থৌরাম কয়া অমা তৌরখি, খুদম ওইনা কোওপরেশনগী তোঙানবা মন্ত্রালয় শেম্বা অমসুং হন্দক্তা থাগী সাউথ পোলদা ঐখোয়গী চন্দ্রয়ান-৩না মাইপাক্না তাবা ঙমখিবা হায়রিবশিং অসিনি। মহাক্না হায়খি মদুদি চন্দ্রবান-৩ মিসনগী মাইপাকপা অসিনা লৈবাক পুম্বদা অনৌবা শক্তি অমসুং থাজবা পুরক্লে, মরমদি অতোপ্পা লৈবাক অমত্তনা হৌজিক ফাওবদা ধাগী খা থংবা পোলদা য়ৌখিদ্রি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিগী স্পেস মিসনদা অনৌবা খোংঝেল অমসুং শক্তি পীখি, মসিনা মরম ওইরগা ঙসি ভারতনা থাগী লৈমাইগী সাউথ পোলদা য়ৌবা ঙম্বা অহানবা লৈবাক ওইরে, মসি লৈবাক পুম্বগী ওইনা য়াম্না চাউথোকচনিংঙাই ওইবা ৱাফম অমনি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ কোওপরেশননা হায়খি মদুদি সেন্তরদা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকার অসিনা দিজিতেল ওইবা পাম্বৈশিংগী খুত্থাংদা লৌমীশিংগী কান্ননবগীদমক্তা স্কীম কয়া অমা হৌদোরকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিগী লৌমী খুদিংমক্তা লুপা ৬০০০ ফংহল্লি। মসিগী মথক্তা, লৌউ-শিংউগী লোনশিংগী অমসুং মহৈ-মরোংশিংগ ইন্সুরেন্সকীদমক্তা থবক কয়া অমা তৌখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি লৌউ-শিংউগী বজেত অসি হান্নগী সরকারগি মতমদা লুপা করোর ২২০০০ ওইরম্মি, মসিবু প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শরুক ৬ থোক্না লুপা করোর ১২৫০০০দা হেনগৎখি। মহাক্না হায়খি মদুদি হান্নদি লৌমীশিংদা লুপা করোর লাখ ৭ ফাওবগী ওইবা লোনশিং পীরম্মি, হায়রিবা অসি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুপা করোর লাখ ২০দা হানগৎখ্রে। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিদা হৱাই-চেংৱাইগী পোত্থোক অসি মিলিয়ন ২৬৫ তন ওইরম্মি, অদুবু হৌজিক্তি মিলিয়ন তন ৩২৩ য়ৌখ্রে। গেহুগী প্রোক্যোরমেন্ত তৌবা অদু মেত্রিক তন লাখ ২৫১ ওইরম্মি, হায়রিবা অসি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মেত্রিক তন লাখ ৪৩৩দা হেনগৎখ্রে। মসিগা লোইন-লোইননা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সরকারনা গেহুগী MSP অদু লুপা ১৪০০দগী লুপা ২১০০দা হেনগৎখ্রে। সরকারনা হঙ্গাম মরুগী MSP অদু লুপা ৩০৫০দগী লুপা ৫৪০০দা হেনগৎখ্রে।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা প্রাইমরী এগ্রিকলচর ক্রেদিৎ সোসাইতী (PACS)গী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা স্কীম ২০ হেন্না হৌদোরকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি ঙসিদি IFFCOনা কোওপরেতিব সোসাইতী ৩৫০০ হেনবগী খুত্থাংদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা কোওপরেতিবশিং অদুবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা হোৎনরি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱারেপ লৌখি মদুদি লৈবাক অসিদা অনৌবা প্রাইমরী এগ্রিকলচর ক্রেদিৎ সোসাইতী লাখ অনি লিংখৎপনা পঞ্চায়ত খুদিংমক্তা PACS শেম্লগনি।
শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেনদ্র মোদীনা লৌমীশিংনা অফবা মখলগী মরু ফংনবা, মখোয়না মখোয়গী পোত্থোক অদুবু এক্সপোর্ত তৌবা ঙম্নবা অমসুং ওর্গানিক ফার্মিং তৌরিবা লৌমীশিংনা খুমাং চাউশিনবা ঙম্নবা কোওপরেতিব সোসাইতী অহুম শেমখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৌমীশিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা চহি খুদিংগী DBTগী খুত্থাংদা লুপা ৬০০০ থাদুনা ‘কিসানমিত্রা’ অমা ওইনা থবক তৌখি।

Ministry of Cooperation
Union Home Minister and Minister of Cooperation Minister Shri Amit Shah addresses the Sahakar Kisan Sammelan at Gangapur City, Rajasthan today
Since becoming the Prime Minister, Shri Narendra Modi has been doing many unprecedented works in the country, fulfilling the decades-old demand of the farmers of the country, Shri Narendra Modi has formed a separate Ministry of Cooperation in the country
Agriculture budget was Rs.22000 crore during the previous government, which Prime Minister, Shri Narendra Modi increased 6 times to Rs.125000 crore
Earlier farmers were given loans worth Rs.7 lakh crore, which has been increased by Prime Minister, Shri Narendra Modi to Rs.20 lakh crore
Prime Minister, Shri Narendra Modi has worked as ‘KisanMitra’ by sending Rs.6000 through DBT every year to the bank accounts of farmers across the country
Government led by Prime Minister, Shri Narendra Modi is strengthening PACS through more than 20 schemes
The government under the leadership of Prime Minister, Shri Narendra Modi has increased the procurement of wheat from 251 lakh metric tonnes to 433 lakh metric tonnes, MSP of wheat increased from Rs.1400 to Rs.2100 and MSP of mustard from Rs.3050 to Rs.5400
Prime Minister Shri Narendra Modi has formed three new cooperative societies so that the farmers get good seeds, they can export their produce and the farmers doing organic farming can move forward
Prime Minister Shri Narendra Modi gave new momentum and energy to the country's space mission, due to which today India has become the first country to reach the South Pole of the Moon, it is a matter of pride for the whole country
26 AUG 2023 6:39PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, addressed Sahakar Kisan Sammelan in Gangapur City, Rajasthan, today. On this occasion Speaker of Lok Sabha, Shri Om Birla, Chairman of IFFCO, Shri Dileep Sanghani and several other dignitaries were present.
In his address, Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi fulfilled the decades-old demand of the country's farmers by forming a separate Ministry of Cooperation. He added thatsince becoming the Prime Minister, Shri Narendra Modi has been doing many unprecedented works in the country, such as the formation of the separate Ministry of Cooperation and the recent successful landing of our Chandrayaan-3 on the South Pole of the Moon. He said that the success of the Chandrayaan-3 mission has brought new energy and confidence to the entire nation as no other country has reached on southern pole so far. Shri Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi gave new momentum and energy to the country's space mission, due to which today India has become the first country to reach the South Pole of the Moon, it is a matter of pride for the whole country.
Union Minister of Cooperation said that the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi at the Centre has come up with several schemes for the benefit of the farmers through digital means. He said that Prime Minister Shri Narendra Modi is providing Rs.6000 to every farmer of the country. Apart from this, many works have been done for agricultural loans and crop insurance. He said that the agriculture budget of the previous government was about Rs.22000 crores, which Prime Minister Shri Narendra Modi has increased by 6 times to 125000 crores. He said that earlier, loans worth Rs.7 lakh crores were provided to the farmers, which has been increased to Rs.20 lakh crores by Prime Minister Shri Narendra Modi. Shri Shah said that the production of food grains in the country was 265 million tonnes, which has now reached 323 million tonnes. Wheat procurement was 251 lakh metric tonnes, which Prime Minister Shri Narendra Modi has increased to 433 lakh metric tonnes. Along with this, the MSP of wheat has been increased from Rs.1400 to Rs.2100 by the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi. The government has increased the MSP of Mustard from Rs.3050 to Rs 5400.
Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has come up with more than 20 schemes to strengthen the Primary Agriculture Credit Society (PACS) in the country. He said that today IFFCO is working to strengthen cooperatives in the country through more than 3500 cooperative societies. He said that Prime Minister Shri Narendra Modi has decided that by creating two lakh new Primary Agriculture Credit Society in the country, PACS will be formed in every panchayat.
Shri Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has formed three new cooperative societies so that the farmers get good seeds, they can export their produce and the farmers doing organic farming can move forward. He said that Prime Minister Shri Narendra Modi has worked as a ‘KisanMitra’ by sending Rs. 6000 through DBT to the bank accounts of farmers across the country.