Ministry of Finance
Number of Jan Dhan Accounts Cross 50 Crore
56% Accounts Belong To Women and 67% Accounts Opened In Rural / Semi-urban Areas
18 AUG 2023 4:34PM by PIB Delhi
The national Mission on Financial Inclusion popularly known as Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY) was launched on 28th august 2014 and it has completed almost 9 years. As per the latest reports submitted by banks the total number of Jan Dhan accounts have crossed 50 crore as on 9th August 2023. Out of these accounts 56% accounts belong to women and 67% accounts have been opened in Rural / Semi-urban areas. The deposits in these accounts are above Rs. 2.03 lakh crore and about 34 crore RuPay cards have been issued in these accounts free of cost. The average balance in PMJDY accounts is Rs. 4,076 and more than 5.5 crore PMJDY accounts are receiving DBT benefits.
PMJDY scheme has been successful in changing the financial landscape of the country and has brought near saturation in bank accounts for adults. The success of PMJDY lies in the comprehensive nature of the scheme with an attempt to connect the last mile with the formal banking system through technology, collaboration and innovation.
PMJDY offers multiple advantages to account holders such as a bank account without requirement of minimum balance, free of cost RuPay debit cards with inbuilt accident insurance of Rs. 2 lakh and overdraft facility of up to Rs. 10,000.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
জন ধন একাউন্তশিংগী মশিং করোর ৫০ হেনখ্রে
একাউন্ত চাদা ৫৬ নুপীশিংগীনি অমসুং একাউন্ত চাদা ৬৭ রুরেল/ সেমি-অর্বান এরিয়াশিংদা হাংদোকখি
18 AUG 2023 4:34PM by PIB Imphal
ফাইনান্সিয়েল ইনক্লুজনদা নেস্নেল মিসন প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনা (পি.এম.জে.দি.ৱাই.) হায়না খংনবা অসি ২০১৪গী ওগস্ত ২৮দা হৌদোকখি অমসুং মসি চহি ৯ মপুং ফারক্লে। বেঙ্কশিংনা লানখৎলকপা খ্বাইদগী নৌবা রিপোর্তকী মতুং ইন্না ২০২৩গী ওগস্ত ৯দা জন ধন একাউন্তশিংগী মশিং করোর ৫০ হেনখ্রে। একাউন্তশিং অসিগী মনুংদা একাউন্ত চাদা ৫৬ নুপীশিংগীনি অমসুং একাউন্ত চাদা ৬৭ রুরেল/ সেমি-অর্বান এরিয়াশিংদা হাংদোকখি। একাউন্তশিং অসিদা দিপোজিৎশিং লুপা করোর লাখ ২.০৩গী মথক্নি অমসুং একাউন্তশিং অসিদা রুপে কার্দ চাউরাক্না করোর ৩৪ মমল লৌদনা ইসু তৌখ্রে। পি.এম.জে.দি.ৱাই. একাউন্তশিংদা এবরেজ বেলেন্স অসি লুপা ৪,০৭৬নি অমসুং পি.এম.জে.দি.ৱাই. একাউন্ত করোর ৫.৫ হেনবনা দি.বি.তি.গী কানবশিং ফংলি।
পি.এম.জে.দি.ৱাই. স্কিমনা লৈবাক্কী ফাইনান্সিয়েল লেন্দস্কেপ অহোংবা পুরকপদা মায় পাক্লে অমসুং অহলশিংদা বেঙ্ক একাউন্তকী খুদোংচাবা ফংহল্লে। পি.এম.জে.দি.ৱাই.গী মায়পাকপা অসি তেক্নোলোজী, কোলাবোরেসন অমসুং ইনোবেসনগী খুত্থাংদা ফোর্মেল বেঙ্কিং সিস্তেমগা লোয়ননা অরোইবা মাইল ফাওবা কনেক্ত তৌনবা হোৎনবা অমগা লোয়ননা স্কিমগী কমপ্রেহেন্সিব নেচরদা ওইরি।
পি.এম.জে.দি.ৱাই.না একাউন্ত হোল্দরশিংদা মিনিমম বেলেন্সকী মথৌতাবা য়াওদবা বেঙ্ক একাউন্ত, লুপা লাখ ২গী এক্সিদেন্ত ইন্সুরেন্সগা লোয়ননা ফ্রী ওফ কোস্ত রুপে দেবিত কার্দশিং অমসুং লুপা লিশিং ১০০০০ ফাওবগী ওবরদ্রাফ ফেসিলিতীগুম্বা কানবা কয়া অমা পীরি।