কল্চর মন্ত্রালয়
মেরী মাতী মেরা দেশ কেম্পেনগী ভারত পুম্বগী হৌদোকপগী থৌরম হয়েং ওগস্ত ৯দগী
লৈবাক্কীদমক থৱায় থাখ্রবা ‘অথৌবশিং’দা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎনবগীদমক খুঙ্গংদগী হৌরগা জাতিগী থাক ফাওবা জন-ভাগীদারী থৌরমশিং পাংথোক্লগনি
গ্রাম পঞ্চায়ৎশিংদা শিলাফলকম (মেমোরিয়েল প্লেক) ইন্সতোল তৌগনি
অমৃত ৱাতিকা শেম্নবগীদমক অমৃত কলশ য়াত্রাদা লৈবাক্কী তোঙান তোঙানবা কাচিন-কোয়াশিংদগী দিল্লীদা লৈপাক পুরক্কনি
08 AUG 2023 7:13PM by PIB Imphal
লৈবাক্কীদমক থৱায় থাখ্রবা ‘অথৌবশিং’দা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎনবগীদমক হয়েং ২০২৩গী ওগস্ত ৯দা লৈবাক পুম্বদা “মেরী মাতী মেরা দেশ” কেম্পেন হৌদোক্লগনি। ২০২৩গী ওগস্ত ৯দগী ওগস্ত ৩০ ফাওবা চত্থগদবা “মেরী মাতী মেরা দেশ” কেম্পেনদা খুঙ্গং অমসুং ব্লোক লেবেল, লোকেল অর্বান বোদীশিং লোয়ননা রাজ্য অমসুং জাতিগী থাক্তা পাংথোকপা থৌরমশিং য়াওগনি।
কেম্পেন অসিদা অথৌবশিংবু নিংশিংনবা লৈবাক পুম্বদা তোঙান তোঙানবা থৌরমশিং পাংথোক্কনি। খুঙ্গংগী পঞ্চায়ৎশিংদা মখোয়বু নিংশিংদুনা শিলাফলকম (মেমোরিয়েল প্লেক) ইন্সতোল তৌগনি। কেম্পেন অসি ‘অজাদী কা অমৃত মহোত্সব’ লোইশিনবগী থৌরমনি। অজাদী কা অমৃত মহোত্সব ২০২১গী মার্চ ১২দা হৌদোকখি অমদি মসিদা লৈবাক পুম্বদা লাখ ২দগী হেনবা থৌরমশিংগা লোয়ননা পাক শন্না মীয়াম্না শরুক য়াখি।
ভারতকী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহাক্কী মন কী বাত থৌরমদা কেম্পেন অসি হন্দক্তা লাউথোকখি। কেম্পেন অসিনা থৌনা ফরবা ফ্রীদম ফাইতরশিং অমসুং লৈবাক্কীদমক থৱায় থাখ্রবা অথৌবশিংবু ইকায় খুম্নবা উৎনবা পান্দম থম্লি।
কেম্পেন অসিদা ফ্রীদম ফাইতরশিং অমসুং সেক্যুরিতী ফোর্সশিংদা কত্থোক্লবা শিলাফলকম ইস্তাব্লিস তৌবগুম্বা থৌরমশিংগা লোয়ননা পঞ্চ প্রান প্লেদজ, বসুধা বন্দন, বীরোং কা বন্দনগুম্বা ইনিসিয়েতিবশিং য়াওগনি মদুনা ঐখোয়গী অথৌবশিংগী থৌনা ফবা কত্থোকখিবশিং অদু ইকায় খুম্নগনি। খুঙ্গং, পঞ্চায়ৎ, ব্লোক, তাউন, সিতী, ম্যুনিসিপালিতীনচিংবদগী মফমদুগী অথৌবশিংগী কত্থোকখিবগী স্পিরিতপু ইকায় খুম্নবা শিলাফলকম নত্রগা মেমোরিয়েল প্লেকশিং অর্বান অমসুং রুরেল এরিয়াশিংদা য়ুংগনি। মসিদা লমদম অদুগী মনুং চনবা লৈবাক্কীদমক থৱায় থাখ্রবা মীওইশিংগী মমিংগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীগী পাউজেল য়াওগনি।
দিল্লীদা ‘অমৃত ৱাতিকা’ শেম্নবগীদমক কলশ ৭৫০০দা লৈবাক্কী কাচিন-কোয়াশিংদগী লৈপাক পুরক্তুনা ‘অমৃত কলশ য়াত্রা’ পাংথোক্কনি। ‘অমৃত ৱাতিকা’ অসি ‘এক ভারত শ্রেস্থ ভারত’কী কমিতমেন্তকী খুদম ওইগনি।
পাক শন্না শরু য়াবা পুক্নিং থৌগৎনবা ৱেবসাইত https://merimaatimeradesh.gov.in হৌদোক্লে মদুদা মীয়াম্না লৈপাক নত্রগা লৈপাক্কী থাউমৈ পায়বা সেলফী অপলোদ তৌবা য়াগনি। অসুম্না তৌবনা মখোয় ভারতপু চাফখৎপা লৈবাক অমা ওইহনবা, মীনায় নায়থাংগী ৱাখল্লোন মুথৎপা, ঐখোয়গী ইনাক খুল্লবা হেরিতেজগী চাউথোকচবা, য়ুনিতী অমসুং সোলিদরিতী ঙাক্না থম্বা, নাগরিক ওইবগী থৌদাং পাংথোকপা অমসুং লৈবাকপু ঙাক্তুনা থম্লিবশিংগী ইকায় খুম্নবদা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা পঞ্চ প্রানগী ৱাশক লৌগনি। অমুকপু ৱাশক লৌখ্রবা শরুক য়াবগী দিজিতেল সর্তিফিকেত ৱেবসাইত্তগী দাউনলোদ তৌবা য়াগনি।
লৈবাক পুম্বদা চত্থগদবা কেম্পেন অসি ২০২৩গী ওগস্ত ১৫দা পাংথোক্কদবা ইন্দিপেন্দেন্ত নুমিৎ ফাওবা সেদ্যুল প্রোগ্রামশিংগা লোয়ননা ওগস্ত ৯দা হৌগনি। মদুগী মতুং ২০২৩গী ওগস্ত ১৬দগী হৌরগা ব্লোক, ম্যুনিসিপালিতী/কোর্পোরেসন, অমসুং রাজ্যগী থাক্তা থৌরমশিং পাংথোক্কনি। লোইশিনবগী থৌরম শক্নাইরবশিংনা শরুক য়াদুনা নই দিল্লীগী কর্তব্যা পাথদা ২০২৩গী ওগস্ত ৩০ পাংথোক্কনি। মেরী মাতী মেরা দেশ কেম্পেনগী মখাদা তোঙান তোঙানবা এক্তিবিতীশিংদা ইনফোর্মেশনগীদমক পোর্তেল https:// yuva.gov.in দা এক্সেস তৌবা য়াগনি।
হৌখিবা চহিদা “হর ঘর তিরঙ্গা” প্রোগ্রাম পুম্নমক্না শরুক য়াদুনা চাউনা মায় পাকপা অমা ওইখি। চহি অসিদসু ২০২৩গী ওগস্ত ১৩-১৫গী মরক্তা হর ঘর তিরঙ্গা পাংথোক্কনি। মফম খুদিংদা লৈরিবা ভারতমচাশিংনা জাতিগী ফিরাল পাইহনবা য়াই, তিরঙ্গাগা লোয়ননা সেলফী নমবা য়াই অমসুং হর ঘর তিরঙ্গা ৱেবসাইত্তা অপলোদ তৌবা য়াই।
মেরী মাতী মেরা দেশ ৱেবসাইত https://merimaatimeradesh.gov.in
পোর্তেল https:// yuva.gov.in এক্সেস তৌবা য়াই
হর ঘর তিরঙ্গা ৱেবসাইত https://harghartiranga.com

Ministry of Culture
PAN INDIA LAUNCH OF MERI MAATI MERA DESH CAMPAIGN FROM TOMORROW ON 9th AUGUST
JAN-BHAGIDHARI PROGRAMMES TO BE ORGANISED FROM VILLAGE TO NATIONAL LEVEL TO PAY TRIBUTE TO THE ‘VEERS’ WHO LAID DOWN THEIR LIVES FOR THE COUNTRY
SHILAPHALAKAMS (MEMORIAL PLAQUES) TO BE INSTALLED IN GRAM PANCHAYATS
SOIL FROM VARIOUS CORNERS OF THE COUNTRY TO BE BROUGHT TO DELHI IN AMRIT KALASH YATRA FOR CREATING AMRIT VATIKA
08 AUG 2023 7:13PM by PIB Delhi
Nation -wide “Meri Mati Mera Desh” Campaign will be launched tomorrow on 9th August 2023, to pay tribute to the ‘Veers’ who laid down their lives for the country. From 9th to 30th August , 2023, the 'Meri Maati Mera Desh' campaign will include programs at the village, and block levels , by local urban bodies, as well as state and national level.
The campaign will include various programs across the country to remember the bravehearts (Veers). Shilaphalakams (memorial plaques) commemorating them will be installed in village panchayats. This campaign is the concluding event of the 'Azadi ka Amrit Mahotsav,' which began on 12th March , 2021, and has witnessed widespread public participation(Jan Bhagidari) with over 2 lakh programs organized across India.
Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, recently announced this campaign during his Mann Ki Baat broadcast. The campaign aims to honour the brave freedom fighters and bravehearts who sacrificed their lives for the country .
The campaign will feature programs like the establishment of Shilaphalakams dedicated to freedom fighters and security forces, as well as initiatives like Panch Pran Pledge, Vasudha Vandan, Veeron ka Vandan which venerates the gallant sacrifices of our bravehearts. Shilaphalakam or Memorial plaques saluting the spirit of sacrifice of local bravehearts from the village, panchayat, block, town, city, municipality etc. are to be erected across urban and rural areas. It will have Prime Minister’s message with the names of those who have laid down their lives for the nation belonging to that region.
An 'Amrit Kalash Yatra' will be conducted, carrying soil from all corners of the country in 7500 kalash to create an 'Amrit Vatika' in Delhi. This 'Amrit Vatika' will symbolize the commitment to 'Ek Bharat Shreshtha Bharat.'
To encourage mass participation (Jan-Bhagidari), a website, https://merimaatimeradesh.gov.in, has also been launched where people can upload selfies holding soil or an earthen lamp. By doing so, they take the pledge of Panch Pran, with focus to make India a developed country, eliminate the mentality of slavery, be proud of our rich heritage, uphold unity and solidarity, fulfil duties as citizens, and respect those who protect the nation. Once the pledge is taken, a digital certificate of participation can be downloaded from the website.
The nationwide campaign will start on 9th August, with scheduled programs until Independence Day on 15th August 2023. Subsequent events will take place from 16th August , 2023 onwards at block, municipality/corporation, and state levels. The closing ceremony is scheduled for 30th August , 2023, on the Kartavya Path, New Delhi in the presence of dignitaries. The portal https:// yuva.gov.in can be accessed for information on various activities under Meri Maati Mera Desh campaign.
Last year, “Har Ghar Tiranga” programme, became a grand success owing to participation of one and all. This year too, Har Ghar Tiranga will be celebrated between 13th -15th August, 2023. Indians everywhere can hoist the national flag, click selfie with the Tiranga and upload on Har Ghar Tiranga website.
Meri Mati Mera Desh website https://merimaatimeradesh.gov.in
Portal https:// yuva.gov.in can also be accessed
Har Ghar Tiranga website https://harghartiranga.com