প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জুলাই 29দা দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা অখিল ভারতিয় শিক্ষা সামগম হৌদোক্কনি
নুমিৎ নিনি চত্থগদবা সামগমগাNEP 2020 হৌদোকখিবগী অহুমশুবা কুমওনগা মতা চান্নরি
পি.এম.না PM SHRI স্কিমগী মখাদা ফন্দগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্কনি
লোল 12দা ৱাহন্থোক হনখ্রবা এজুকেসন অমসুং স্কিল করিকলমগী লাইরিকশিং পি.এম.না ফোঙগনি
28 JUL 2023 6:45PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুলাই 29, 2023গী অয়ুক্কী পুং 10 তাবা মতমদা দিল্লীগী প্রগতী মৈদান্দা লৈবা ভারত মন্দপমদা অখিল ভারতিয় শিক্ষা সামগম হৌদোক্কনি। থৌরম অসিগা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী 2020 হৌদোকখিবগী অহুমশুবা কুমওনগা চান্নরি।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম মনুংদা PM SHRIগী মখাদা ফন্দগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্কনি। নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী (NEP) 2020না পাম্বগুম্না ইকুইতেবল, ইনক্লুসিব অমসুং প্লুরেল সোসাইতী অমা শেম্নবগীদমক্তা মহৈরোইশিংনা শরুক য়াবা, কান্নবা পীবা অমসুং শরুক তম্বা ঙমহন্নবা মওংদা স্কুলশিং অসিনা মহৈরোইশিংবু শেমগনি। লোল 12দা ৱাহন্থোক হনখ্রবা এজুকেসন অমসুং স্কিল করিকল্লম লাইরিকশিংসু প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙগনি।
প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান্না লমজিংদুনা, NEP 2020 অসি লৈবাক অসিবু অমৃত কালগী মতমদা লুচিংবা ঙমহন্নবা নহাশিংবু লমজিং লমতাকপগী পান্দমগা লোয়ননা হৌদোকখিবনি। নহাশিংবু মীওইবা অমগী চেন্দবা য়াদ্রবা মগুন চেলহন্দুনা তুংগী মতমগী শিংনবশিংগা মাইয়োক্নবা ঙম্নবা শেমগৎপা হায়বসিনা পোলিসী অসিগী পান্দম্নি। পোলিসী অসি চৎনরকপগী অহানবা চহি অহুমগী মনুংদা মসিনা স্কুল, হাইয়র অমসুং স্কিল এজুকেসনগী হীরমদা অচৌবা অহোংবা কয়া পুরকপা ঙমখি। জুলাই 29 অমসুং 30দা পাংথোক্কদৌরিবা নুমিৎ নিনিগী থৌরম অসিনা একাদমিক, সেক্তর এক্সপর্ত, পোলিসী শেম্বা, ইন্দস্ত্রীগী মীহুৎ, স্কুল, হাইয়র এজুকেসন অমসুং স্কিল পীবা ইন্সতিত্যুসনশিংগী ওজা অমদি মহৈরোইশিংনা মখোয়গী ৱাখল্লোন, মায় পাকপগী ৱারী অমসুং NEP 2020বু থবক্তা ওন্থোকপদা থেংনবা খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিং শেয়র তৌনবা অমসুং মসিবু হেন্না খুমাং চাউশিলহন্নবা খন্নবগী ফম্বাক অমা পীগনি।
অখিল ভারতিয় শিক্ষা সামগম অসিদা সেসন তরাগা তরুক য়াওগনি। সেসনশিং অসিদা ক্বালিতী এজুকেসন ফংবা অমসুং গবর্নেন্স, ইকুইতেবল অমসুং ইনক্লুসিব এজুকেসন, সোসিও-ইকোনোমিকেল্লী দিসএদভান্তেজ গ্রুপশিংনা মাইয়োক্নরিবা শিংনবা, নেস্নেল ইন্সতিত্যুতশিং থাক খায়বগী ফ্রেমৱর্ক, ভারতকী লৌশিংগী পথাপ, এজুকেসনবু মালেমগী থাক্তা পুখৎপনচিংবা য়াওনা থীম কয়াগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Akhil Bhartiya Shiksha Samagam at Bharat Mandapam in Delhi on 29th July
The two day Samagam coincides with the 3rd anniversary of the launch of NEP 2020
PM to release first instalment of funds under PM SHRI Scheme
PM to release education and skill curriculum books translated into 12 Indian languages
28 JUL 2023 6:45PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Akhil Bharatiya Shiksha Samagam on 29th July 2023 at Bharat Mandapam, Pragati Maidan in Delhi at 10 AM. It coincides with the 3rd anniversary of National Education Policy 2020.
During the programme, Prime Minister will release the first instalment of funds under the PM SHRI Scheme. These schools will nurture students in a way that they become engaged, productive, and contributing citizens for building an equitable, inclusive, and plural society as envisaged by National Education Policy (NEP) 2020. Prime Minister will also release education and skill curriculum books translated into 12 Indian languages.
Guided by the vision of the Prime Minister, NEP 2020 was launched with a view to groom the youth and prepare them for leading the country in Amrit Kaal. It aims to prepare them for meeting the challenges of the future, while keeping them grounded in basic human values. During the three years of its implementation the policy has brought radical transformation in the realms of school, higher and skill education. The two day programme, being held on 29th and 30th July, will provide a platform for academics, sector experts, policy makers, industry representatives, teachers and students from schools, higher education and skilling institutions, among others, to share their insights, success stories and best practices in implementing the NEP 2020 and work out strategies for taking it further ahead.
The Akhil Bhartiya Shiksha Samagam will include sixteen sessions, in which discussions will be held on themes including Access to Quality Education and Governance, Equitable and Inclusive Education, Issues of Socio-Economically Disadvantaged Group, National Institute Ranking Framework, Indian knowledge System, Internationalisation of Education, among others.