Vice President's Secretariat
Rajya Sabha pays tribute on the 24th Anniversary of Kargil Vijay Diwas today
Vice-President praises the indomitable courage of our soldiers
“The saga of their bravery continues to inspire us” – Vice President
26 JUL 2023 2:47PM by PIB Delhi
The Vice-President and Chairman, Rajya Sabha, Shri Jagdeep Dhankhar paid tribute to the supreme sacrifice of our brave soldiers on the occasion of 24th Anniversary of Kargil Vijay Diwas in the Upper House today.
In his statement, the Vice-President praised the indomitable courage and bravery of the soldiers who displayed exemplary valour in overcoming treacherous terrain and extremely hostile weather conditions, ultimately trouncing the enemy. “The saga of their bravery continues to inspire and motivate us every single day to be in service of the nation,” he added.
Recognizing the remarkable sacrifice of the martyred soldiers, the Vice-President made a clarion call to all citizens to re-dedicate themselves to keeping Bharat at the forefront of all endeavours.
Extending his salutations to the armed forces personnel, Shri Dhankhar lauded their unwavering dedication and commitment towards their duty.
Paying gratitude to the martyrs, all members of the Rajya Sabha observed silence in the House in the memory of the brave soldiers.
Following is the full statement of the Vice-President in Rajya Sabha:

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ঙসি কার্গিল বিজয় দিৱসকী ২৪শুবা নিংশিং থৌরমদা রাজ্য সভানা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
উপ-রাস্ত্রপতিনা ঐখোয়গী লান্মীশিংগী মাইথিবা পীবা ঙমদবা থৌনা থাগৎখ্রে
“মখোয়গী থৌনা ফবগী ৱারিনা মখা তানা ঐখোয়দা ইথিল পীরি”-উপ রাস্ত্রপতি
26 JUL 2023 2:47PM by PIB Imphal
ঙসি উপ্পর হাওসতা পাংথোকপা কার্গিল বিজয় দিৱসকী ২৪শুবা নিংশিং থৌরমদা উপ-রাস্ত্রপতি অমসুং রাজ্য সভাগী চিয়ারমেন শ্রী জগদিপ ধনখারনা ঐখোয়গী থৌনা ফরবা লান্মীশিংনা থৱায় কৎখিবা অদু ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
অঙম্বা চিংমাইদা অমসুং শাথিরবা নোং-চিংগী ফিবমদা ঐখোয়গী থৌনা ফরবা লান্মীশিংনা উৎখিবা থৌনা অদু উপ-রাস্ত্রপতিনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি “মখোয়গী থৌনা ফবগী ৱারিনা মখা তানা ঐখোয়দা ইথিল পীরি অমসুং লৈবাক্কীদমক থবক তৌনবা নুমিৎ খুদিংগী ঐখোয়গী পুক্নিং থৌগৎলি”।
থৱায় কৎখ্রবা লান্মীশিংগী শিংথানিঙাই ওইরবা কৎথোকপা অসি শক খঙবা উৎলদুনা, উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি থবক খুদিংমক্তা ভারত মাঙজিল থানবা মীয়াম মখোয় মশামক অমুক হন্না কৎথোক্কদবনি।
আর্মদ ফোর্সশিংদা মহাক্না ইকায়খুম্নবা উৎলদুনা, কৎথোকপগা লোয়ননা মখোয়না মথৌ পাংথোকপগীদমক শ্রী ধানখারনা থাগৎপা ফোঙদোকখি।
থৱায় কৎখ্রবা অথৌবশিংগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা, রাজ্য সভাগী মেম্বর খুদিংমক্না হাওসতা তুমিন্না লৈদুনা থৌনা ফরবা লান্মীশিংগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখি।
মখাগী অসি রাজ্য সভাদা উপ-রাস্ত্রপতিনা ফোঙদোকখিবা মপুংফাবা ৱারোলনি: