Ministry of Tribal Affairs
NESTS releases notification for EMRS Staff Selection Exam (ESSE) -2023 for filling up 6329 vacancies for the post of TGT and Hostel Warden.
19 JUL 2023 6:03PM by PIB Delhi
National Education Society for Tribal Students (NESTS), an autonomous organisation under Ministry of Tribal Affairs, is conducting recruitment drive for teaching and non-teaching staff for EMRSs. NESTS has released notification for EMRS Staff Selection Exam (ESSE) -2023 for filling up 6329 vacancies for the post of TGT and Hostel Warden.
This will result in positioning of quality human resource in the EMRSs to improve educational standards in EMRSs.
The application process for the same will commence from 19.07.2023.
NESTS in coordination with the CBSE, is conducting ESSE-2023 in “OMR Based (Pen-Paper)” mode to fill up the vacancies of teaching (TGT) and non-teaching staff (Hostel Warden) in EMRSs for the vacancies tabulated as below:
Post
Vacancies
TGT
5660
Hostel Warden
669
Total
6329
The detailed process of online applications, eligibility criteria and other details with syllabus for each post is available on the website: emrs.tribal.gov.in.
The recruitment process has been initiated in order to fill the vacant positions in EMRSs across the States/UTs. The portal for receiving the applications will remain live from 19.07.2023 to 18.08.2023.
EMRS is a flagship intervention of the Ministry of Tribal Affairs to provide quality education to ST students in a residential set up.

ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
এন.ই.এস.তি.এস.না তি.জি.তি. অমসুং হোস্তেল ৱার্দেনগী পোস্তকীদমক ভেকেন্সী ৬৩২৯ মেন্সিন্নবগীদমক ই.এম.আর.এস. স্তাফ সেলেক্সন এগজাম (ই.এস.এস.ই.) – ২০২৩গীদমক নোতিফিকেসন থোকখ্রে
19 JUL 2023 6:03PM by PIB Imphal
ত্রাইবেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী মখাদা ওতোনোমস ওর্গনাইজেসন অমা ওইরিবা নেস্নেল এজুকেসন সোসাইতী ফোর ত্রাইবেল স্তুদেন্তস (এন.ই.এস.তি.এস.)না ই.এম.আর.এস.শিংগী তিচিং অমসুং নন-তিচিং স্তাফকীদমক রিক্রুইতমেন্ত দ্রাইব পাংথোকই। এন.ই.এস.তি.এস.না তি.জি.তি. অমসুং হোস্তেল ৱার্দেনগী পোস্তকীদমক ভেকেন্সী ৬৩২৯ মেন্সিন্নবগীদমক ই.এম.আর.এস. স্তাফ সেলেক্সন এগজাম (ই.এস.এস.ই.) – ২০২৩গীদমক নোতিফিকেসন থোকখ্রে।
মসিনা ই.এম.আর.এস.শিংদা এজুকেস্নেল স্তেনদর্দশিং ফগৎহন্নবা ই.এম.আর.এস.শিংদা ক্বালিতী হ্যুমেন রিসোর্স লৈহল্লগনি।
মসিগীদমক এপ্লিকেসন প্রোসেস ১৯.০৭.২০২৩দগী হৌগনি।
এন.ই.এস.তি.এস.না সি.বি.এস.ই.গা খুৎশম্নদুনা মখাদা পীরিবা ভেকেন্সীশিংগীদমক ই.এম.আর.এস.শিংদা তিচিং (তি.জি.তি.) অমসুং নন-তিচিং (হোস্তেল ৱার্দেন)গী ভেকেন্সীশিং মেন্সিন্নবা “ও.এম.আর. বেজ (পেন-পেপর)” মোদতা ই.এস.এস.ই. – ২০২৩ কন্দক্ত তৌরি:
পোস্ত
ভেকেন্সীশিং
তি.জি.তি.
৫৬৬০
হোস্তেল ৱার্দেন
৬৬৯
অপুনবা
৬৩২৯
ওনলাইন এপ্লিকেসনগী প্রোসেসকী অকুপ্পা ৱারোল, ইলিজিবল ক্রাইতেরিয়া অমসুং পোস্ত খুদিংমক্কী সেলেবস য়াওনা অতোপ্পা অকুপ্পা ৱারোলশিং মখাগী ৱেবসাইত অসিদা ফংলি: emrs.tribal.gov.in.
রাজ্যাশিং/য়ু.তি.শিংদা ই.এম.আর.এস.শিংদা অহাংবা ফমশিং মেন্সিন্নবা রিক্রুইতমেন্ত প্রোসেস হৌখ্রে। এপ্লিকেসনশিং লৌশিন্নবগীদমক পোর্তেল ১৯.০৭.২০২৩দগী ১৮.০৮.২০২৩ ফাওবা হাংদুনা থমগনি।
ই.এম.আর.এস. অসি রেসিদেন্সিএল স্ত অপ অমদা এস.তি. মহৈরোইশিংদা ক্বালিতী এজুকেসন ফংহন্নবা ত্রাইবেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী ফ্লেগশিপ ইন্তরভেন্সন অমনি।