Prime Minister's Office
Principal Secretary to the Prime Minister of India chairs the 6th meeting of Coordination Committee on India’s G20 Presidency
Reviews administrative arrangements for the G-20 Summit to be held in New Delhi on 9th and 10th September
All agencies to work in a “Whole of Government” approach to make the G20 Summit a success: Dr. P.K. Mishra
Dry runs and mock exercises to be held at Summit Venue to facilitate seamless working of different agencies
17 JUL 2023 8:05PM by PIB Delhi
The 6th meeting of the Coordination Committee on India’s G20 Presidency was held at the International Exhibition-cum-Convention Centre (IECC), Pragati Maidan, New Delhi today. The focus of the meeting chaired by Principal Secretary to the Prime Minister of India, Dr. P.K. Mishra, was to review the preparatory aspects relating to the G20 Summit to be held in New Delhi on 9th & 10th September, 2023.
In this context, the Committee took stock of the arrangements at the Summit venue as well as all aspects relating to protocol, security, airport coordination, media, infrastructure upgrades and arrangements in Delhi and neighbouring states, etc. Dr. Mishra called on all agencies to work in a “Whole of Government” approach, to make the G20 Summit a success.
The Committee members also visited venues proposed for different meetings and perused minutest details. It was also decided to have dry runs/mock exercises so that different agencies work in a seamless manner. The Committee also provided guidance and direction for work on different preparatory aspects for the forthcoming G20 Summit and decided to convene again for a further review in the next two weeks.
The Meeting of the Coordination Committee also provided an opportunity for a review of G20 meetings held so far and the remaining meetings scheduled under India’s G20 Presidency. The Committee noted that under its G20 Presidency, India has organized 170 meetings in 55 different locations in the country till date. A number of meetings at the Ministerial level are scheduled to be held in the months of July and August 2023.
The Coordination Committee has been authorized by the Cabinet to oversee all preparations and arrangements relating to India’s Presidency of the G20. Till date, five meetings of the Coordination Committee have taken place. In addition to this, a number of meetings have been held to discuss specific substantive and logistical issues relating to India’s G20 Presidency.
Other dignitaries and senior officials present during the meeting included Shri Ajit Doval, NSA, Shri V.K. Saxena, Lt. Governor of Delhi, Shri Rajiv Gauba, Cabinet Secretary, among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরিনা চিয়ার লৌদুনা ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবগী ৬শুবা কোওর্দিনেসন কম্মিতিগী মীফম পাংথোকখ্রে
নিউ দিল্লিদা সেপ্তেম্বর ৯ অমসুং সেপ্তেম্বর ১০দা পাংথোক্কদৌরিবা জি-২০ মীফমগী থৌরাং তৌরিবশিং হেন্না য়েংশিনখ্রে
জি-২০ মীফম মাইপাকপা অমা ওইনবা এজেন্সি খুদিংমক অমতা ওইনা হোৎনগনি: দোক্তর পি.কে মিশ্রা
তোঙান-তোঙানবা এজেন্সিশিং মওং-মরীল তানা থবক তৌবা ঙম্নবা মীফম পাংথোকফমদা মোক এক্সরসাইজশিং পাংথোক্কনি
17 JUL 2023 8:05PM by PIB Imphal
ঙসি নিউ দিল্লিগী প্রগাতি মৈদান্দা লৈবা ইন্তরনেসনেল একজিবিসন কম কনভেন্সন সেন্তরদা ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবগী ৬শুবা কোওর্দিনেসন কম্মিতিগী মীফম পাংথোকখ্রে। মীফম অদু প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরি দোক্তর পি.কে মিশ্রানা লুচিংখি অমসুং নিউ দিল্লিদা সেপ্তেম্বর ৯ অমসুং সেপ্তেম্বর ১০,২০২৩ দা পাংথোক্কদৌরিবা জি-২০ মীফমগী থৌরাং তৌরিবশিং হেন্না য়েংশিনখ্রে।
মীফম পাংথোকফমদা শেম-শারিবশিং অমসুং প্রোতোগোল, সেকুরিতি, এয়রপোর্ত, মেদিয়া, ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবা, দিল্লি অমসুং য়ুম্লোন্নরিবা রাজ্যশিংগী শেম-শাবগী মতাংদা হৌজিক ওইরিবা ফিবমশিং কম্মিতিনা য়েংশিনখি। জি-২০ মীফম মাইপাকপা অমা ওইনবা এজেন্সি খুদিংমক অমতা ওইনা দোক্তর পি.কে মিশ্রানা মরী লৈনবা এজেন্সিশিংদা তকশিনখি।
তোঙান-তোঙানবা মীফম পাংথোকফমশিং কম্মিতি মেম্বরশিংনা য়েংশিনখি। তোঙান-তোঙানবা এজেন্সিশিং মওং-মরীল তানা থবক তৌবা ঙম্নবা মীফম পাংথোকফমদা মোক এক্সরসাইজশিং পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌখি। লাক্লিবা জি-২০ মীফমগী থৌরাং তৌরিবশিংদা কম্মিতিনা পাউতাকশিং পীখি অমসুং মথং চয়োল অনিদা মখা তানা অমুক হন্না য়েংশিনবা হায়না ৱারেপ লৌখি।
ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবা অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা পাংথোকখিবা মীফমশিং অমসুং তুংদা পাংথোক্কদবা মীফমশিং হন্না য়েংশিন্নবা খুদোংচাবা অমসুং কম্মিতিগী মীফম অদুনা পীখি। ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবা অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা তোঙান-তোঙানবা মফম ৫৫দা মীফম ১৭০ পাংথোকখ্রে। জুলাই অমসুং ওগস্ত ২০২৩দা মিনিস্তর থাক্কী মীফম কয়া পাংথোক্কনি।
ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবা মরী লৈন্না থৌরা তৌরিবশিং য়েংশিনবগী থৌদাং লৌনবা মন্ত্রীমন্দলনা কোওর্দিনেসন কম্মিতিগীদা শীন্নখ্রে। হৌজিক ফাওবা কোওর্দিনেসন কম্মিতিগী মীফম ৫ পাংথোকখ্র। মসিগী মথক্তা, ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবগী মতাংদা লোজিস্তিক্কী ৱাফমশিং মীফম অদুদা খন্নখি।
মীফম অদুদা শরুক য়াখিবা অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসিএলশিংগী মনুংদা এন.এস.ই শ্রী অজিত দোবাল, দিল্লিগী লেপ্তনেন্ত গভর্নর শ্রী ভি.কে সক্সেনা, কেবিনেত সেক্রেতরি শ্রী রজিব গৌবা য়াওখি।