প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী বেস্তাইল দে পেরেদতা গেস্ত ওফ ওনর ওইনা শরুক য়াখ্রে
14 JUL 2023 5:58PM by PIB Imphal
ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতিনা চেবাউ পীরকপদগী জুলাই ১৪,২০২৩ দা চাম্পস-ইলিসিসতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী বেস্তাইল দে পেরেদতা গেস্ত ওফ ওনর ওইনা শরুক য়াখ্রে।
ভারত-ফ্রান্স মরুপ-মপাং ওইরকপগী চহি ২৫শুবগী থৌরম পাংথোকপা ওইনা ভারত আর্মদ ফোর্সকী ত্রাই সর্বিসকী মেম্বর ২৪১গী কন্তিজেন্তনা লুচিংবা মিলিতরি বেন্দ অমসু পেরেদ অসিদা শরুক য়াখি। ভারত লান্মীগী কন্তিজেন্ত অদু পঞ্জাব রেজিমেন্তনা লুচিংখি অমসুং রাজপুত রাইফল রেজিমেন্ত য়াওখি।
হাসিমারাদগী ১০১ স্কাদ্রোনগী ভারত এয়র ফোর্সকী রাফেল জেতশিংনা পেরেদ মনুংদা ফ্লাই পাস্ত পাংথোকখি।
ফ্রেঞ্চ রিভোলুসন মনুংদা জুলাই ১৪, ১৭৮৯ দা বেস্তাইল প্রিসনদা থোমজিনখিবা অদুগী নিংশিং থৌরম জুলাই ১৪দা পাংথোক্লি, মসি গনতন্ত্রগী গুনশিং হায়বদি নিংতম্বা, মান্নবা অমসুং মরুপ-মপাং ওইবগী খুদমনি অমসুং ভারত অমসুং ফ্রেঞ্জ অনিমক্কী মরুওইবা পান্দম্নি।

Prime Minister's Office
Prime Minister attends the Bastille Day Parade as Guest of Honour
14 JUL 2023 5:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi attended Bastille Day Parade as Guest of Honour at the invitation of H.E. Mr. Emmanuel Macron, President of France, on the Champs-Élysées on 14 July 2023.
To mark the 25th anniversary of the India-France Strategic Partnership, 241 member tri-service Indian armed forces contingent led by a military band also participated in the Parade. The Indian Army contingent was led by the Punjab Regiment, along with the Rajputana Rifles Regiment.
Rafale Jets of the Indian Air Force, from the 101 Squadron from Hashimara, formed a part of the fly past during the parade.
July 14 marks the anniversary of the storming of the Bastille prison on July 14, 1789 during the French revolution, that symbolizes the democratic values of ‘Liberty, Equality and Fraternity’, the central theme of both the Indian and French constitutions.