Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
National Fish Farmers Day Meet - 2023 concludes at Mahabalipuram
It highlighted dedication of fish farmers, startups, innovation in adopting modern techniques and improving fish productivity
11 JUL 2023 5:02PM by PIB Delhi
Over the years, the fisheries sector has witnessed remarkable advancements, driven by scientific research and technological interventions. National Fish Farmers Day Meet-2023 highlighted the dedication of fish farmers, startups, innovation in adopting modern techniques and improving fish productivity. Department of Fisheries, Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Government of India, and other stakeholders celebrated National Fish Farmers Day Meet 2023' and the 'Start-up Conclave' in Mahabalipuram. The programme started from 10th July 2023 and ended today on 11th July 2023 at the historic city of Mahabalipuram, Tamil Nadu.
Meet on National Fish Farmers Day- 2023 provided an opportunity for the entire country to recognize the enormous contributions of fishers and fish growers, as well as their dedication to sustainable fisheries development. By embracing responsible practices and harnessing the potential of the fisheries sector, we can ensure a prosperous future, enhance food security, and contribute to the overall development of the nation. The intent of celebrating the meet was to create an ecosystem to collectively think and discuss the ways to sustainably manage our fisheries resources.
Second day of the programme started with Shri Parshottam Rupala, Union Minister of Fisheries, Animal Husbandry, and Dairying in the presence of Dr L Murugan Minister of State for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, GoI interacted with Ministers of respective States/UTs regarding effective utilization of Government schemes like PMMSY, FIDF and KCC for fisheries, including adoption of technologies and innovation for a sustainable future for fishermen and fish farmers and related stakeholders. The program was a great success with participation of all stakeholders of fisheries.
Shri Parshottam Rupala concluded by taking a moment to reflect on the incredible journey we all have embarked upon together. He highlighted about the ideas pondered over during the programme of National Fish Farmers Day Meet- 2023 and hoped this deliberation shall continue to blossom and bear fruit, leading to tangible outcomes that will shape the course of our collective journey. The deliberations of this event will reverberate far and wide, and it is our collective responsibility to ensure that they all get translated into activities affecting the life of fish farmers and fishers. Union Minister extended his heartfelt best wishes to all and appealed everyone to become instrumental in creating an environment, where ideas thrive, collaborations flourish, and innovation thrives which will help fishers and fish farmers.
Vote of thanks was offered by Shri Sagar Mehra, Joint Secretary (IF), Department of Fisheries, GoI, thanking all the States/UTs for their enthusiastic participation. The fisheries sector envisioned the enhancement of production and productivity, improving quality, increasing domestic fish consumption and export, trade, reducing waste which in turn will create self-employment opportunities for unemployed youth. This ambitious program intended to provide a forum for discussion for the people in fisheries sector with the schemes like Blue Revolution, PMMSY which are positioned to change the fisheries sector and improve millions of lives by emphasizing sustainable growth and development. The program also emphasized the incorporation of the latest innovations into fisheries while fostering an environment that is favorable for all involvement of all sectors for contributing to further the fisheries sector and growth of entrepreneurship, the development of business models, the promotion of ease of doing business, innovations, and initiatives like start-ups, incubators etc.
Earlier on the first day inaugural programme of National Fish Farmers Day Meet-2023 was led by Shri Parshottam Rupala in the presence of Dr. Sanjeev Kumar Balyan, Minister of State for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Government of India, Dr L Murugan along with Ministers in-charge Fisheries from various States/UTs. National Fish Farmers Day Meet 2023 and Start-up Conclave served as forums to highlight the noteworthy achievements of the Indian fisheries sector while also encouraged innovation and entrepreneurship in the industry. The 'Start-up Conclave' provided a unique platform for aspiring entrepreneurs and start-ups in fisheries sector to display their creative ideas, products and technology.

ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
মহাবলিপুরমদা নেসনেল ফিস ফারমর্স দে মীত-২০২৩ লোইশিনখ্রে
ঙামীশিংগী কৎথোকপা, স্তার্দঅপশিং, অনৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবা অমসুং ঙাগী পোৎথোক হেনগৎহন্নবগী মতাংদা খন্নখি
11 JUL 2023 5:02PM by PIB Imphal
সাইন্তিফিক ওইনা থিজিনবা অমসুং তেক্নলোজি শীজিন্নবদগী হৌখিবা চহি খর অসিদা ঙা য়োকপা অমসুং ঙা ফাবগী থবকশিংদা শিংথাবা য়ানা খুমাঙচাউশিল্লে। নেসনেল ফিস ফারমর্স দে মীত-২০২৩ দা ঙামীশিংগী কৎথোকপা, স্তার্দঅপশিং, অনৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবা অমসুং ঙাগী পোৎথোক হেনগৎহন্নবগী মরুওইবা ফোঙদোকখি। ভারত সরকারগী ফিসরিজ দিপার্তমেন্ত, ফিসরিজ, এনিমেল হসবেন্দরি অমসুং দাইরিইং মিনিস্ত্রি অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবশিংনা মহাবলিপুরমদা নেসনেল ফিস ফারমর্স দে মীত-২০২৩ অমসুং ‘স্তার্দঅপ কনক্লেপ’ পাংথোকখ্রে। থৌরম অদু পুৱারি ওইরবা তামিল নাদুগী সহর মহাবলিপুরমদা জুলাই ১০দগী হৌখি অমসুং ঙসি জুলাই ১১, ২০২৩দা লোইশিনখি।
নেসনেল ফিস ফারমর্স দে-২০২৩ গী মীফম অদুদা লৈবাক অসি ঙামীশিংনা লৌরিবা মরুওইবা থৌদাংশিং অমসুং ফিসরিজ চাউখৎনবা মখোয়গী কৎথোকপশিং ইকায়খুম্নবা উৎনবা খুদোংচাবা অমা পীরে। দাইত্ব খঙনা থবক তৌদুনা অমসুং ঙা য়োকপগী হিরম অসিগী খুদোংচাবশিং লৌদুনা, ঐখোয়না নুংঙাই-য়াইফবা তুংলমচৎ অমা লৈহনগনি, চীঞ্জাক ৱাৎতবা হেনগৎহনগনি অমসুং হিরম খুদিংমক্ত লৈবাক চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি। নুমিৎ অসি পাংথোকপগী নুঙগী ওইবা ৱাখল্লোন্দি ঐখোয়গী ঙাগী পোৎথোকশিং তুংকোইনা শীজিন্ননবা ঙাক-শেন্দুনা থম্নবা খন্ন-নৈনবা অমসুং অপুনবগী ওইনবা ৱাখল খন্নবা ইকোসিস্তেম অমা শেম্বনি।
নিনী চনবগী থৌরম অদু ফিসরিজ, এনিমেল হসবেন্দরি অমসুং দাইরিইংগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পরসোত্তম রুপালানা হৌদোকখি অমসুং ফিসরিজ, এনিমেল হসবেন্দরি অমসুং দাইরিইংগী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর এল মুরুগানসু শরুক য়াখি, লোয়ননা সরকারগী স্কিমশিং হায়বদি পি.এম.এম.এস.ৱাই, এফ.আই.দি.এফ অমসুং ঙামীশিংগী কে.সি.সিগী মতাংদা, তেক্নোলোজি শীজিন্নবা অমসুং ঙামীশিংগী অফবা তুংলমচৎ অমগীদমক অনৌবা থবকশিং পায়খৎনবগী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী ওফিসিএলশিংগা ৱা খন্নখি। ঙাগী লমদা থবক তৌরিবা মরী লৈনবা খুদিংমক শরুক য়াদুনা থৌরম অদু মাইপাকপা অমা ওইখি।
থৌরম অদুদা মিনিস্তর শ্রী পর্সোত্তম রুপালানা হায়খি নেসনেল ফিস ফারমর্স দে-২০২৩ থৌরমদা খন্নখিবা ৱাফমশিং অসিনা মখা তানা ঙা য়োকপা অমসুং ফাবগী হিরম অসি চাউখৎহনগনি অমসুং ঐখোয়গী তুংগী অপুনবা খোঙচৎ অমগী লম্বী শেমগনি। থৌরম অসিদা খন্নখিবা ৱাফমশিং পাক-শন্না শন্দোক্কনি অমসুং ৱাফমশিং অদু থবক্ত ওন্থোক্তুনা ঙামীশিংগী পুন্সিদা অফবা অহোংবা পুরকপা ঙমগনি। ঙামীশিং মতেং পাংবা ঙমগদবা অনৌবা থবকশিং অমসুং মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা অনৌবা ৱাখল্লোনশিং পুথোকপগীদমক য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা শরুক য়াখিবা মীওই খুদিংমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীখি।
থৌরম অদুগী থাগৎৱাহৈ পীরদুনা, ভারত সরকারগী ফিসরিজ দিপার্তমেন্তগী জোইন্ত সেক্রেতরি(আই এফ) শ্রী সাগর মেহরানা হায়খি ঙা পুথোকপা হেনগৎহন্নবা, মগুন হেনগৎহন্নবা, লৈবাক মনুংদা ঙা চাবা অমসুং মপান্দা থাদোকপা হেনগৎহন্নবা, ললোন-ইতিক, অমাং-অতা হন্থহন্নবা অমসুং থবক ফংদ্রিবা নহারোলশিং মশানা মশাবু থবক পীজনবা ফিসরিজ সেক্তরনা পান্দম থম্লি। মসিগী অচৌবা থৌরম অসিনা ঙাগী লমদা থবক তৌরিবা মীওইশিংগা লোয়ন্না স্কিমশিং হায়বদি ব্লু রিভোলুসন, পি.এম.এম.এস.ৱাইগুম্বগী মতাংদা খন্ননবা মফম অমা পীরে অমসুং মসিনা মীওই কয়াগী পুন্সি মহিং ফগৎহনগনি।
অহানবা নুমিত্তা পাংথোকখিবা নেসনেল ফিস ফারমর্স দে মীত-২০২৩ হৌদোকপা থৌরমদা য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পর্সোত্তম রুপালা, ভারত সরকারগী ফিসরিজ, এনিমেল হসবেন্দরি অমসুং দাইরিইংগী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর এল মুরুগান অমসুং দোক্তর সঞ্জিব কুমার বালয়ানগা লোয়ননা তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী ফিসরিজ মিনিস্তরশিং শরুক য়াখি। নেসনেল ফিস ফারমর্স দে মীত-২০২৩ দা ঙামীশিংগী কৎথোকপা, স্তার্দঅপশিং, অনৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবা অমসুং ঙাগী পোৎথোক হেনগৎহন্নবগী মতাংদা খন্নখি। স্তার্দঅপ কনক্লেপ অদুদা থৱায় য়াওবা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং অমসুং ফিসরিজগী স্তার্দঅপশিং মখোয়গী অনৌবা ৱাখল্লোনশিং, পোৎথোকশিং অমসুং তেক্নোলোজিশিং উৎনবা মফম অমা পীখি।