রেলৱে মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা গোরাখপুর রেলৱে স্তেসন্দগী অনৌবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন অনি লমথাখ্রে
গোরাখপুর-লখনৌ- অয়োধ্যা অমসুং জোধপুর-অহমেদবাদ(সবরমাতি) বন্দে ভারত ত্রেনশিং হৌদোক্লে
হৌজিক লৈবাক অসিদা বন্দে ভারত রুত ৫০ মথৌ পাংথোক্লে
হৌজিক রুতশিংদা চেল্লিবা ত্রেনশিংগা চাংদম্নবদা হায়রিবা ত্রেনশিং অসিনা চৎথোক-চৎশিনগী মতম কনবা ঙম্লে
বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা পেসেঞ্জরশিংদা মালেম থাক্কী খুদোংচাবশিং পীরে অমসুং তুরিজম চাউখৎহল্লে
07 JUL 2023 6:32PM by PIB Imphal
ঙসি ভারত রেলৱেগী পুৱারি ওইরবা নুমিৎ অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা উত্তর প্রদেসকী গোরাখপুরদা অনৌবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন অনি লমথাখ্র। থৌরম অদুদা উত্তর প্রদেসকী রাজ্যপাল শীমতি অনন্দিবেন পতেল, উত্তর প্রদেসকী চীফ মিনিস্তর শ্রী য়োগি অদিত্যনাথ, খোরাখপুরগী এম.পি রবি কিষন সুক্লা অমসুং মীয়ামগী মীহুৎশিং শরুক য়াখি।
অনৌবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন অনি অসিনা গোরাখপুর-লখনৌ- অয়োধ্যা অমসুং জোধপুর-অহমেদবাদ(সবরমাতি) শম্নহল্লে। ঙসি লমথাখিবা বন্দে ভারত ত্রেনশিং অসিনা চৎথোক-চৎশিনগী মতম হন্থহনগনি অমসুং নুংঙাইনা চৎহনগনি। হায়রিবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেনশিং অসিনা লৈবাক্কী মফম খুদিংমক্তা অনৌবা ভারত-চাউখৎলবা ভারত অমগী পাউজেল পুরি।
গোরাখপুর-লখনৌ বন্দে ভারত এক্সপ্রেস
উত্তর প্রদেসকী অনিশুবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন অসি গোরাখপুরদগী লমথাগনি অমসুং বাস্তি অমসুং অয়োধ্যাদা খাম্লবা মতুংদা নুমিৎ অদু মক্তদা লখনৌদা থুংগনি। বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেনশিং য়ৌবা অসিনা গোরাখপুর অমসুং লখনৌ শম্নবা অমসুং অনকপা লাইখুরুমফমশিং অমসুং লমকোয়ফমশিংদা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা হেনগৎহল্লগনি অমসুং লমদম অসি হিরম খুদিংমক্তা চাউখৎহল্লগনি। মসিগী লম্বী অসিনা লাইনিংগী মফমশিংগী মরক্তা শম্ননবা মতম কয়াগী মমাঙদগী তকশিন্দুনা লাকপা অদু ফংহল্লগনি।
জোধপুর-অহমেদবাদ(সবরমাতি)
রাজস্থানগী জোধপুর-অহমেদবাদ(সবরমাতি) বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন জোধপুর রেলৱে স্তেসন্দগী লমথাগনি অমসুং পালি মারৱার, রনাকপুর অবু রোদতা খাম্লবা মতুংদা নুমিৎ অদুদা অহমেদবাদ য়ৌগনি। মসিনা লমদম অসিগী কলচর, তুরিজম অমসুং লাইখুরুমফমশিংদা চৎথোক-চৎশিন লাইহনগনি অমসুং য়াংনা অমসুং নুংঙাইনা চৎপা ফংলগনি। বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন্না নুংঙাইনা অমসুং য়াংনা চৎনবগী খুদোংচাবা অমা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা গোরাখপুর রেলৱে স্তেসন অমুক হন্না শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুংসু তমখি। স্তেসন অসি লুপা করোর ৪৯৮ চঙনা শেমগৎকদবনি অমসুং মসিনা মালেমগী থাক্কী খুদোংচাবশিং পেসেঞ্জরশিংদা ফংহনগনি।
বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেনশিংদা মালেম থাক্কী খুদোংচাবশিং য়াওরি অমসুং মসিনা কভাচ তেক্নোলোজি য়াওনা অশোই-অঙাম থোক্তনবা অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নরি। ত্রেন অমদা পুং অমদা কিলোমিতর ১৬০ য়াংনা চেনবা য়ারবা সস্পেন্দেদ ত্রেক্সন মোতোরশিং য়াওরি। অৱাংবা থাক্কী সস্পেসন সিস্তেমশিং অসিনা পেসেঞ্জরশিং নুংঙাইনা চৎপা ফংহনগনি।
ত্রেন অসি ভারত রেলৱেনা মৈখু থাদোকপা হন্থহন্নবা মওংদা দিজাইন তৌদুনা পৱার কারশিং শীজিন্নরি অমসুং অৱাংবা থাক্কী ব্রেক্কিং সিস্তেমশিং শীজিন্নদুনা মৈ চাদা ৩০ কনবা ঙম্লে।

Ministry of Railways
Prime Minister flags off two new Vande Bharat Express trains from Gorakhpur Railway station
Vande Bharat Trains introduced between Gorakhpur-Lucknow via Ayodhya, and Jodhpur- Ahmedabad (Sabarmati)
Now, there are total 50 Vande Bharat routes operational in the Country
These Trains are saving hours of Journey time as compared to the current fastest train in the routes
Vande Bharat Express to provide world class experience to passengers and provide boost to tourism
07 JUL 2023 6:32PM by PIB Delhi
Indian Railways witnessed a historic day today when Prime Minister Shri Narendra Modi flagged off two new & upgraded versions of Vande Bharat Express trains at Gorakhpur Station in Uttar Pradesh. During the event, Governor, Uttar Pradesh Smt. Anandiben Patel, Chief Minister, Shri Yogi Adityanath, Gorakhpur MP, Shri Ravi Kishan Shukla, public representatives and special guests were also present at the venue.
Heralding a new era of comfortable and enhanced rail travel experience, two new Vande Bharat Express trains are running between Gorakhpur-Lucknow via Ayodhya and Jodhpur- Ahmedabad (Sabarmati). These Vande Bharat trains flagged off today will improve connectivity among the state capitals and other cities, reduce the travelling time & enhance the comfort of journey. These Vande Bharat trains are taking the message of a New India – Viksit Bharat to each and every corner of our nation.
Gorakhpur-Lucknow Vande Bharat Express
Uttar Pradesh’s second Vande Bharat Express train, will depart from Gorakhpur and will reach Lucknow same day with stoppages at Basti and Ayodhya. With the operation of Vande Bharat train, the connectivity of Gorakhpur and Lucknow and nearby religious places and tourist places will increase,as well as the all-round development of the region will also enhance. This route will also fulfill the long demand of connectivity between the religious towns.
Jodhpur- Ahmedabad (Sabarmati)
Rajasthan’s Jodhpur-Ahmedabad (Sabarmati) Vande Bharat Express train will depart from Jodhpur Railway Station and reach Ahmedabad (Sabarmati) station the same day with stoppage at Pali Marwad, Ranakpur Abu Road. It will facilitate easy and fast travel, and become an important medium to connect the culture, tourism and pilgrimage places of these regions. Vande Bharat Express will also provide a pleasant and better rail travel experience.
Prime Minister also laid the foundation stone of Gorakhpur Railway Station redevelopment. The station will be redeveloped at a cost of around Rs. 498 crore and will provide world class passenger amenities.
Vande Bharat Express trains offer a myriad of superior amenities which will provide passengers with world class comfortable travelling experience & advanced state-of-the-art safety features including KAVACH technology. Each train has been provided with bogies having fully suspended traction motors for 160 kmph operational speed. The advanced state-of-the-art suspension system ensures smooth and safe journey & enhanced riding comfort for passengers.
The train has been designed to increase Indian Railways' Green footprint by dispensing with the power cars and saving about 30% electricity with advanced regenerative braking system.