কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
হয়েং ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবিউসন দিপার্তমেন্তনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংগী ফুদ মিনিস্তরশিংগী নেসনেল কনফরেন্স পাংথোক্কনি
কঞ্জুমর এফেয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবিউসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা মীফম অদু লুচিংগনি অমসুং সুগর-ইথানোল পোর্তেল হৌদোক্কনি
04 JUL 2023 10:34AM by PIB Imphal
জুলাই ৫, ২০২৩দা নিউ দিল্লিদা কঞ্জুমর এফেয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবিউসন মিনিস্ত্রিগী ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবিউসন দিপার্তমেন্তনা শীন্দুনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংগী ফুদ মিনিস্তরশিংগী নেসনেল কনফরেন্স অমা পাংথোক্কনি। কালেন লৌরোক ২০২৩-২৪ মনুংদা মহৈ-মরোং লৈশিন্নবা থৌরাং তৌনবা, পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই মপুংফানা পায়খৎনবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং খন্নবা, রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী খ্বাইদগী ফবা থবকশিং অতোপ্পশিংদা খঙহনবা অমসুং লৈবাক্কী ওইনা চীঞ্জাক ৱাহন্দবগী মতাংদা মীফম অদুদা খন্নগনি।
মীফম অদু কঞ্জুমর এফেয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবিউসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা মীফম অদু লুচিংগনি। কঞ্জুমর এফেয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবিউসনগী রাজ্য মন্ত্রী সাধবী নিরঞ্জন জয়তি অমসুং শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবে অমসুং রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংগী ফুদ অমসুং সিবিল সপ্লাই মিনিস্তরশিং মীফম অদুদা শরুক য়াগনি।
মীফম অদুদা মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা সুগর-ইথানোল পোর্তেল হৌদোক্কনি। স্মার্দ-পি.দি.এস, সপ্লাই চেন ফগৎহনবা, মহৈ-মরোং লৈশিনফমশিং ফগৎহনবা অমসুং ফিয়ার প্রাইজ সোপশিং অওনবা পুরকপগী মতাংদা খন্নগনি।
লৈবাক অসিদা চীঞ্জাক ৱাৎহন্দনবা হোৎনবদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং খন্নবা অমসুং ২০২৩-২৪গী লম্বী অমা শেম্নবা ৱা খন্ননবা মীফম অসিনা মফম অমা পীগনি।
হৌখিবা চহি ৯ অসিদা, খুন্নাইগী লায়রবশিংদা মতম চানা চীঞ্জাক ফংহন্নবা ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবিউসন দিপার্তমেন্তনা থবক কয়া পায়খৎতুনা লাক্লি। জনুৱারি ১,২০২৩দগী প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান অন্ন য়োজনা পায়খৎপদগী, মীওই করোর ৮০ হেনবদা লেম্না চেঙ য়েন্থোকপা ঙমহল্লে।
হায়রিবা থবকশিং অসিগী মখাদা ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবিউসন দিপার্তমেন্তনা মসিগী থবক তৌবগী শক্তি হেনগৎহল্লে। থবক তৌবা ফগৎহন্নবা ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবিউসন দিপার্তমেন্তনা অনৌবা থবক কয়া পায়খৎলে অমসুং মসি চীঞ্জাক ফংহনবগী থবকশিং ফগৎহন্নবা পান্দম থম্লি।
মীফম অসিদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী ফুদ মিনিস্তরশিং অমসুং ফুদ সেক্রেতরিশিং শরুক য়াগনি অমসুং ফুদ অমসুং সিবিল সপ্লাইগী থবকশিং চাউখৎহন্নবা লৌশিং পীথোক-পীশিন তৌন্নবা অমসুং মতেং পীন্নবা খন্নগনি।
মীফম অদুদা মহৈ-মরোং লৈশিন্নবা থৌরাং তৌনবা, পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই মপুংফানা পায়খৎনবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং খন্নবা, রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী খ্বাইদগী ফবা থবকশিং অতোপ্পশিংদা খঙহনবা অমসুং লৈবাক্কী ওইনা চীঞ্জাক ৱাহন্দবা খন্নবা , স্মার্দ-পি.দি.এস থবক ওইনা পায়খৎপা, সুগর-ইথানোল পোর্তেল হৌদোকপা অমসুং চহি ৯গী মাইপাকপশিংগী লাইরিক অমা ফোঙবা য়াওরি।
মীফম অদুদা শরুক য়াগদবশিংনা ফুদ অমসুং সিবিল সপ্লাইগী থবকশিং ফগৎনবা অনৌবা ৱাফমশিং খন্নবগী খুদোংচাবা অমা পীগনি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Department of Food and Public Distribution to organize National Conference of Food Ministers of States & UTs tomorrow
Union Minister of Consumer Affairs, Food & Public Distribution Sh. Piyush Goyal to chair the Conference and launch Sugar-Ethanol Portal
04 JUL 2023 10:34AM by PIB Delhi
Department of Food and Public Distribution, Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution is organizing a 'National Conference of Food Ministers' on Wednesday, 5th July 2023 in New Delhi. The conference is aimed at developing an action plan for the procurement of coarse grains during Kharif Marketing Season (KMS) 2023-24, discussing key initiatives undertaken by the Government for effective implementation of PMGKAY, disseminating best practices of States/UTs, and strengthening the focus on food and nutritional security.
Union Minister of Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Commerce & Industry and Textiles, Shri Piyush Goyal will chair the Conference. The Conference would also be graced by the Union Ministers of State for Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Ms. Sadhvi Niranjan Jyoti and Shri Ashwini Kumar Choubey and Ministers of Food & Civil Supplies of States/UTs.
The key highlight of the Conference would include the launch of the sugar-ethanol portal by Shri Piyush Goyal. Other key agenda points for discussion include the implementation of SMART-PDS, Supply Chain Optimization, grading of procurement centres, and transformation of Fair Price Shops (FPSs), among others.
The conference will serve as a platform to reflect upon the challenges and opportunities for achieving the transformation of the food and nutrition security ecosystem in the country and lay down the roadmap for 2023-24.
In the last 9 years, the Department of Food and Public Distribution has undertaken numerous initiatives ensuring targeted and timely delivery of food grains to the poor and vulnerable sections of society. The implementation of the flagship scheme, Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PMGKAY) from January 1, 2023, has further enabled the provision of free food grains to nearly 80 crore beneficiaries.
Through these significant measures, TPDS has been strengthened and its efficiency enhanced. To further sustain the progress and improvement in the system, the Department is planning to introduce new initiatives to enhance the efficiencies of the system and strengthen the focus on food and nutritional security.
The Conference will witness the presence of Food Ministers and Food Secretaries from States/UTs across the country, and promote collaborations and knowledge sharing for the overall development of the area of food and civil supplies.
This significant gathering aims to discuss and strategize on crucial agendas concerning procurement of coarse grain/millets, grading of procurement centres, effective implementation of PMGKAY, implementation of SMART - PDS, the launch of sugar-ethanol portal & 9-year achievement booklet by the Union Minister, rice fortification and various other important topics.
The conference will provide an opportunity for all the participants to exchange ideas, insights, and best practices to enhance the functioning of the food and civil supplies sector.