ঙাকশেল মন্ত্রালয়
সর্বিস চীফনা দুরান্দ কপ ‘ত্রোফি তুর’ লমথাখ্রে
30 JUN 2023 2:51PM by PIB Imphal
জুন ৩০,২০২৩দা দিল্লি কেন্তদা লৈবা মনেকসো সেন্তরদা পাংথোকপা থৌরম অমদা ভারতকী খ্বাইদগী লিরবা ফুতবোল তুর্নামেন্ত দুরান্ত কপগী ১৩২শুবা ইদিসনগী ত্রোফি তুরচীফ ওফ আর্মি স্তাফ জেনেরেল মনোজ পান্দে, চীফ ওফ এয়র স্তাফ, এয়র চীফ মার্সেল ভি.আর চৌধুরি অমসুং ওল ইন্দিয়া ফুতবোল ফেদেরেসনগী প্রসিদেন্ত কলয়ান চৌবেনা লমথাখ্রে। তুর্নামেন্ত অসি ওগস্ত ৩ দগী সেপ্তেম্বর ৩, ২০২৩ ফাওবা কোলকাতাদা পাংথোক্লগনি। থৌরম অদুদা নহা ওইরিবা ফুতবোল পামজবশিং অমসুং শক্নাইরবা শান্ন-খোৎনবগী মীওই কয়া শরুক য়াখি।
দুরান্দ কপ অসি এসিয়াদা খ্বাইদগী লিরবা অমসুং মালেমদা অহুমশুবা খ্বাইদগী লিরবা ফুতবোল তুর্নামেন্তনি অমসুং মসিদা লৈবাক অসিগী মকোক থোংবা ক্লবশিং শরুক য়ারি। ভারত লান্মীনা শীনবা দুরান্ত কপ অসি চহি লৈবাক অসিগী ফুতবোলগী খ্বাইদগী হৈথোই-শিংথোইবা শান্নরোয়শিং পুথোকপা অমা ওইদুনা লাক্লি। কপ অসিগী অহানবা ইদিসন ১৮৮৮তা সিমলাদা আর্মি কপ হায়না হৌদোকখি অমসুং মদুদা ভারত্তা লৈবা বৃতিস ইন্দিয়ান আর্মি ত্রুপশিং খক্তা শরুক য়াখি, অদুবু অথুবা মতমদা মীচম মীয়ামগী তিমশিংশু শরুক য়াখি।
দুরান্দ কপ তুর্নামেন্ত অসি মাইপাক্লবা তিম অদুনা ত্রোফি অহুম ফংবা অখন্নবা ত্রোফি অমনি। মাইপাক্লবা তিম্না ত্রোফি অহুম হায়বদি দুরান্দ কপ (রোল্লিং ত্রোফি অমা অমসুং ওরিজিনেল প্রাইজ), সিমলা ত্রোফি (রোল্লিং ত্রোফি অমা অমসুং ১৯০৪দা সিমলাগী মীয়াম্না অহানবা ওইনা পীখিবা) অমসুং প্রসিদেন্ত কপ (লেংদনা থম্নবা অমসুং ১৯৫৬তা ভারতকী অহানবা রাস্ত্রপতি দোক্তর রাজেন্দ্র প্রাসাদনা অহানবা ওইনা পীখিবা) ফংগনি। মথং থা অমদা ত্রোফি তুরগী শরুক অমা ওইনা ত্রোফি অহুম অসি লৈবাক্কী মফম শীনবা থুংনা পুগনি অমসুং অচৌবা থৌরমগী কোলকাতাদা থুংলদ্রিঙৈ মমাংদা মরুওইবা সহরশিং সিমলা, উধামপুর, জয়পুর, মুম্বাই, পুনে, বেঙ্গালুরু, ভুবনেশ্বর, কোক্রাঝার, গুৱাহাতি অমসুং শিল্লোংদা পুগনি।
তুর্নামেন্ত অসিগী ১২৩শুবা ইদিসন্দা নেপাল, ভুতান অমসুং বাংলাদেসকী তিমশিং য়াওনা পু্ন্না তিম ২৪ শরুক য়াগনি অমসুং চহি ২৭গী মতুংদা তুর্নামেন্ত অসিদা মপান লৈবাকশিংগী তিমশিং শরুক য়ারি। তুর্নামেন্ত অসিদা তিম খুদিংমক শরুক য়াবা য়াগনি অমসুং ওল ইন্দিয়া ফুতবোল ফেদেরেসনগী লমজিং মখাদা দুরান্দ ফুতবোল তুর্নামেন্ত সোসাইতিনা শীনবনি। মতম পুম্নমক্তা তুর্নামেন্ত অসিনা শান্নবগী লমদা মাংজিল থাবা, শান্নবগী ৱাখল্লোন অমসুং চাংদম্নবগী অৱাংবা থাক অদু খুদম ওইনা উৎলি।

Ministry of Defence
DURAND CUP ‘TROPHY TOUR’ FLAGGED OFF BY THE SERVICE CHIEFS
30 JUN 2023 2:51PM by PIB Delhi
General Manoj Pande, The Chief of the Army Staff, along with Air Chief Marshal VR Chaudhari, Chief of Air Staff and Mr Kalyan Chaubey, President All India Foootball Federation (AIFF) flagged off the “Trophy Tour” of the 132nd edition of Durand Cup, India's oldest football tournament at a ceremony organised at Manekshaw Centre, Delhi Cantt on 30 June 2023. The tournament is scheduled to commence at Kolkata from 03 August to 03 September 2023. Amongst the large number of attendees were young football enthusiasts and eminent sports personalities.
Durand Cup is Asia’s oldest and the world’s third oldest football tournament, in which top Indian football clubs from across the country participate. Organised by the Indian Armed Forces, the Durand Cup has been the breeding ground for India’s best footballing talent over the years. The inaugural edition took place in Shimla in 1888, when it started off as an Army Cup, open only to the British Indian Army troops in India, but soon opened up to civilian teams as well.
The Durand Cup tournament is unique where in the winning team walks away with three trophies, i.e the Durand Cup (a rolling trophy and the original prize), the Shimla Trophy (also a rolling trophy and first given by the residents of Shimla in 1904) and the President's Cup (for permanent keep and first presented by Dr. Rajendra Prasad, India’s first President, in 1956). Over the next one month, the three trophies as part of a Trophy Tour will traverse the length and breadth of the country with appearance at some major cities like Shimla, Udhampur, Jaipur, Mumbai, Pune, Bengaluru, Bhubaneshwar, Kokrajhar, Guwahati and Shillong before reaching Kolkata for the mega event.
The 132nd edition of the tournament will witness participation of 24 teams including teams from Nepal, Bhutan and Bangladesh, the foreign teams are taking part in the tournament after a gap of 27 years. The tournament is open to all club teams and conducted by the Durand Football Tournament Society (DFTS) under the aegis of All India Football Federation (AIFF). The tournament in essence has always symbolized the high point of excellence, sportsmanship and competitiveness in the field of sports.