কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা বেঙ্করশিংদা ত্রিলিয়ন দোলর ১গী মর্চেন্দাইজ এক্সপোর্ত তৌবগী তার্গেত অদুবু ফংবা ঙম্নবা এম.এস.এম.ই.শিংদা হেন্না য়াম্বা অমসুং অহোংবা ক্রেদিত ফংহন্নবা হায়খ্রে
শ্রী গোয়লনা ময়াই তাংবল লৌদুনা এম.এস.এম.ই. এক্সপোর্তরশিংদা এক্সপোর্ত ক্রেদিতকী মতাংদা বেঙ্করশিংগী মীফম অমা পাংথোকখ্রে
29 JUN 2023 5:53PM by PIB Imphal
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা বেঙ্করশিংদা ত্রিলিয়ন দোলর ১গী মর্চেন্দাইজ এক্সপোর্ত তৌবগী তার্গেত অদুবু ফংবা ঙম্নবা এম.এস.এম.ই.শিংদা হেন্না য়াম্বা অমসুং অহোংবা ক্রেদিত ফংহন্নবা হায়খ্রে। হায়রিবআ ৱাফম অসি এম.এস.এম.ই. এক্সপোর্তরশিংদা এক্সপোর্ত ক্রেদিত ফংহল্লিবা অদু হেনগৎহন্নবগী মতাংদা খন্ননবা খোখিবা মীফম অদুদা হায়খি। মীফম অসি ঙরাং নই দিল্লীদা এক্সপোর্ত ক্রেদিত গেরেন্তী কোর্পোরেশন লিমিতেদ, (ই.সি.জি.সি.)গা খুৎশম্নদুনা দিপার্তমেন্ত ওফ কমর্সনা পাংথোকখি। মীফম অসিদা স্তেত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া য়াওনা, বেঙ্ক ওফ বারোদা, পঞ্জাব নেস্নেল বেঙ্ক, কেনরা বেঙ্ক, য়ুনিয়ন বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া, বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া অমসুং সেন্ত্রেল বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা মসিদা শরুক য়াখি।
ই.সি.জি.সি.গী সি.এম.দি., শ্রী এম. সেন্থিলনাথন্না ‘‌এক্সপোর্ত ক্রেদিত এন্দ এক্সপোর্ত ক্রেদিত ইন্সুরেন্স ফোর বেঙ্কস (ই.সি.আই.বি.)গী মতাংদা প্রেজেন্তেশন অমা তৌখি। স্কীম ওফ এনহান্স কোভরগী মখাদা ই.সি.জি.সি.গী এক্সপরিবেন্সতা য়ুমফম ওইরগা, ই.সি.জি.সি.না হৌজিক্তি এম.এস.এম.ই. এক্সপোর্তরগী সেক্সন অয়াম্বদা মরাং কাইনা অমসুং অহোংবা ক্রেদিত ফংহন্নবা মখাতানা শেমদোক্নবগী ৱাফম থাংগৎলকখ্রে। প্রোদক্তনা এক্সপোর্তরশিংদা এক্সপোর্ত ক্রেদিতকী হন্থবা মমলগা লোইননা বোরোৱর একাউন্তশিং অদুবু এ.এ.রেতেদ একাউন্তগা মান্ননা লৌহনবদা মতেং পাংঙি।
মীফম অদুদা, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা হায়খি মদুদি এম.এস.এম.ই. এক্সপোর্তরশিংগীদমক্তা এক্সপোর্ত ক্রেদিত ওফতেক অদু হেনগৎহনবা য়ানবা, ই.সি.জি.সি.না বেঙ্ক খুদিংমক্তা বেঙ্ক মাপলগীদমক্তা প্রোপোজ তৌখিবা স্কীম অদুগী এক্সতেন্সন য়েংশিনবা য়াগনি।
ই.সি.জি.সি.না ক্রেদিত গেরেন্তী ফন্দ ত্রস্ত ফোর মাইক্রো এন্দ স্মোল এন্তরপ্রাইজেস (সি.জি.তি.এম.এস.ই.)গা মান্নবা ক্লেম প্রোসেসিং মেথদ অমা শিজিন্নগদবনি হায়না বেঙ্করশিংনা সজেস্ত তৌরকখি, মসিগীদমক্তা কমর্স অমসুং ইন্দ্স্ত্রী মন্ত্রীনা ই.সি.জি.সি.দা মখোয়গী অমাংবা অদুবু কমপেন্সেত তৌনবা অসিগা মান্নবা মওংগী পেতর্নগী মতুং ইন্নবা হায়খি।
মন্ত্রী অসিনা বেঙ্কশিংদা প্রোপোজ তৌরবা স্কীম অসিগী খুদোংচাব লৌনবা অমসুং এম.এস.এম.ই. এক্সপোর্তরশিংদা এক্সপোর্ত ক্রেদিত মরাং কাইনা অমসুং হোংনা পীনবা হায়খি। মসিনা লৈবাক অসিবু ২০৩০ ফাওবদা য়ু.এস. দোলর ত্রিলিয়ন ১গী মর্চেন্দাইজ এক্সপোর্তশিংগী তার্গেত অদুবু ফংবা ঙমহনগনি। মন্ত্রী অসিনা ই.সি.আই.বি. স্কীমগী মখাদা বেঙ্কশিংদা পীখিবা ৭৫%গী ক্লেম পেমেন্তশিং অদুবু ক্লেম অদু ফংলবা মতুং নুমিৎ ৪৫গী মনুংদা য়েংশিন্নবা খঙহনখ্রে। মন্ত্রী অসিনা মখাতানা খঙহল্লকখি মদুদি লাক্কদবা থা মরি অসিদা ই.সি.জি.সি. সর্বিস পুম্নমক দিজিতাইজ তৌরগনি, মসিনা ফিজিকেল ইন্তরেক্সন হন্থহল্লগনি।

Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal asked bankers to ensure enhanced and affordable credit to MSMEs to achieve the target of 1 trillion dollar merchandise exports
Shri Goyal chairs a meeting of bankers on export credit to MSME exporters
29 JUN 2023 5:53PM by PIB Delhi
Shri Piyush Goyal has asked the Indian banks to ensure enhanced and affordable credit to MSMEs to achieve the target of 1 trillion dollar merchandise exports. This was stated in a meeting called to discuss the issue of increasing the availability of export credit to the MSME exporters. The meeting was convened by the Department of Commerce in coordination with Export Credit Guarantee Corporation Limited, (ECGC), in New Delhi yesterday. It was attended by the top officials of 21 banks which included State Bank of India, Bank of Baroda, Punjab National Bank, Canara Bank, Union Bank of India, Bank of India and Central Bank of India.
A presentation on ‘Export Credit and Export Credit Insurance for Banks (ECIB)’ was made by CMD ECGC, Shri M. Senthilnathan. Based on ECGC’s experience under the scheme of enhanced cover, ECGC has now proposed further modifications to make available adequate and affordable credit to a larger section of MSME exporters. The product facilitates the borrower accounts to be treated equivalent to ‘AA’ rated account with reduced cost of export credit to the exporters.
In the meeting, Shri Piyush Goyal said that the ECGC can examine the extension of the scheme proposed for nine banks, to all the banks, so that the export credit offtake for the MSME Exporters can be increased.
Bankers suggested that ECGC should adopt claim processing method similar to Credit Guarantee Fund Trust for Micro and Small Enterprises (CGTMSE) for which Commerce and Industry Minister advised ECGC to follow a pattern on similar lines to compensate their loss.
The Minister advised the banks to take advantage of the proposed scheme and extend adequate and affordable export credit to MSME exporters. This would enable the country to achieve its target of USD 1 trillion merchandize exports by 2030. The Minister also advised ECGC to examine 75% claim payment to banks under the ECIB scheme, within 45 days of receiving the claim. It was further informed by the Minister that in the next four months, all the ECGC services would be digitized, so that physical interaction can be minimized.