লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়
ই সেবা কেন্দ্রশিং- দিজিতেলগী খেন্নবশিং লৈহন্দবা অমসুং মীওই খুদিংমক অচুম্বা ফংহনবা
27 JUN 2023 12:54PM by PIB Imphal
হায় কোর্ত ২৫দা ই-সেবা কেন্দ্র ৮১৫ লিংখৎতুনা মরী লৈনবা খুদিংমক কোর্তশিংগী থবকশিং ফংহন্নবা অমসুং কেসকা মরী লৈনবা ই-পাউজশিং লৌনবগী খুদোংচাবা ফংহল্লে।
ই-সেবা কেন্দ্রশিংগী মরমদা : উকিল অমসুং কেস থেংনরবশিং ই-ফাইল্লিংগী খুদোংচাবা পীদুনা দিজিতেগী খেন্নবা লৈরিবশিং কোকহন্নবা ই-সেবা কেন্দ্রশিং লিংখৎপনি। হায় কোর্তশিং অমসুং দিস্ত্রিক কোর্ত অমদা চাংয়েং ওইনা পায়খৎলে অমসুং মসি কোর্ত কমপ্লেক্স শীনবা থুংনা কোনশিন্নবা পাকথোক-চাউথোক্লে। কোর্ত চঙফমদা ই-সেবা কেন্দ্রশিং লিংখৎলে। মসুনা উকিলশিং নত্ত্রগা কোর্ততা কেস থারিবশিং কেসকা মরী লৈনবা ই-পাউ লৌনবা অমসুং ই-ফাইল তৌনবা মতেং লৌবা য়াগনি।
ওক্তোবর ৩০, ২০২০দা মহারাস্ত্রাগী নাগপুরদা ভারতকী অহানবা ই-রিছোর্স সেন্তর হাংদোকখি। লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা দিস্ত্রিক কোর্তশিং, হায় কোর্তশিং অমসুং সুপ্রিম কোর্ততা কেসশিং ই-ফাইল তৌবদা ই-রিছোর্স সেন্তর “নয়্য কাউসাল’ না খুদোংচাবা পীগনি অমসুং তেক্নোলোজি শীজিন্নবগী খুদোংচাবা ফংদবশিংগী য়াইফনবা থবক তৌগনি। মসিনা মতম চঙহন্দে, লম শাংবা চৎহন্দ্রে অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা ই-ফাইলগী খুদোংচাবা পীদুনা শেন চঙবা হন্থহল্লে অমসুং ভর্চুএল ওইনা হিয়ারিং পাংথোক্লে অমসুং ই-কোর্তশিংগী খুদোংচাবা ফংলে।

Ministry of Law and Justice
E Sewa Kendras - Bridging the digital divide & ensuring justice for All
27 JUN 2023 12:54PM by PIB Delhi
815 eSewa Kendras have been made under 25 High Courts, benefiting all the stakeholders to avail citizen-centric services of courts and case-related information conveniently.
About eSewa Kendras: eSewa Kendras have been rolled out to bridge the digital divide by providing e filing services to lawyers and litigants. Covering all High Courts and one District Court as pilot project, it is being expanded to cover all court complexes. The eSewa Kendras are being set up at the entry point of the court complexes with the intention of facilitating the lawyer or litigant who needs any kind of assistance ranging from information to facilitation and e filing.
On 30 October 2020, India’s first e-Resource Center was inaugurated at Nagpur in Maharashtra. The e-Resource Centre “Nyay Kaushal” will facilitate e-filing of cases in Supreme Court India, High Courts and District Courts across the country. It will also assist the lawyers and litigants in access online e-Courts services and shall be the saviour for those who cannot afford the technology. It will provide benefits in saving time, avoidance of exertion, travelling long distances, and saving cost by offering facilities of e-filing of cases across the country, to conduct the hearing virtually, Scanning, Accessing e-Courts services etc.