রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
নেস্নেল হায়ৱেশিংগী ইনক্লুসিব দিবলপমেন্তগীদমক এন.ঐচ.এ.আই.না ‘নোলেজ শেয়রিং প্লেতফোর্ম’ হৌদোকখ্রে
20 JUN 2023 4:50PM by PIB Imphal
এন.ঐচ.এ.আই.না নোলেজ অমসুং ইনোবেতিব বেস্ত প্রেক্তিসশিংবু শেয়র তৌনবগীদমক ‘নোলেজ শেয়রিং’ প্লেতফোর্ম অমা হৌদোক্লে। এন.ঐচ.এ.আই.গী ৱেবসাইত্তা হোস্ত তৌরিবা ইনিসিয়েতিব অসিনা ওথোরিতীবু রোদ দিজাইন, কন্সত্রক্সন, রোদ সেফতী, ইনভাইরনমেন্ত সস্তেনেবিলিতী অমসুং মরী লৈনবা লমশিং অসিনচিংবা তোপিকশিংগা মরী লৈনবা নোলেজ অমসুং ইনসাইতশিং শেয়র তৌবা পাম্বা এক্সপার্তশিং অমসুং সিতিজনশিংগা লোয়ননা কোলাবোরেত তৌবদা মতেং ওইরগনি। প্লেতফোর্ম অসিনা মালেম পুম্বদগী বেস্ত প্রেক্তিসশিং শেয়র তৌবদা পুক্নিং থৌগৎলগনি অমদি লৈবাক অসিদা নেস্নেল হায়ৱে ইনফ্রাস্ত্রকচরগী হোলিস্তিক দিবলপমেন্তগী মায়কৈদা থৌদাং লৌগনি।
বেস্ত প্রেক্তিসশিং এন.ঐচ.এ.আই.গী ৱেব পোর্তেল https://ksp.nhai.org/kb/ দা ভিদিও ক্লিপশিং, পাৱর পোইন্ত প্রজেন্তেসনশিং অমসুং পি.দি.এফ. ফাইলশিংগী মওংদা অপলোদ তৌবা য়াই। প্লেতফোর্ম অসিদা অপলোদ তৌরবা ইনফোর্মেসন অদু এন.ঐচ.এ.আই. ওফিসিএলশিংনা য়েংশিনগনি অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসনগীদমক ইভালুয়েত তৌগনি।
ইনোভেসন অমসুং মোদর্ন তেক্নোলোজীগী তেংবাংগা লোয়ননা এন.ঐচ.এ.আই.না খোংজেল য়াংনা নেস্নেল হায়ৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপ তৌরি। ফ্লাই-এশ অমসুং প্লাস্তিক ৱেস্তগুম্বা রিসাইকল মেতরিএলশিং শিজিন্নবগী ইনোভেতিবকী মথক্তা এন.ঐচ.এ.আই.না সস্তেনেবল অমসুং ইকো-ফ্রেন্দলী প্রেক্তিসশিং প্রমোত তৌনবা নেস্নেল হায়ৱে কন্সত্রক্সনদা রিসাইকল এসফালত (আর.এ.পি.) অমসুং রিসাইকল এগ্রিগেতস (আর.এ.) শিজিন্নবদসু পুক্নিং থৌগৎলি।
অনৌবা থাক্কী তনেলশিং, মোদর্ন থোংশিং, ৱাইল্দলাইফ কোরিদোর অমসুং এক্সপ্রেসৱেশিং দিবেলপ তৌবগা লোয়ননা নেস্নেল হায়ৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তগীদমক পাক চাউনা শরুক য়াবা মরু ওই। নোলেজ শেয়রিং প্লেতফোর্ম অসিনা লৈবাক শেমগৎপগী মায়কৈদা বেস্ত প্রেক্তিসশিং শেয়র তৌনবা অমসুং থৌদাং লৌনবা এক্সপার্তশিং অমসুং নাগরিকশিংবু পুক্নিং থৌগৎলগনি।

Ministry of Road Transport & Highways
NHAI Launches ‘Knowledge Sharing Platform’ for Inclusive Development of National Highways
20 JUN 2023 4:50PM by PIB Delhi
For sharing of knowledge and innovative best practices, NHAI has launched a ‘Knowledge Sharing’ platform. Hosted on the NHAI website, this initiative will help the authority to collaborate with experts and citizens who want to share knowledge and insights related to topics such as road design, construction, road safety, environment sustainability and related fields. The platform will encourage sharing of best practices from around the world and will contribute towards holistic development of the National Highway infrastructure in the country.
The best practices can be uploaded on the NHAI web portal https://ksp.nhai.org/kb/ in the form of video clips, power point presentation and .PDF files. The uploaded information on this platform will be reviewed by NHAI officials and will be evaluated for implementation.
With the help of innovation and modern technology, NHAI is developing National Highway infrastructure at a rapid pace. Apart from innovative use of recycled materials such as fly-ash and plastic waste, NHAI is also encouraging use of Recycled Asphalt (RAP) and Recycled Aggregates (RA) in the National Highway construction to promote sustainable and eco-friendly practices.
With the development of State-of-the-art Tunnels, Modern bridges, wildlife corridors and Expressways, it is important for National Highway infrastructure development to have wider participation. The knowledge sharing platform will encourage experts and citizens to share best practices and contribute towards Nation Building.