সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
পি.এম. নরেন্দ্র মোদীনা অচান-মীরান, অৱাং-অনেম অমত্তা খাইদে, ভোত পোলিতিক্সকী ৱাংমদা, পুম্নক্কী ‘‌এক্বিতেবল দেবেলপমেন্ত’কী মন্ত্রদা থাজৈ
ক্যুগী খ্বাইদগী অরোইবা মী ফাওবা চাউখৎ-থৌরাং য়ৌহনবা ঙম্লিবা অসি সরকার অসিগী মখাদা খক্তমক ওইথোকপা ঙম্লিবনি: দা. জিতেন্দ্র সিং
‘উধমপুর-কাথুৱা-দোদা’ কনস্তিত্যুএন্সী অসি মেদিকেল কোলেজ অহুম অমসুং মতম অসিগী খ্বাইদগী নৌবা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচরগা লোইননা এ.আই.আই.এম.এস. লৈবা অমত্তা ঙাইরবা কনস্তিত্যুএন্সীনি: দা জিতেন্দ্র সিং
‘উধমপুর-কাথুৱা-দোদা কনস্তিত্যুএন্সী অসি ইনফ্রাস্ত্রকচর মার্ভেল অমনি অমসুং লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী হেন্না ফজনা কনেক্ত তৌবা কনস্তিত্যুএন্সীনি, মফম অসিদা হৌখিবা চহি মাপলদা য়াম্না হেন্না চাউখৎলকপা থেংনখি: দা. জিতেন্দ্র সিং
কনস্তিত্যুএন্সী অসি ভারত্তা পর্পল রিভোল্যুশন হৌরকখিবা মফম্নি, মসিনা এগ্রি-তেক স্তার্ত-অপ ৩০০০গী মথক্তা লিংখৎহনখি: দা. জিতেন্দ্র সিং
আইফেল তাৱরদগী হেন্না ৱাংবা মালেম অসিগী খ্বাইদগী ৱাংবা রেলৱে ব্রিজ, দা. শ্যামা প্রসাদ মুখর্জী তনেল, খ্বাইদগী শাংবা রোদ তনেল কনস্তিত্যুএন্সী আসিদা লৈ: দা. জিতেন্দ্র সিং
18 JUN 2023 5:53PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ); পি.এম.ও., পর্সোনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী এম.ও.এস., দা. জিতেন্দ্র সিংনা ঙসি হায়খি মদুদি ভোত পোলিতিক্সকী ৱাংমদা, প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীনা হৌখিবা চহি ৯দা রিজন খুদিংমক্তা এক্বিতেবল দেবেলপমেন্ত লৈহনখি অমসুং পুম্নমক্তআ চপ মান্নবা মিৎয়েংদা য়েংখি।
মফম অসিদা য়াম্না চাউবা মীয়ামগী রেলীদা ৱা ঙাংলদুনা, দা. জিতেন্দ্র সিংনা হায়খি, মহাক্না চপ মান্নবা ৱাখল্লোন অসিগী মতুং ইনখি অমসুং মহাক্কী উধমপুর-কাথুৱা-দোদাগী পার্লিয়ামেন্তরী কনস্তিত্যুএন্সীদা চপ মান্নবা কলচর লৈহনবা পাম্লি অমসুং মসিগী খ্বাইদগী হেন্না ফবা খুদমদি কীদিয়ান-গরৱাল ব্রিজনি, হায়রিবা অসি দেকেদ কয়াদগী দিমেন্দ তৌরক্লিবা পঞ্চায়ত অমগা মখাইগী চৎথোক-চৎশিন তৌবদা মতেং পাংনবা লুপা করোর ১৫০ চংনা শাখি। মন্ত্রী অসিনা হায়খি মদুদি মফ অসি দা. স্যামা প্রসাদ মুখর্জীবু য়াম্না ঙক্নিংঙাই ওইবা মওংদা লৈখিদ্রিঙৈগী মমাংদা ফাখিবা মফম অদুনি, অসুম্না মহাক্না কাথুৱা তোউন অমসুং কনস্তিত্যুএন্সী অসিবু অসিগুম্বা অফাওবা লুচিংবশিং অসিগা চানগদবা মওংদা কত্থোকপগা লোইননা মফম অসিবু চাউখৎহন্নবা ঐখোয়গুম্বা কার্যকর্তাশিংগী মথৌদাং অমা ওইনা মশাগী পুন্সি কত্থোকখি।
থৌরম অদুদা, হৌখিবা চহি ৯ অসিদা দা. জিতেন্দ্র সিংনা এম.পি. অমা ওইনা মহাক্না পুরকখিবা প্রোজেক্তশিং অদুবু উৎপা কোফী তেবল বুক অমা লোক সভা প্রৱাসতা লৈবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, হরদিপ সিং পুরিনা ফোংখি। দা. জিতেন্দ্র সিংনা হায়খি, উধমপুর-কাথুৱা-দোদাপার্লিয়ামেন্তরী কনস্তিত্যুএন্সী অসি লৈবাক অসিদা লৈরিবআ পার্লিয়ামেন্তরী কনস্তিত্যুএন্সী ৫৫০গী মনুংদা ভারত্তা খ্বাইদগী হেন্না চাউখৎপা কনস্তিত্যুএন্সীনি, কনস্তিত্যুএন্সী অসিনা পি.এম. নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা হৌখিবা চহি মাপলদা য়াম্না শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা চাউখৎলকখ্রে।
দা. জিতেন্দ্র সিংনা মখাতানা হায়খি, উধমপুর- দোদা-কাথুৱাপার্লিয়ামেন্তরী কনস্তিত্যুএন্সী অসি কেন্দ্রনা শেন্থং কাইথবা মেদিকেল কোলেজ অহুম লৈবা অমত্তা ঙাইরবা কনস্তিত্যুএন্সীনি অমসুং কনস্তিত্যুএন্সী অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী হেন্না ফরবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিনা মতম অসিগী খ্বাইদগী হেন্না নৌরবা হেল্থ কিয়র ফেসিলিতীশিং লৈবা ভারতকী খ্বাইদগী হেন্না ফবা কনস্তিত্যুএন্সী অমা ওইহল্লে। দা. জিতেন্দ্র সিংনা হায়খি, কনস্তিত্যুএন্সী অসিনা ভারত্তদা নত্তনা মালেম শিনবা থুংনা পর্পল রিভোল্যুশনগী হৌরকফম ওইনা মমিং চৎলে, মসিনা মরম ওইরগা জম্মু অমসুং কাশ্মিরদদা নত্তনা ভারত শিনবা থুংনআ এগ্রি-তেক স্তার্ত-অপ ৩০০০ হেন্না লিংখৎহল্লে। পার্লিয়ামেন্তরী কনস্তিত্যুএন্সী অসিদা পি.এম. নরেন্দ্র মোদীনা প্রোমোত তৌখিবা স্তার্ত-অপ মুবমেন্ততা শরুক য়ানবগী মতিক লৈ হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংনা মখা তাখি।
কনস্তিত্যুএন্সী অসিদা হৌখিবা চহি কয়াদগী চত্থরকখিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর ওইবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং অদুবু পল্লদুনা, দা. জিতেন্দ্র সিংনা হায়খি, আইফেল তাৱরদগী হেন্না ৱাংবা মালেম অসিগী খ্বাইদগী ৱাংবা রেলৱে ব্রিজ, মালেম অসিদা খ্বাইদগী শাংবা তনেল, ভারত্তা খ্বাইদগী অহানবা হাইৱেগী খুঙ্গং, দেভিকা রিজুভেনেশন প্রোজেক্ত, নোর্থ ইন্দিয়াগী অহানবা বায়োতেক পার্ক, নেস্নেল ইনস্তিত্যুত ওফ হাই অল্তিত্যুদ মেদিসিন, রীসিগী আইকোনিক ওইবা মফম ১০ অসি কনস্তিত্যুএন্সী অসিদা লৈদুনা লৈবাক অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী ওইবা অঙকপা মফম অমা ওইরে।
কনস্তিত্যুএন্সী অসিদা রোদ অমসুং হাইৱে দেবেলপমেন্তকী মতাংদা, দা. জিতেন্দ্র সিংনা হায়খি মদুদি, কাত্রাদগী দিল্লী ফাওবগী ৱন্দে –ভারত এক্সপ্রেস, নোর্থ ইন্দিয়াগী খ্বাইদগী অহানবা কেবল-স্তেদ ব্রিজ, অতল সাতু, কীরিয়ন-গন্দ্যালদা জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী অহানবা ইন্তর-স্তেত ব্রিজ, কাথুৱা ফাওদুনা দিল্লীদগী কাত্রা ফাওবগী নোর্থ ইন্দিয়াগী খ্বাইদগী অহানবা এক্সপ্রেস রোদ কোরিদোর, ছত্তরগালা তনেল ফাওদুনা লখনপুরদগী-বানি-বাসোলি-দোদা ফাওবগী অনৌবা নেস্নেল হাইৱে, কনস্তিত্যুএন্সী অসিদা থোং ২০০ হেন্না শাবা, কেন্দ্রিয়া ৱিদ্যালয়শিং লিংখৎপা, আর.য়ু.এস.এ.গী মখাদা ইঞ্জিনীয়রিং কোলেজশিং, পাসপোর্ত ওফিসনা কনস্তিত্যুএন্সী খ্বাইদগী হেন্না ফজনা কনেক্ত তৌবা অমা ওইহল্লে, মসিনা মরম ওইরগা লৈবাক অসিদা লৈরিবা অতোপ্পা কনস্তিত্যুএন্সীশিংগা চাংদম্না মসিনা খ্বাইদগী হেন্না চাউখৎহল্লে।
কনস্তিত্যুএন্সী অসিদা লৈবা উধমপুর জিলা অসিনা পি.এম.জি.এস.ৱাই.গী মখাদা লম্বি সাবগী মতাংদা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী মকোক থোংবা ওইখি হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংনা মখা তাখি। দা. জিতেন্দ্রনা হায়খি মদুদি কাত্রাদা ইন্তর মোদল স্তেশন (আই.এম.এস.) লিংখৎপনা কনস্তিত্যুএন্সী অসিদা মালেমগী থাক্তা লৈবা আর্ত প্রোজেক্ত অসিনা শ্রী মাতা ৱৈশ্নো দেভিগী মন্দিরদা লাই খুরুম্বা লাক্লিবশিংদা মখোয়গী চংথোক-চৎশিন তৌবদা নুংঙাইবা হেনগৎহনবদা নত্তনা কনস্তিত্যুএন্সী অসিগী মীশিংদা থবক, লাল্লোন-ইতিকনচিবশিংদা খুদোংচাবা কয়া অমা পীরগনি। দি.দি. সি. চিয়রমেন, কর্নেল মহান সিং, ভাইস চেয়রমেন রঘুনন্দন সিং, এক্স এম.এল.এ. রাজীৱ জসরোতিয়া অমসুং কুলদীপ রাজনশু থৌরম অসিদা ৱা ঙাংখি।

Ministry of Science & Technology
PM Narendra Modi doesn’t discriminate, has risen above the vote politics, believes in mantra of ‘Equitable Development' of all: Dr. Jitendra Singh
It has been possible only under this government that the development has reached the last man in the queue: Dr. Jitendra Singh
‘Udhampur-Kathua-Doda’ Constituency only constituency in India having three medical Colleges & AIIMS with state of the art health infrastructure: Dr. Jitendra Singh
‘Udhampur-Kathua-Doda’ Constituency is the infrastructural marvel & best ever connected constituency in the country, has seen tremendous development in last nine years: Dr. Jitendra Singh
This constituency is the birthplace of purple revolution in India giving rise to more than 3000 Agri-tech start-ups: Dr. Jitendra Singh
The highest railway bridge in the world highest than the Eiffel tower, Dr. Shyama Prasad Mookherjee tunnel, the longest road tunnel are located in this constituency: Dr. Jitendra Singh
18 JUN 2023 5:53PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Science & Technology; MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh today said that rising above vote politics, Prime Minister Narendra Modi has, in the last 9 years, ensured equitable development of every region and justice to all.
Addressing a massive public rally here, Dr Jitendra Singh said, he has followed the same spirit and sought to emulate the same culture in his parliamentary constituency of Udhampur-Kathua - Doda and the best example of this is the Keediyan-Gadwal bridge which was constructed at a cost of 150 cr just to cater to one and a half Panchayat who had been demanding it for several decades. The Minister said, this is the place where Dr Syama Prasad Mukherjee was arrested before he passed away mysteriously thus laying down his life for duty of Karyakartas like us to develop this town of Kathua and the entire constituency with full commitment befitting the legacy of these great leaders, he said.
On the occasion, a Coffee Table Book depicting major projects brought by Dr Jitendra Singh as MP over the last 9 years was released by Union Minister Hardip Singh Puri who was on Lok Sabha Pravas. Dr. Jitendra Singh said, the “’Udhampur-Kathua-Doda” Parliamentary Constituency is the most developed constituency in India among the 550 Parliamentary Constituencies in tcountry, has seen tremendous development in the last nine years under PM Narendra Modi.
Dr. Jitendra Singh further said, ‘Udhampur-Doda-Kathua’ Parliamentary Constituency is the only Constituency in India having three centrally funded medical Colleges and the best infrastructure located in this constituency making it the best Constituency in India with the state-of-the-art health care facilities. Dr. Jitendra Singh said, this constituency has earned its name in India and in the world as the birthplace of 'Purple Revolutionwhich has given rise to more than 3000 Agri-tech Start-ups not only in J&K but across the country. This Parliamentary Constituency has all the potential to contribute in theStart-up movement promoted by PM Narendra Modi, Dr. Jitendra Singh added.
Enumerating various infrastructural developments that have taken place from last many years in this constituency, Dr. Jitendra Singh said, the highest railway bridge in the world highest than the Eiffel tower, Dr. Shyama Prasad Mookherjee tunnel, the longest road tunnel in the world, the first highway village in India, the Devika Rejuvenation Project, North India’s first biotech park, National Institute of High AltitudeMedicine, 10 iconic destination Reasi are located in this constituency making it an infrastructural marvel in the country.
In terms of road and highway development in this constituency, Dr. Jitendra Singh said, the Vande- Bharat Express from Katra to Delhi, the North India’s first ever Cable-Stayed Bridge Atal Setu, J&K’s first inter-State bridge at Keerian-Gandyal, North India’s first Express Road Corridor from Delhi to Katra via Kathua, the new National Highway from Lakhanpur-Bani-Basohli-Doda via Chattargala Tunnel, construction of more than 200 bridges in this constituency, establishment of Kendriya Vidyalayas, Engineering Colleges under RUSA, Passport Officehas made this constituency best ever connected leading to its tremendous development compared to the other Constituencies in the country.
Udhampur district located in this constituency has stood number one in the country in terms of construction of roads under PMGSY, Dr. Jitendra Singh added. Dr. Jitendra said,with the establishment of an Inter Modal Station (IMS) at Katra, a world class state of the art project in this constituency will not only improve the travelling experience of the pilgrims visiting Shri Mata Vaishno Devi Shrine but will open numerous opportunities in terms of employment, trade etc. for the people of this constituency. DD C Chairman Col Mahan Singh, vice chairman Raghunandan Singh, ex MLAs Rajeev Jasrotia and Kuldip Raj also spoke on the occasion.