উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ঈশিং তুংশিনবা অসি নোংমগী পুন্সিগী থাদোক্নবা য়াদ্রবা শরুক অমা ওইহন্নবা উপ রাস্ত্রপতিনা মীয়ামদা তকশিনখ্রে, মীয়ামগী ইহৌনা জল অন্দোলন য়াংখৎহনগনি
উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি রিদক্স, রিয়ুজ অমসুং রিসাইকলগী আর অহুমগী খুৎথাংদা মমাংঙৈদগী লৈরক্লবা ঈশিং য়োকশিন্নবা মফমশিং অমুক হন্না শেমগৎকদবনি
ঈশিং য়োকশিনবা অসি মরুওইবা থবক অমা ওইনা লৌনবা অমসুং খুদম্না লমজিংনবা উপ রাস্ত্রপতিনা মীয়ামগী মীহুৎশিংদা তকশিনখ্রে
মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম কনবা হায়বসি ভারত সভেত্যগী চৎনবীশিংগী থাদোক্নবা য়াদ্রবা শরুক অমনি : উপ রাস্ত্রপতি
উপ রাস্ত্রপতিনা ৪শুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দশিং য়েন্থোকখ্রে
17 JUN 2023 3:06PM by PIB Imphal
ঙসি উপ রাস্ত্রপতি শ্রী জগদিপ ধানখারনা ঈশিং তুংশিনবা অসি নোংমগী পুন্সিগী থাদোক্নবা য়াদ্রবা শরুক অমা ওইহন্নবা মীয়ামদা তকশিনখ্রে অমসুং মসিনা মীয়ামগী ইহৌনা জল অন্দোলন য়াংখৎহনগনি হায়না ফোঙদোকখ্রে।
ঙসি নিউ দিল্লিগী বিজ্ঞান ভাবন্দা পাংথোকপা ৪শুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দশিং য়েন্থোকপা থৌরমদা ৱা ঙাংবদা উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি রিদক্স, রিয়ুজ অমসুং রিসাইকলগী আর অহুমগী খুৎথাংদা মমাংঙৈদগী লৈরক্লবা ঈশিং য়োকশিন্নবা মফমশিং হায়বদি পুখ্রিশিং অমুক হন্না শেমগৎকদবনি।
ঈশিং তুংশিনবগী মতাংদা ফিদম্নফম ওইবা মখোয়গী থবকশিংগীদমক মনা ফংলবশিং হরাওবা ফোঙদোক্লদুনা উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি পঞ্চায়ত, রাজ্য অমসুং জাতি থাক্কী মীয়ামগী মীহুৎশিংনা ঈশিং য়োকশিনবা অসি মরুওইবা থবক অমা ওইনা লৌনগদবনি অমসুং খুদম ওইনা উৎকদবনি।
ঈশিং য়োকশিন্নবা অমসুং অকোয়বগী ফিবম ঙাক-শেন্নবা সংবিধানগী প্রোভিজনশিং হায়বদি দাইরেক্তিপ প্রিন্সিপাল ওফ স্তেৎ পোলিসি অমসুং ফন্দামেন্তেল দিউতিশিং পল্লদুনা উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি সরকারগী থবকশিং হায়বদি জল জিবন মিসননা মীচম মীয়ামগী পুন্সিশিংদা অওনবা কয়া পুরক্লে।
উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি ঈশিং য়োকশিনবা হায়বসি ভারত সভেত্যগী চৎনবীশিংগী থাদোক্নবা য়াদ্রবা শরুক অমনি। মহৌশাগী খুদোলশিং হৈশিংনা শীজিন্নবা হায়বসি নাগরিক খুদিংমক্কী থৌদাংনি। ঐখোয়গী দরকার মতুংইন্না, মহৌশাগী লনশিং শীজিন্নগদবনি।
৪শুবা নেসনেল ৱাতর এৱার্দ য়েন্থোকপা থৌরমদা, উপ রাস্ত্রপতিনা জল কালাস থৌরম অমা হৌদোক্তুনা কাংলুপ ১১দা মনা ফংলবা ৪১দা মনাশিং য়েন্থোকখি।
নেসনেল ৱাতর মিসনগী মাস্কোত ওইরিবা এনিমেতদ করেক্তর পিকু য়াওবা অতেনবা ফিচর ফিল্ম অমা উপ রাস্ত্রপতিনা হৌদোকখি, ফিল্ম অসি মীয়ামদা ঈশিং য়োকশিন্নবা পাউজেল পীনবা দুরদর্সন্দা শন্দোক্কনি।
মনা য়েন্থোকপা থৌরম অদুদা জল শক্তিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী গাজেন্দ্র সিংহ সেখাৱাত, জল শক্তিগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী প্রাহলাদ সিংহ পতেল, জল শক্তি অমসুং ত্রাইবেল এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বিশ্বেশ্বর তুদু, জল শক্তি মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি শ্রী পঙ্কজ কুমার অমসুং জল শক্তি মিনিস্ত্রিগী অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসারশিংশু শরুক য়াখি।

Vice President's Secretariat
The Vice-President appeals to citizens to make water conservation integral part of daily lives, says Jan Andolan will accelerate Jal Andolan
Reinvigorate traditional water harvesting structures through the 3Rs of Reduce, Reuse and Recycle, says the Vice-President
Vice-President calls upon public representatives to make water conservation a priority and lead by example
Conservation of nature is an inalienable facet of India’s civilizational ethos- Vice-President
The Vice-President confers the 4th National Water Awards
17 JUN 2023 3:06PM by PIB Delhi
The Vice-President, Shri Jagdeep Dhankhar today appealed to all citizens to make conservation of water an integral aspect of their daily lives, so that the spirit of Jan Andolan can accelerate the cause of Jal Andolan.
During his address at the 4th National Water Awards at Vigyan Bhawan, New Delhi today, the Vice-President also called for reinvigorating our traditional water harvesting structures such as johads (ponds) through renewed commitment to the “3Rs of Reduce, Reuse and Recycle.”
Congratulating the winners for their exemplary work in the field of water resources management, the Vice-President called upon all public representatives at the Panchayat, State and National level to make water conservation a priority and lead by example.
Drawing attention to Constitutional provisions such as the Directive Principles of State Policy and the Fundamental Duties that emphasize on the conservation of water and environment, the Vice-President highlighted the transformational impact that Government initiatives such as Jal Jeevan Mission are having on the lives of ordinary citizens.
Noting that conservation of water has always been an inalienable facet of India’s civilizational ethos, the Vice-President said that it is the responsibility of every citizen to ensure the wise use of nature’s gifts. “Natural resources utilisation has to be as per our optimum necessity,” he stressed.
At the 4th National Water Awards Ceremony, which was inaugurated by the Vice-President by a symbolic Jal Kalash ceremony, 41 winners were felicitated across 11 categories.
The Vice-President also inaugurated a short film featuring the animated character Piku, the mascot of the National Water Mission, to be telecast on Doordarshan for amplifying the message of water conservation.
Shri Gajendra Singh Shekhawat, Union Minister for Jal Shakti, Shri Prahlad Singh Patel, Minister of State for Jal Shakti and Food Processing Industries, Shri Bishweswar Tudu, Minister of State for Jal Shakti and Tribal Affairs, Shri Pankaj Kumar, Secretary, Department of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation, Ministry of Jal Shakti, and other senior officers from the Ministry of Jal Shakti were also present on the occasion.
The text of the Vice-President’s address is available on the link below.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1933040