President's Secretariat
President of India Reviews the Combined Graduation Parade at Air Force Academy, Dundigal
17 JUN 2023 1:37PM by PIB Delhi
The President of India, Smt Droupadi Murmu reviewed the Combined Graduation Parade at Air Force Academy, Dundigal, Hyderabad today (June 17, 2023).
Addressing the cadets, the President said that their career is challenging, rewarding and highly honourable. They have to carry forward the great legacy of those who have served in the Indian Air Force before them. She said that the Indian Air Force has a very inspiring motto ‘Touch the sky with glory’, ‘Nabhah sprisham deeptam’. She expressed confidence that the cadets would imbibe the spirit of this motto and live upto the expectations the nation has from them.
The President said that the great role played by the brave warriors of the Indian Air Force in defending the country in the wars with the hostile neighbour in 1948, 1965 and 1971 is written in golden letters. They demonstrated the same resolve and skills at the Kargil conflict and later, in destroying the terror hideout at Balakot. Thus, the Indian Air Force has a legendary reputation of professionalism, dedication and self-sacrifice.
The President said that the IAF also contributes to humanitarian assistance and disaster relief. Recently the IAF sprang into action despite adverse weather conditions during the recent earthquake in Turkiye and Syria to provide medical aid and disaster relief. Earlier, the successful evacuation operation to airlift more than 600 Indians and other nationals stuck in Kabul, involving flying and landing in a hostile environment is a testimony to the high capabilities of the Indian Air Force.
The President said that the ability to absorb technology at a rapid pace would be essential for defence preparedness at land, sea and air. She said that each and every officer of the armed forces has to keep in mind an integrated perspective of defence preparedness. She was happy to note that the Air Force is taking steps to be ever-ready, especially future-ready keeping in view the overall security scenario including the challenges of fighting a high technology war in a network-centric future battle space.
Please click here to see the President's Speech

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা দুন্দিগলগী এয়র ফোর্স একাদমীদা কম্বাইন্দ গ্রেজুএসন পেরেদ য়েংশিনখ্রে
17 JUN 2023 1:37PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি, শ্রীমতি দ্রৌপদি মুর্মুনা ঙসি (জুন 17, 2023) হাইদ্রবাদকী দুন্দিগলদা লৈবা এয়র ফোর্স একাদমীদা কম্বাইন্দ গ্রেজুএসন পেরেদ য়েংশিনখ্রে।
রাস্ত্রপতিনা কেদেতশিংদা ৱাঙাঙবদা মখোয়গী কেরিয়র অসি শিংনবনা থল্লবা, নিংথীনা মনা ফংবা অমসুং ইকায় খুম্ননিংঙাই ওইবনি হায়খ্রে। মখোয়গী মমাংদা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সকীদমক্তা মথৌদাং পাংথোক্লম্বশিংগী চৎনবী মখোয়না ঙাক্কদবনি। ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সকী য়াম্না ইথিল পীনিংঙাই ওইবা মোত্তো লৈ, মদুদি তচ দি স্কাই ৱিথ গ্লোরী, নভ স্প্রিশম দীপ্তমহায়বসিনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। কেদেতশিংনা মোত্তো অসিগী ইথিল ইনগনি অমসুং লৈবাক্না মখোয়গী মফমদা থম্লিবা থাজবা পুম্নমক ঙাক্কনি হায়বগী থাজবা লৈ হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
লৈবাক অসিনা য়ুম্লোন্নবা লৈবাক্কী মাইয়োক্তগী লৈবাক ঙাক্নবগীদমক্তা ইং 1948, 1965 অমসুং 1971দা শোক্নখিবা লানশিংদা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সকী থৌনা লৈরবা লান্মীশিংনা লৌখিবা থৌদাং পুম্নমক সনাগী ময়েক্তা হক্তুনা ঙসিসু পুৱারীনা নিংশিংলি হায়না রাস্ত্রপতিনা হায়খি। মসিগুম্বা চপ মান্নবা মথৌ খঙবা অমসুং হৈথোই শিংথোইবগী মতৌবু কার্গিলদা অমুক হন্না উৎখি অমসুং বালাকোত্তা লৈবা লালহৌবশিংগী লোৎফমসু মতুং তারকপা মতমদা পাক শন্না থুগায়খি। ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা মতৌ অসুম্না প্রোফেস্নেলিজম, ৱাখল চেৎপা অমসুং ইশাবু লৈবাক্কীদমক্তা কত্থোকপগী তুং কোইনা নিংশিংদুনা লৈনহৌরগদবা মিংচৎ অমা তানশিল্লবনি।
IAF না মীওইবা খুন্নাইবু তেংবাংবা অমসুং অৱা-অনা তাবা মতমদা তেংবাংবগী থৌদাং কয়াসু পাংথোকই হায়না রাস্ত্রপতিনা হায়খি। হন্দক্তসু, IAF না তর্কী অমসুং সিরিয়াদা য়ুহা হাখিবগী থৌদোক্তা মেদিকেল তেংবাং অমসুং দিজাজতর রিলিফকীদমক্তা অইং-অশাগী খুদোংচাদবা কয়া মাইয়োক্নদুনা তেংবাংখি। মসিগী মমাংদা, খুদোংথীবা অমসুং য়েক্নবনা থনবা মফমদা এরোপ্লেন পায়দুনা কাবুলদা পন্দুনা লৈখ্রবা ভারত মচা 600 অমসুং অতোপ্পা লৈবাক্কী মীয়াম কয়াবু মায় পাক্না অমসুং তেক্ত কায়দবা পুথোকখিবা থৌওংনা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সকী তৌবা ঙম্বগী মতিক্কী খুদম অমসু ওইরি।
কংফাল, সমুদ্র অমসুং নোংথক্তা দিফেন্সকী লমদা নিংথীনা শেম শাদুনা লৈনবগীদমক্তা তেক্নোলোজী নিংথীনা শিজিন্নবা ঙম্বগী মতিক লৈবা হায়বসি য়াম্না তঙাই ফদবা অমা ওইরি হায়না রাস্ত্রপতিনা হায়খি। আর্ম্দ ফোর্সকী ওফিসর খুদিংমক্না দিফেন্সকীদমক্তা শেম শাদুনা লৈবগী অপুনবা মিৎয়েং অসি মতম পুম্বদা খঙনা লৈগদবনি হায়না মহাক্না হায়খি। নেতৱর্ক্তা য়ুম্ফম ওইদুনা তুংগী মতমদা স্পেস্তা থেংনরক্কদৌরিবা লানফমগুম্বা শিংনবা কয়া য়াওনা সেক্যুরিতীগী হীরম কয়াদা ফ্যুচর রেদী ওইনবগীদমক্তা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা শেম শাদুনা লৈনবা খোঙ্কাপ কয়া পায়খৎপা অসিদা মহাক্না নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
রাস্ত্রপতিগী ৱারোল পানবগীদমক্তা মফমসিদা নম্বীয়ু