Prime Minister's Office
In "Abundance in Millets" song, creativity has blended with an important cause of food security and removing hunger: PM
16 JUN 2023 8:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that there is abundance of health and well-being in Shree Ann or millets.
Grammy Award-winning Indian-American singer Falu has come out with the song inspired by the Prime Minister's initiative to get UN declare 2023 as the International Year of Millets. She tweeted about collaborating with the Prime Minister to write a song to promote millets, help farmers grow it and help end world hunger.
In reply the Prime Minister tweeted :
"Excellent effort @FaluMusic! There is abundance of health and well-being in Shree Ann or millets. Through this song, creativity has blended with an important cause of food security and removing hunger."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
‘ଆବ୍ୟୁଡାନ୍ସ ଇନ୍ ମିଲେଟ୍ସ’ ଗୀତ ଖାଦ୍ୟ ନିରାପତ୍ତା ଏବଂ କ୍ଷୁଧା ଦୂର କରିବାର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କାରଣ ଓ ସୃଜନଶୀଳତାର ମିଶ୍ରଣ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
16 JUN 2023 8:45PM by PIB Bhubaneswar
ଶ୍ରୀ ଅନ୍ନ ବା ମିଲେଟ୍ସରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ସୁସ୍ଥତା ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ରହିଥିବା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି।
ଗ୍ରାମୀ ପୁରସ୍କାର ବିଜେତା ଭାରତୀୟ-ଆମେରିକୀୟ ଗାୟିକା ଫାଲୁ ଜାତିସଂଘ ଦ୍ୱାରା ୨୦୨୩କୁ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମିଲେଟ୍ସ ବର୍ଷ ଘୋଷଣା କରିବା ନିମନ୍ତେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଯୋଜନାରୁ ପ୍ରେରିତ ହୋଇ ଏହି ଗୀତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଛନ୍ତି ।
ମିଲେଟ୍ସ ବ୍ୟବହାରକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା, ଏହି ଫସଲ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ କୃଷକଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ଏବଂ ବିଶ୍ୱ କ୍ଷୁଧା ଶେଷ କରିବାରେ ସହାୟତା ଦିଗରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହଯୋଗରେ ଏହି ଗୀତ ଲେଖିବା ସମ୍ପର୍କରେ ସେ ଏକ ଟୁଇଟ୍ କରିଥିଲେ ।
ଏହାର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍ କରିଛନ୍ତି:
‘ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ଉଦ୍ୟମ ଅ ଫାଲୁ ମ୍ୟୁଜିକ! ଶ୍ରୀ ଅନ୍ନ ବା ମିଲେଟ୍ସରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ସୁସ୍ଥତା ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ରହିଛି । ଏହି ଗୀତ ଖାଦ୍ୟ ନିରାପତ୍ତା ଏବଂ କ୍ଷୁଧା ଦୂର କରିବାର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କାରଣ ଓ ସୃଜନଶୀଳତାର ମିଶ୍ରଣ ।’