ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ମିଡିଆ ସମ୍ମାନ ସମ୍ପର୍କରେ ଘୋଷଣା କଲା ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଯୋଗର ବାର୍ତ୍ତା ପ୍ରସାର କରିବାରେ ମିଡିଆର ଅବଦାନକୁ ମାନ୍ୟତା ଦେବା ପାଇଁ ୩୩ ଟି ପୁରସ୍କାର
ଏହି ସମ୍ମାନ ଭାରତ ତଥା ବିଦେଶରେ ଯୋଗର ପ୍ରଚାର - ପ୍ରସାର କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗଣମାଧ୍ୟମ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ବାହ କରାଯାଇଥିବା ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକାକୁ ପ୍ରଶଂସା ଜଣାଇଥାଏ : ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର
09 JUN 2023 5:42PM by PIB Bhubaneswar
ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଆଜି ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ମିଡିଆ ସମ୍ମାନର ଦ୍ୱିତୀୟ ସଂସ୍କରଣ ସମ୍ପର୍କରେ ଘୋଷଣା କରିଛି ।
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ମିଡିଆ ସମ୍ମାନ ୨୦୨୩ ଅଧୀନରେ ତେତିଶ ଜଣଙ୍କୁ ତିନୋଟି ଶ୍ରେଣୀ ଅଧୀନରେ ଅର୍ଥାତ୍ ପ୍ରିଣ୍ଟ୍‌, ଟେଲିଭିଜନ୍ ଏବଂ ରେଡିଓ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବାଇଶିଟି ଭାରତୀୟ ଭାଷା ତଥା ଇଂରାଜୀ ଭାଷାରେ ନିମ୍ନରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା ତଥ୍ୟ ଅନୁସାରେ ସମ୍ମାନ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ।
୧. ୨୨ ଟି ଭାରତୀୟ ଭାଷା ଏବଂ ଇଂରାଜୀ ଭାଷାରେ ୧୧ ଜଣଙ୍କୁ ସମ୍ମାନ - “ଖବରକାଗଜରେ ଯୋଗର ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଖବର ପ୍ରକାଶନ” ଶ୍ରେଣୀ ଅଧୀନରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ।
୨. ୨୨ ଟି ଭାରତୀୟ ଭାଷା ଏବଂ ଇଂରାଜୀ ଭାଷାରେ ୧୧ ଜଣଙ୍କୁ ସମ୍ମାନ - “ବୈଦ୍ୟୁତିକ ଗଣମାଧ୍ୟମ (ଟିଭି) ରେ ଯୋଗର ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଖବର ପ୍ରସାରଣ” ଶ୍ରେଣୀରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ।
୩. ୨୨ ଟି ଭାରତୀୟ ଭାଷା ଏବଂ ଇଂରାଜୀ ଭାଷାରେ ୧୧ ଜଣଙ୍କୁ ସମ୍ମାନ - “ବୈଦ୍ୟୁତିକ ଗଣମାଧ୍ୟମ (ରେଡିଓ) ରେ ଯୋଗର ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଖବର ପ୍ରସାରଣ” ଶ୍ରେଣୀରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ।
୨୦୨୩ ବର୍ଷ ପାଇଁ ପୁରସ୍କାର ଘୋଷଣା କରି କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରତି ବର୍ଷ ଜୁନ୍ ୨୧ ରେ ପାଳନ କରାଯାଉଥିବା ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ଉନ୍ନତି ପାଇଁ ଏକ ଜନ ଆନ୍ଦୋଳନ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି ।
ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଯୋଗ ସୀମା ଏବଂ ସଂସ୍କୃତି ଅତିକ୍ରମ କରି ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକ ମାନଙ୍କର ଦୃଷ୍ଟି ଆକର୍ଷଣ କରିଛି । ଶାରୀରିକ, ମାନସିକ ଏବଂ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ସୁସ୍ଥତା ପାଇଁ ଏହାର ସାମଗ୍ରିକ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଆଗ୍ରହ ସୃଷ୍ଟି କରି ଏହାକୁ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପରିଣତ କରିଛି । ସଚେତନତାର ପ୍ରସାର ତଥା ଯୋଗର ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ସାମର୍ଥ୍ୟ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବାରେ ଗଣମାଧ୍ୟମର ନିରନ୍ତର ଉଦ୍ୟମ ବିନା ଏହି ସଫଳତା ସମ୍ଭବ ନୁହେଁ । ଏହାକୁ ସ୍ୱୀକୃତି ଦେଇ , ମୁଁ ଏହା ଖୁସିର ସହିତ ଘୋଷଣା କରୁଛି ଯେ, ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଚଳିତ ବର୍ଷ ଅର୍ନ୍ତରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ମିଡିଆ ସମ୍ମାନର ଦ୍ୱିତୀୟ ସଂସ୍କରଣ ଆୟୋଜନ କରିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛି ।
ଶ୍ରୀ ଠାକୁର ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ସମ୍ମାନ ଭାରତ ତଥା ବିଦେଶରେ ଯୋଗର ପ୍ରସାରରେ ଗଣମାଧ୍ୟମ ନିର୍ବାହ କରୁଥିବା ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥାଏ । ଯେହେତୁ ଆମେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ପାଳନ କରୁ, ଏହି ପ୍ରାଚୀନ ଅଭ୍ୟାସ ତଥା ଏହାର ବହୁ ଉପକାରିତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବାରେ ଗଣମାଧ୍ୟମ ଯେଉଁ ଅପାର ଶକ୍ତି ଏବଂ ଦାୟିତ୍ୱ ନିର୍ବାହ କରିଛି, ତାହାକୁ ମାନ୍ୟତା ପ୍ରଦାନ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ।
ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ଗଭୀର ଅଭ୍ୟାସକୁ ବୁଝିବା, ପ୍ରଶଂସା କରିବା ଏବଂ ଗ୍ରହଣ କରିବାରେ ଗଣମାଧ୍ୟମ ଏକ ଅନୁକ୍ରମଣିକା ଅଟେ । ସବୁ ବୟସର, ପୃଷ୍ଠଭୂମିର ଏବଂ ସାମର୍ଥ୍ୟର ଲୋକ ମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏହାକୁ ଏକ ସାର୍ବଜନୀନ ଅଭ୍ୟାସ ଭାବରେ ଉପସ୍ଥାପନ କରିବାରେ ଏହା ସଫଳ ହୋଇଛି ।
ଜଣେ ସକ୍ଷମକାରୀ ଭାବରେ ଏହି ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିବାରୁ ଗଣମାଧ୍ୟମକୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇ ଶ୍ରୀ ଠାକୁର କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତରେ ତଥା ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ଯୋଗର ପ୍ରସାର କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅତୁଳନୀୟ ଅବଦାନ ପାଇଁ ମୁଁ ଗଣମାଧ୍ୟମକୁ ଅଶେଷ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଉଛି । ଏହି ଅଭ୍ୟାସର ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ଶକ୍ତି ବଂଟନ କରିବା ପାଇଁ ଆପଣ ମାନଙ୍କର ଅଦମ୍ୟ ନିଷ୍ଠା ଯୋଗକୁ କଲ୍ୟାଣର ଏକ ସାର୍ବଜନୀନ ଭାଷା କରିବାରେ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛି । ”
ଏକ ସ୍ୱାଧୀନ ଖଣ୍ଡପୀଠ ଦ୍ୱାରା ସମ୍ମାନ ସୁପାରିଶ କରାଯିବ । ସମ୍ମାନରେ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ମିଡିଆ / ପ୍ଲାକ୍ / ଟ୍ରଫି ଏବଂ ଏକ ପ୍ରଶସ୍ତି ପତ୍ର ସାମିଲ୍ ହେବ ।
ନିର୍ଦ୍ଦେଶନାମା ଅନୁଯାୟୀ ମିଡିଆ ହାଉସ୍ ଗୁଡିକ ଏକ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଫର୍ମାଟରେ ସବିଶେଷ ତଥ୍ୟ ଦାଖଲ କରିବା ସହିତ ସେମାନେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଥିବା ଏବଂ ପ୍ରକାଶିତ କରିଥିବା କିମ୍ବା ଅଡିଓ / ଭିଜୁଆଲ୍ ବିଷୟବସ୍ତୁ ଟେଲିକାଷ୍ଟ / ପ୍ରସାରଣର ଆବଶ୍ୟକୀୟ ତଥ୍ୟ ୧୦ ଜୁନ୍ ୨୦୨୩ ରୁ ୨୫ ଜୁନ୍ ୨୦୨୩ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ । ପ୍ରବେଶ ନିମନ୍ତେ ଅନ୍ତିମ ଦିବସ ହେଉଛି ୧ ଜୁଲାଇ ୨୦୨୩ । ପ୍ରେସ ସୂଚନା ବ୍ୟୁରୋର ୱେବ୍‌ସାଇଟ୍ (https://pib.gov.in/indexd.aspx ) ଏବଂ ଆଇ ଆଣ୍ଡ ବି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ୱେବ୍‌ସାଇଟ୍ (https://mib.gov.in/) ରେ ସବିଶେଷ ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ ମିଳି ପାରିବ ।
ଅର୍ନ୍ତରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ମିଡିଆ ସମ୍ମାନ ବିଷୟରେ
ଭାରତରେ ତଥା ବିଦେଶରେ ଯୋଗର ପ୍ରସାରରେ ଗଣମାଧ୍ୟମର ସକାରାତ୍ମକ ଭୂମିକା ଏବଂ ଦାୟିତ୍ୱକୁ ସ୍ୱୀକାର କରି ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଜୁନ୍‌, ୨୦୧୯ ରେ ପ୍ରଥମ ଅର୍ନ୍ତରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ମିଡିଆ ସମ୍ମାନ (ଏୱାଇଡିଏମ୍‌ଏସ୍‌) ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିଥିଲା । ପୁରସ୍କାରର ପ୍ରଥମ ସଂସ୍କରଣ ୭ ଜାନୁଆରୀ ୨୦୨୦ରେ ପ୍ରଦାନ କରା ଯାଇଥିଲା ଏବଂ ତା’ପରେ କୋଭିଡ୍ ୧୯ ମହାମାରୀ ହେତୁ ଏଥିରେ ବାଧା ସୃଷ୍ଟି ହେଲା । ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସମ୍ମାନକୁ ପୁନର୍ଜୀବିତ କରିବା ପାଇଁ ୨୦୨୩ ରେ ଦ୍ୱିତୀୟ ସଂସ୍କରଣର ଆୟୋଜନ କରିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛି ।
୨୦୧୫ ଠାରୁ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସକୁ ପ୍ରତି ବର୍ଷ ଜୁନ୍ ୨୧ ତାରିଖରେ ପାଳନ କରାଯାଏ । ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସର ବିଚାର ପ୍ରଥମେ ଭାରତର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମିଳିତ ଜାତିସଂଘର ସାଧାରଣ ସଭା (ୟୁଏନଜିଏ) ରେ ୨୭ ସେପ୍େଟମ୍ବର ୨୦୧୪ ତାରିଖରେ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବା ସମୟରେ ପ୍ରସ୍ତାବ ଦେଇଥିଲେ ।
ଏହି ବିଚାର ସମ୍ପର୍କରେ ପ୍ରସ୍ତାବ ଦେବାବେଳେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ :
ଯୋଗ ହେଉଛି ଭାରତର ପ୍ରାଚୀନ ପରମ୍ପରାର ଏକ ଅମୂଲ୍ୟ ଉପହାର । ଏହା ମନ ଏବଂ ଶରୀରର ଏକତା ; ଚିନ୍ତା ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟ ; ସଂଯମତା ଏବଂ ପୂର୍ଣ୍ଣତା ; ମନୁଷ୍ୟ ଏବଂ ପ୍ରକୃତି ମଧ୍ୟରେ ସମନ୍ୱୟ; ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ଏକ ସାମଗ୍ରିକ ଉପାୟକୁ ଧାରଣ କରେ । ଏହା କେବଳ ବ୍ୟାୟାମର ବିଷୟ ନୁହେଁ ବରଂ ନିଜ ସହିତ, ଜଗତ ଏବଂ ପ୍ରକୃତି ସହିତ ଏକତାର ଭାବନା ଆବିଷ୍କାର କରିବା । ଆମର ଜୀବନଶୈଳୀକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରି ଚେତନା ସୃଷ୍ଟି କରି ଏହା କଲ୍ୟାଣରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଆସନ୍ତୁ ଏକ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ଗ୍ରହଣ କରିବା ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା । ”
ଏହି ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ପ୍ରସ୍ତାବ ପରେ, ୟୁଏନ୍‌ଜିଏ ୧୪ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୧୪ ରେ "ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ" ଶୀର୍ଷକ ସଂକଳ୍ପ ଡ୍ରାଫ୍ଟ ଉପରେ ଅନୌପଚାରିକ ପରାମର୍ଶ ଆୟୋଜିତ କରିଥିଲା । ଏହି ପରାମର୍ଶ ଭାରତର ପ୍ରତିନିଧି ମଣ୍ଡଳ ଦ୍ୱାରା ଡକା ଯାଇଥିଲା । ୧୧ ଡିସେମ୍ବର ୨୦୧୪ ରେ, ଭାରତର ସ୍ଥାୟୀ ପ୍ରତିନିଧି ମିଳିତ ଜାତିସଂଘ ସାଧାରଣ ସଭାରେ ରିଜୋଲ୍ୟୁସନ୍ ଡ୍ରାଫ୍ଟ ଉପସ୍ଥାପନ କରିଥିଲେ । ଡ୍ରାଫ୍ଟ ପାଠ୍ୟ ୧୭୭ ସଦସ୍ୟ ରାଷ୍ଟ୍ରଙ୍କ ଠାରୁ ବ୍ୟାପକ ସମର୍ଥନ ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲା ଯେଉଁମାନେ ଏହି ପାଠ୍ୟକୁ ପ୍ରାୟୋଜିତ କରିଥିଲେ, ଯାହା ବିନା ଭୋଟ୍‌ରେ ଗ୍ରହଣ କରା ଯାଇଥିଲା । ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ଅଧିକାଂଶ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ନେତାଙ୍କ ସମର୍ଥନ ପାଇଲା । ସମୁଦାୟ ୧୭୭ ଦେଶ ଏହି ସଂକଳ୍ପକୁ ସହ- ପ୍ରାୟୋଜିତ କରିଥିଲେ, ଯାହାକି ସମାନ ଧରଣର ୟୁଏନ୍‌ଜିଏ ରେଜୋଲୁସନ ପାଇଁ ସର୍ବାଧିକ ସହ-ପ୍ରାୟୋଜକ ଅଟେ।

Ministry of Information & Broadcasting
Ministry of Information and Broadcasting announces Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman
33 Awards to recognize contribution of Media in spreading message of Yoga
Samman commends the instrumental role that the media plays in disseminating the outreach of yoga, both within India and abroad: Shri Anurag Thakur
Media has been a catalyst in fostering understanding, appreciation, and adoption of: Shri Thakur
09 JUN 2023 5:42PM by PIB Delhi
Ministry of Information and Broadcasting has today announced the second edition of Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman.
Under the Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman 2023, thirty-three Sammans will be given out under three categories viz Print, Television and Radio in twenty-two Indian languages and English as below
1. 11 Sammans in 22 Indian languages and English – to be conferred under the category “Best Media Coverage in Yoga in Newspaper”
2. 11 Sammans in 22 Indian languages and English – to be conferred under the category “Best Media Coverage in Yoga in Electronic Media (TV)”
3. 11 Sammans in 22 Indian languages and English – to be conferred under the category “Best Media Coverage in Yoga in Electronic Media (Radio)”
Announcing the awards for the year 2023 Union Minister Shri Anurag Thakur said that Thanks to Prime Minister Shri Narendra Modi, International Day of Yoga, celebrated on June 21 every year, has kindled a mass movement to promote health and well-being across the globe.
He has further said that Yoga has transcended borders and cultures, captivating the attention of millions worldwide. Its holistic approach to physical, mental, and spiritual well-being has garnered significant interest, making it a global phenomenon. This achievement would not have been possible without the tireless efforts of the media in spreading awareness and showcasing the transformative potential of yoga. In recognition of this, I am happy to announce that Ministry of Information and Broadcasting has decided to conduct the 2nd edition of Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman this year.
Shri Thakur added that the Samman commends the instrumental role that the media plays in disseminating the outreach of yoga, both within India and abroad. As we celebrate the International Day of Yoga, it is crucial to recognize the immense power and responsibility that the media holds in promoting this ancient practice and its numerous benefits.
He also said that media has been a catalyst in fostering understanding, appreciation, and adoption of this profound practice. It has been successful in presenting it as a universal practice accessible to people of all ages, backgrounds, and abilities.
Thanking the media for playing this role as an enabler, Shri Thakur said “I express my heartfelt gratitude to the media for its invaluable contributions in disseminating the outreach of yoga in India and across the globe. Your unwavering dedication to sharing the transformative power of this practice has undoubtedly played a significant role in making yoga a universal language of wellness.”
The Samman will be recommended by an independent Jury. The Samman will comprise of a special media/plaque/trophy and a citation.
The guidelines require Media Houses to submit details in a prescribed format along with relevant clippings of article(s) created and published or audio/visual content telecast/broadcast made during the period 10th June 2023 to 25th June 2023. The last date for entries is 1st July 2023.
Detailed guidelines can be found on the websites of Press Information Bureau (https://pib.gov.in/indexd.aspx ) and Ministry of I&B (https://mib.gov.in/ )
About Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman
Acknowledging the positive role & responsibility of media in disseminating the outreach of Yoga in India and abroad, the Ministry of I&B had instituted the first Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman (AYDMS) in June, 2019. The first edition of the awards was conferred on 7th January, 2020 and thereafter a hiatus was caused due to COVID19 pandemic. The Ministry of Information and Broadcasting has decided to revive the Samman and organize the second edition in 2023.
The International Day of Yoga has been celebrated annually on 21 June since 2015. The idea of International Day of Yoga was first proposed by the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, during his address at the United Nations General Assembly (UNGA), on 27 September 2014.
While proposing the idea the Prime Minister stated:
Yoga is an invaluable gift of India's ancient tradition. It embodies unity of mind and body; thought and action; restraint and fulfilment; harmony between man and nature; a holistic approach to health and well-being. It is not about exercise but to discover the sense of oneness with yourself, the world and the nature. By changing our lifestyle and creating consciousness, it can help in wellbeing. Let us work towards adopting an International Yoga Day.”
Following this initial proposal, the UNGA held informal consultations on the draft resolution, entitled "International Day of Yoga", on 14 October 2014. The consultations were convened by the delegation of India. On 11 December 2014, India's Permanent Representative introduced the draft resolution in the United Nations General Assembly. The draft text received broad support from 177 Member States who sponsored the text, which was adopted without a vote. This initiative found support from most global leaders. A total of 177 nations co-sponsored the resolution, which is the highest number of co-sponsors ever for any UNGA resolution of such nature.