Ministry of Cooperation
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah has thanked Prime Minister Shri Narendra Modi for approving the constitution of an Inter-Ministerial Committee (IMC) for the World's Largest Grain Storage Plan in Cooperative Sector
Shri Amit Shah said that this is a visionary decision, which will lay the foundation of a prosperous, self-reliant and food grains-rich India
Lack of agricultural storage capacity leads to wastage of food grains and farmers are forced to sell their crops at low prices
With this decision, farmers will now get modern grain storage facilities in their blocks through Primary Agricultural Credit Societies (PACS), so that they will be able to get fair price for their grains
PACS are an important pillar of the rural economy, with this plan, the country will get food security and crores of farmers associated with cooperatives will be benefited, it will enable PACS to not only provide storage facilities but aslo undertake many other activities, such as Fair Price Shop and Custom Hiring Centers
31 MAY 2023 7:52PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah has thanked Prime Minister Shri Narendra Modi for approving the constitution of an Inter-Ministerial Committee (IMC) for the World's Largest Grain Storage Plan in Cooperative Sector.
In his tweets, Shri Amit Shah said that “I thank Prime Minister Shri Narendra Modi for approving the constitution and empowerment of an Inter-Ministerial Committee(IMC) for the World's Largest Grain Storage Plan in cooperative sector in cabinet today.”
The Union Home Minister and Minister of Cooperation Minister said that this is a visionary decision, which will lay the foundation of a prosperous, self-reliant and food grains-rich India. Lack of agricultural storage capacity leads to wastage of food grains and farmers are forced to sell their crops at low prices. With this decision, farmers will now get modern grain storage facilities in their blocks through Primary Agricultural Credit Societies (PACS), so that they will be able to get fair price for their grains.
Shri Amit Shah said that PACS are an important pillar of the rural economy. With this plan, the country will get food security and crores of farmers associated with cooperatives will be benefited. This plan will enable PACS to not only provide storage facilities but also undertake many other activities, such as Fair Price Shop and Custom Hiring Centers.
With this historic decision the farmers will get the following benefits:-
1. Farmers can sell their crops to PACS by receiving some advance payment at the Minimum Support Price (MSP), and get the balance after the PACS sell the food grains in the market, or
2. Farmers can store their crops in the warehouses managed by PACS and get finance for the next crop cycle and sell their crops at the time of their choice, or
3. Farmers can sell their entire crop to PACS at minimum support price.

কোওপরেসন মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু কোওপরেতিব সেক্তরদা মালেম অসিগী খ্বাইদগী চাউবা গ্রেন স্তোরেজ প্লানগীদমক্তা ইন্তর-মিনিস্তেরিয়ল কমিতী (আই.এম.সি.) শেম্বগী অয়াবা পীবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংফোকখি
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি মসি ভিজনরি ওইবা ফিরেপনি, মসিনা মরম ওইরগা নুংঙাই-য়াইফবা, মীপাল তাংদনা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা অমসুং হাৱাই-চেংৱাই মরাং কাইনা লেবা ভারত অমগী য়ুমফম শেম্লগনি
এগ্রিকলচরেল স্তোরেজ কেপাসিতীগী অৱাৎপা লৈবনা ফুদ গ্রেনশিংগী অমাং-অতা থোকহল্লি অমসুং লৌমীশিংবু মখোয়গী মহৈ-মরোংশিংবু অনেম্বা মমলদা নমফুদা য়োনবা তাহল্লি
মসিগী ফিরেপ অসিনা মরম ওইরগা লৌমীশিংনা মখোয়গী গ্রেনশিং অদুগীদমক্তা মতিকচাবা মমল ফংবা ঙম্নবা, প্রাইমরী এগ্রিকলচরেল ক্রেদিৎ সোসাইতীজ (পি.এ.সি.এস.)গী খুত্থাংদা লৌমীশিংনা হৌজিক্তি মখোয়গী ব্লোকশিংদা মতম অসিগী অনৌবা গ্রেন স্তোরেজ ফেসিলিতীশিং ফংলগনি,
পি.এ.সি.এস. অসি রুরল ইকোনোমীগী মরু ওইবা য়ুম্বি অমনি, মসিগী প্লান অসিগী মতেংনা লেবাক অসিদা ফুদ সেক্যুরিতী লেরগনি অমসুং কোওপরেতিবশিংগা মরি লৈনবা লৌমী করোর কয়া অমা মসিদগী কান্নবা ফংলগনি, মসিনা পি.এ.সি.এস.বু স্তোরেজ ফেসিলিতীশিং পীহনবদা নত্তনা অতোপ্পা থবক-থৌরমশিং খুদম ওইনা ফেয়র প্রাইস শোপ অমসুং কস্তম হায়রিং সেন্তরশিং কয়া অমসু হাংদোকপা ঙমহল্লগনি
31 MAY 2023 7:52PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হোম আমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী আমিত শাহনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরে্দ্র মোদীবু কোওপপরেতিব সেক্তরদা মালেম অসিগী খ্বাইদগী অহানবা গ্রেন স্তোরেজ প্লানগীদমক্তা ইন্তর-মিনিস্তেরিয়ল কমিতী (আই.এম.সি.) শেম্বগী অয়াবা পীবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদকখি।
মহাক্কী ত্বীতশিংদা, শ্রী অমিত শাহ হায়খি মদুদি “ঐহাক্না প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু কোওপপরেতিব সেক্তরদা মালেম অসিগী খ্বাইদগী অহানবা গ্রেন স্তোরেজ প্লানগীদমক্তা ইন্তর-মিনিস্তেরিয়ল কমিতী (আই.এম.সি.) শেম্বগী অমসুং এমপাৱর তৌবগী অয়াবা পীবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোক্লি”
মসি ভিজনরি ওইবা ফিরেপনি, মসিনা মরম ওইরগা নুংঙাই-য়াইফবা, মীপাল তাংদনা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা অমসুং হাৱাই-চেংৱাই মরাং কাইনা লেবা ভারত অমগী য়ুমফম শেম্লগনি। এগ্রিকলচরেল স্তোরেজ কেপাসিতীগী অৱাৎপা লৈবনা ফুদ গ্রেনশিংগী অমাং-অতা থোকহল্লি অমসুং লৌমীশিংবু মখোয়গী মহৈ-মরোংশিংবু অনেম্বা মমলদা নমফুদা য়োনবা তাহল্লি। মসিগী ফিরেপ অসিনা মরম ওইরগা লৌমীশিংনা মখোয়গী গ্রেনশিং অদুগীদমক্তা মতিকচাবা মমল ফংবা ঙম্নবা, প্রাইমরী এগ্রিকলচরেল ক্রেদিৎ সোসাইতীজ (পি.এ.সি.এস.)গী খুত্থাংদা লৌমীশিংনা হৌজিক্তি মখোয়গী ব্লোকশিংদা মতম অসিগী অনৌবা গ্রেন স্তোরেজ ফেসিলিতীশিং ফংলগনি।
পি.এ.সি.এস. অসি রুরল ইকোনোমীগী মরু ওইবা য়ুম্বি অমনি, মসিগী প্লান অসিগী মতেংনা লেবাক অসিদা ফুদ সেক্যুরিতী লেরগনি অমসুং কোওপরেতিবশিংগা মরি লৈনবা লৌমী করোর কয়া অমা মসিদগী কান্নবা ফংলগনি, মসিনা পি.এ.সি.এস.বু স্তোরেজ ফেসিলিতীশিং পীহনবদা নত্তনা অতোপ্পা থবক-থৌরমশিং খুদম ওইনা ফেয়র প্রাইস শোপ অমসুং কস্তম হায়রিং সেন্তরশিং কয়া অমসু হাংদোকপা ঙমহল্লগনি
মসিগী পুৱারি ঔইরবা ফিরেপ অসিনা লৌমীশিংবু মখাদা পীরিবা কান্নবশিং অসি ফংলগনি:-
১. লৌমীশিংনা মখোয়গী মহৈ-মরোংশিং অদুবু মিনিমম সপোর্ত প্রাইস (এম.এস.পি.)দা এদভান্স পেমেমন্ত লৌদুনা পি.এ.সি.এস.দা য়োনবা য়ারগনি অমসুং পি.এ.সি.এস.না ফুদ গ্রেনশিং অদুবু মার্কেত্তা য়োল্লবা মতুংদা অৱাৎপা শেল অদু ফংলগনি, নত্রগা
২. লৌমীশিংনা মখোয়গী মহৈ-মরোংশিং অদু পি.এ.সি.এস.না শেন্নবা ৱেয়রহাউসতা থম্বা য়াগনি অমসুং মথংগী ক্রোপ সাইকলগীদমক্তা শেলগী ওইবা মতেং লৌবা য়াগনি অমসুং মখোয়গী মহৈ-মরোংশিং মখোয়না অপাম্বা মতমদা য়োনবা য়াগনি, নত্রগা
৩. লৌমীশিংনা মখোয়গী মহৈ-মরোং পুম্নমক পি.এ.সি.এস.তা মিনিম সপোর্ত প্রাইসতা য়োনবা য়াগনি।