প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভিদিও মেসেজগী খুৎথাংদা অসাম রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে
“অসামদা নহারোলশিংগী তুংগী পুন্সি লুম্না লৌবগী মমি অমা ঙসিগী রোজগার মেলা অসিদা তারে”
“অজাদি কা অমৃত কালদা ঐখোয়গী লৈবাক অসি চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা ঐখোয় খুদিংমক ৱাশক অমা লৌরসি”
“সরকারগী থবকশিং হৌজিক্কী মতম অসিগী মতুংইন্না মখোয় মশামক অওনবা পুরক্কদবনি”
“অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিংগা লোয়ন্না হিরম খুদিংমক্তা থবক ফংবা অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজবগী খুদোংচাবা অমা হেনগৎলে”
“চহি তারাগী মমাঙদা কনাগুম্বা অমগী ৱাখলদা খল্লমদবা হিরম কয়াদা ঙসিদি নহারোলশিং মাঙলোমদা চঙশিল্লে”
“অনৌবা ভারত অমা শেমগৎনবা মাইকৈদা ঐখোয় য়াংনা চঙশিল্লি”
25 MAY 2023 5:26PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও মেসেজগী খুৎথাংদা অসাম রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে।
মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা অসাম সরকারগী থবক ফংলবা নহারোলশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংগী মীওইশিংদা হরাওবা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি হৌখিবা থাদা বিহু কুহ্মৈ শরুক য়ানবা মহাক অসামদা লাক্লম্লে। অসামগী কলচর মশক তাকখিবা অচৌবা থৌরম অদু হৌজিক ফাওবা মহাক নিংশিংলি। অসামদা নহারোলশিংগী তুংগী পুন্সি লুম্না লৌবগী মমি অমা ঙসিগী রোজগার মেলা অসিদা তারে। মসিগী মমাঙদা অসামদা রোজগার মেলদা নহারোল লিশিং ৪০ হেনবদা সরকারগী থবকশিং ফংহনখ্রে। ঙসি নহারোল লিশিং ৪৫ হেনবদা এপোইন্তমেন্ত লেতরশিং য়েন্থোকখ্রে অমসুং নহারোলশিংগী তুংগী অফবা পুন্সি অমগীদমক থৌনিজরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অসামদা শান্তি অমসুং চাউখৎপগী অনৌবা যুগ অমা উবা ফংলে অমসুং চাউখৎপগী খোঙজেল অসিনা অসামদা অফবা অমসুং থাজবা হেনগৎহনগনি। তোঙান-তোঙানবা দিপার্তমেন্তশিংদা থবক হাপ্নবা ‘অসাম দাইরেক্ত রিক্রুইতমেন্ত কম্মিসন’ শেমখ্রে। মমাঙদা থবক লৌবা মতমদা দিপার্তমেন্ত অমগী তোঙানবা নিয়মশিং চৎনরম্বা অমসুং কেন্দিদেতশিংনা তোঙান-তোঙনবা দিপার্তমেন্তশিংগী তোঙান-তোঙানবা পরিক্ষাশিং শরুক য়াবা মরম্না থবক হাপ্পা কয়া মতম চানা লোইশিনবা ঙমখিদে। হায়রিবা থবকশিং অসি হৌজিক লাইহল্লে অমসুং মসিগী থবক অসিগীদমক অসাম সরকার থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অজাদি কা অমৃত কালদা ঐখোয়গী লৈবাক অসি চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা ঐখোয় খুদিংমক ৱাশক অমা লৌরসি। অমৃত কালগী মথং চহি ২৫ অসি সেবা কাল ওইনা য়াম্না মরুওই। নৌনা থবক খল্লবা মীওইশিং অসি মীচম মীয়ামগী ওইনা অসাম সরকারগী মমাই ওইগনি। খু্ন্নাই অসি চাউখৎপা পাম্মী অমসুং নগারিক অমতা চাউখৎনবা ঙাইবা পামদে। ত্বেন্তি-২০ ক্রিকেতকী মতম অসিদা, লৈবাক অসিগী মীয়াম্না অথুবা মতমদা মহৈ চাবা পাম্মী। সরকারগী থবকশিং হৌজিক্কী মতম অসিগী মতুংইন্না মখোয় মশামক অওনবা পুরক্কদবনি। সরকারগী থবক তৌবা মীওইশিংগী পান্দমদি লৈবাক অসিগী মীয়ামগী অনিংবশিং থুংহনবনি। মখোয় মফম অসি য়ৌহল্লকখিবা কৎথোকপা অদুগা চপ মান্নবা কৎথোকপগা লোয়ন্না থবক ফংলবশিংনা থবক তৌগদবনি অমসুং খুন্নাই চাউখৎনবা মখোয়না মতেং পাংগদবনি অমসুং অনৌবা থবকশিং তম্নবা সরকারনা থোং হাংদোক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী ইনফ্রাস্ত্রকচর য়াম্না য়াংনা মতমগা চুন্নবা শেমগৎনবা লুপা করোর লাখ কয়া চাদিং তৌরে অমসুং অনৌবা হায়ৱেশিং, এক্সপ্রেসৱেশিং, রেলৱে লাইনশিং, হিথাংফমশিং, এয়রপোর্তশিং অমসুং ঈশিং লম্বীশিং শেমগৎলে। অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিংগা লোয়ন্না হিরম খুদিংমক্তা থবক ফংবা অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজবগী খুদোংচাবা অমা হেনগৎলে। এয়রপোর্ত অমা শেমগৎনবা ইঞ্জিনিয়ারশিং, তেক্নিসিয়ানশিং, একাউন্তেন্তশিং, শিন্মীশিং দরকার ওই অমসুং তোঙান-তোঙানবা খুৎলায়শিং, স্তিল অমসুং বিলাতিমাতি দরকার ওই।
মহাক্না হায়খি রেলৱে লাইনশিং পাকথোক-চাউথোকহনবা অমসুং মখোয় ইলেক্ত্রি ফংহনবদা থবক ফংনবা খুদোংচাবা কয়া পীরে। হিংবদা লাইনবা থবক কয়া সরকার অসিনা পায়খৎতুনা ২০১৪দগী লায়বশিংগী পাক্কাগী য়ুম করোর ৪ হেন্না শাখ্রে অমসুং হায়রিবা য়ুমশিং অসিদা তোইলেতশিং, গ্যাস কন্নেক্সন, তোতি ঈশিং অমসুং মৈ ফংহল্লে। হায়রিবা য়ুমশিং অসি শাবদা মেনুফেকচরিং সেক্তর, লোজিস্তিক্স, শিন্মীশিংনা য়াম্না চাউনা মতেং পাংখি। থবক ফংহনবদা অয়ুস্মান ভারত য়োজননা অচৌবা থৌদাং লৌখি অমসুং লৈবাক অসিদা অনৌবা হোস্পিতালশিং অমসুং ক্লিনিকশিং লিংখৎলে। চয়োল খরগী মমাঙদা এ.আই.আই.এম.এস গুৱাহাতি অমসুং অনৌবা মেদিকেল কলেজ অহুম মীয়ামদা কৎথোকপগী খুদোংচাবা ফংখ্রে। হৌখিবা চহি খর অসিদা অসামদা দেন্তেল কলেজশিং মশিং হেনগৎহল্লে। মসিনা মরম ওইদুনা, মেদিকেলগী শীনফমদা লৈরিবা নহারোলশিং থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং পীরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চহি তারাগী মমাঙদা কনাগুম্বা অমগী ৱাখলদা খল্লমদবা হিরম কয়াদা ঙসিদি নহারোলশিং মাঙলোমদা চঙশিল্লে। লৈবাক অসিদা নাকোইন্না অমসুং হকথেংন্না থবক লাখ কয়া ফংহনবদা স্তার্দঅপকী থবকশিংনা মতেং পাংলে। লৌউ-শিংউ, খুন্নাইগী থবকশিং, সর্ভে অমসুং ঙাক-শেনগী লমদা দ্রোন শীজিন্নবা হেনগৎলক্লি অমসুং মসিনা নহারোলশিংগী অনৌবা খুদোংচাবা কয়া পীরে। ভারত্তা মোবাইল ফোন করোর কয়া পুথোক্তুনা ভারতকী চাউখৎপদা মতেং পাংলে। খুঙ্গং খুদিংমক্তা ব্রোদবেন্দ য়ৌরে অমসুং মসিনা পাক-শান্না থবক ফংবা অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজনবা পুক্নিং থৌগৎলে। শুপ্নগী থৌরাং অমা নত্ত্রগা ৱারেপ অমনা মীওই কয়াগী পুন্সি কান্নবা পীবা ঙমগনি।
হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিগী থৌশিলশিং থাগৎলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অৱাং-নোংপোক্কী মশিং য়াম্লবা নহারোলশিং চাউখৎপগী ইচেলদা শরুক য়ারে। থবক ফংনবা অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজনবা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীদুনা নহারোলশিংগী মঙলানশিং মঙফাওনবা ঙম্নবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। অনৌবা ভারত অমা শেমগৎনবা মাইকৈদা ঐখোয় য়াংনা চঙশিল্লি।

Prime Minister's Office
PM addresses Assam Rozgar Mela via video message
“Today's Rozgar Mela is a reflection of the seriousness towards the future of the youth in Assam”
“All of us have taken a pledge to make our country a developed nation in the Azadi Ka Amrit Kaal”
“Government systems must transform themselves according to the present times”
“Employment and self-employment opportunities are getting a boost in every sector with every new infrastructure project”
“Today, youth are moving forward in many such sectors which no one could have imagined ten years ago”
“We are taking rapid steps towards building a new India”
25 MAY 2023 5:26PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the Assam Rozgar Mela via a video message today.
Addressing the gathering, the Prime Minister congratulated the youth and their families who were recruited for government jobs in the Government of Assam. He recalled his visit to the state last month on the occasion of Bihu and said that the memory of the grand event which was a symbol of the glorification of Assamese culture, is still fresh in his mind. He noted that today's Rozgar Mela is a reflection of the seriousness towards the future of the youth in Assam. Even before this, the Prime Minister said, more than 40 thousand youths have been given government jobs through the Rozgar Mela in Assam. He informed that appointment letters have been handed over to about 45 thousand youths today and wished a bright future for the youth.
“Assam is witnessing a new era of peace and development and this pace of development has spread positivity and inspiration in Assam.”, the Prime Minister said. Reflecting on the processes initiated by the Government of Assam to make government recruitment more transparent, the Prime Minister touched upon the ‘Assam Direct Recruitment Commission’ that has been formed to carry out the recruitment process in various departments. He mentioned that many recruitments could not be completed on time due to the earlier process where each department had different rules and the candidates had to appear for different examinations for different departments. He stated that all these processes have now been made very easy, and congratulated the Assam Government for this feat.
“All of us have taken a pledge to make our country a developed nation in the Azadi Ka Amrit Kaal”, the Prime Minister remarked as he stressed that the next 25 years of Amrit Kaal are as important as Seva Kaal. Underlining the importance of the appointees’ behavior, thinking, approach to work, and impact on the public, the Prime Minister emphasized that the new appointees will be the face of the Assam Government for every common citizen. He mentioned that society is becoming aspirational and no citizen wants to wait for development. “In this era of Twenty20 cricket, the people of the country want quick results”, Shri Modi said as he highlighted the need for government systems to transform themselves accordingly. He underlined the responsibilities of Government employees in fulfilling the aspirations of the citizens of the country. The Prime Minister urged the appointees to move forward with the same dedication that brought them here and stressed that they can contribute to improving society and the system by being open to learning new things.
The Prime Minister underlined that lakhs of crores of rupees are being spent on modernizing India’s infrastructure at a very fast pace and gave examples of new highways and expressways, railway lines, ports, airports and waterways, these projects. He mentioned that employment and self-employment opportunities are getting a boost in every sector with every new infrastructure project. He gave the example of the requirement of engineers, technicians, accountants, laborers, and various types of equipment, steel and cement for the development of an airport. He also mentioned that employment opportunities are being created by the expansion of railway lines and their electrification. He touched upon the emphasis towards ease of living and stated that since 2014, the government has constructed about 4 crore pucca houses with facilities like toilets, gas connections, tapped water supply and electricity, and handed them to the poor. He lauded the contributions of the manufacturing sector, logistics, skilled workers and laborers who put effort into building these houses and arranging these facilities. The Prime Minister also highlighted the role played by Ayushman Bharat Yojana in employment generation and mentioned that many new hospitals and clinics have been established in the country. Shri Modi also recalled the privilege of dedicating AIIMS Guwahati and 3 Medical Colleges a few weeks ago. Dental colleges have also expanded in Assam in the last few years, he added. Due to this, the Prime Minister said, employment opportunities have been created for the youth associated with the medical profession.
“Today, youth are moving forward in many such sectors which no one could have imagined ten years ago”, the Prime Minister said as he highlighted the startup ecosystem that has helped in creating lakhs of direct and indirect jobs in the country. He also mentioned the growing demand for drones in agriculture, social events, survey and defence sectors and said that it has created new opportunities for the youth. The Prime Minister also touched upon the Atmanirbhar Bharat campaign which is contributing towards India’s growth by manufacturing crores of mobile phones in India. Referring to the expanding broadband connectivity that is reaching every village, the Prime Minister said that it has encouraged employment and self-employment on a large scale. Shri Modi underlined that just one plan or one decision can impact the lives of people.
Crediting the policies of the present government, the Prime Minister underlined that a large number of youths from the North East are coming into the mainstream of development. “The Government is committed to fulfilling the dreams of the youth by giving new opportunities for employment and self-employment. We are also taking rapid steps towards building a new India”, the Prime Minister concluded.