য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী ঞন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি গুজরাতকী এহ্মদাবাদতা নেস্নেল কনভেন্সন ওফ মোদী সামাজ হৌদোকখ্রে
শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইরিঙৈ মতমদা তৌখিবা মীয়ামগী য়াইফনবগী থবকশিং অদুদা য়ুমফম ওইরগা মহাক্নালৈবাক অসি প্রধান মন্ত্রী ওইখি, অমসুং হৌজিক প্রধান মন্ত্রী অমা ওইনা মহাক্না মালেম শিনবা থুংনা লৈবাক অসিবু ইকাই খুম্নবা হেনগৎহল্লি
হান্নগী সরকারশিংনা মতম পুম্বদা ও.বি.সি. কম্যুনিতীবু তাথি-তাওইনা তৌখি অমসুং ইকাইবা কয়া মায়োক্নহনখি অমসুং মখোয়বু নাথৈদুনা থমখি, প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ও.বি.সি. কম্যুনিতীবু ইকাইখুম্ননবগীদমক্তা অনৌবা থৌরাং কয়া অমা পাইখৎখি অমসুং হৌখিবা চহি ৯ অসিদা ও.বি.সি. কম্যুনিতীগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক্তা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎখি
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকারনা ও.বি.সি. কমিসনদা কনস্তিত্যুস্নেল স্তেতস পীখ্রে অমসুং খ্বাইদগী অহানবা ওইনা ও.বি.সি.কম্যুনিতীদগী মন্ত্রী ২৭, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী কেবিনেত্তা য়াওহনখ্রে
হান্নদি কেন্দ্রিয়া ৱিদ্যালয়া, নৱোদয়া ৱিদ্যালয়া অমসুং এন.ই.ই.তি. পরিখাদা ও.বি.সি.গী রিজার্ভেশন য়াওরমদে অদুবু হৌজিক্তি প্রধান মন্ত্রী, মসি শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সরকার অসিনা য়াওহনখ্রে
21 MAY 2023 7:36PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি গুজরাতকী এহ্মদাবাদতা নেস্নেল কনভেন্সন ওফ মোদী সমাজ হৌদোকখ্রে।
শ্রী অমিত শাহনা ৱা ঙাংবা মতমদা মহাক্না হায়খি মদুদি চাইথোক্তুনা লৈরিবা ফুরুপশিংবু পুনশিনহন্নবা হোৎনরি অমসুং ফুরপ অনি অসিগীদমক্তা অমসুং লৈবাক অসিগীদমক্তা মসি য়াম্না অফবা খুদম্নি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিগী ফুরুপ অসিনা লেপ্তনা হোৎনবা অমসুং মখোয়গী পাঙ্গল অদুনা মরম ওইরগা খুমাং য়াম্না চাউখ্রে অমসুং মশক তাক্লরগনি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি মসিগী খুনাই অসি ভগবান শীবা মশামক্না থৌজানবীরে।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাত্তা লৈরিবা খুঙ্গং খুদিংমক্তা চৎখি অমসুং নহাশিংবু পুক্নিং থৌগৎখি অমসুং ওর্গনাইজেশন অমা শেমদুনা গুজরাত্তা অহোংবা অমা পুরক্নবা মপালনাইদ্রবা স্ত্রকচর অমা পীখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইরিঙৈ মতমদা তৌখিবা মীয়ামগী য়াইফনবগী থবকশিং অদুদা য়ুমফম ওইরগা মহাক্নালৈবাক অসি প্রধান মন্ত্রী ওইখি, অমসুং হৌজিক প্রধান মন্ত্রী অমা ওইনা মহাক্না মালেম শিনবা থুংনা লৈবাক অসিবু ইকাই খুম্নবা হেনগৎহল্লি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি হান্নগী সরকারশিংনা মতম পুম্বদা ও.বি.সি. কম্যুনিতীবু তাথি-তাওইনা তৌখি অমসুং ইকাইবা কয়া মায়োক্নহনখি অমসুং মখোয়বু নাথৈদুনা থমখি, প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ও.বি.সি. কম্যুনিতীবু ইকাইখুম্ননবগীদমক্তা অনৌবা থৌরাং কয়া অমা পাইখৎখি অমসুং হৌখিবা চহি ৯ অসিদা ও.বি.সি. কম্যুনিতীগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক্তা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ও.বি.সি. ময়াম অমা ঐখোয়গী পার্তীদগী মুখ্য মন্ত্রীশিং ওইহনখ্রে, প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সরকার অসিনা ও.বি.সি. কমিসনদা কনস্তিত্যুশনগী ওইব আস্তেতস পীখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা খ্বাইদগী অহানবা ওইনা ও.বি.সি.ফুরুপতগী মন্ত্রী ২৭ কেন্দ্রগী কেবিনেত্তা য়াওহনখ্রে।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হান্নদি কেন্দ্রিয়া ৱিদ্যালয়া, নৱোদয়া ৱিদ্যালয়া অমসুং এন.ই.ই.তি. পরিখাদা ও.বি.সি.গী রিজার্ভেশন য়াওরমদে অদুবু মসি হৌজিক্তি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সরকার অসিনা য়াওহনখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি ও.বি.সি.গী নহা ওইরিবআ এন্ত্রপ্রেনরশিংগীদমক্তা অনৌবআ কেপিতল ফন্দ অমা শেমখ্রে। ও.বি.সি. লিস্তকী এমেন্দমেন্ত প্রোসেস অদুসু প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং-লমতাক মখাদা সরকারনা হৌদোকখ্রে। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি হান্নগী সরকারনা চহি ৫৬ পাল্লম্বা মতম অদুদা ও.বি.সি. কম্যুনিতীগীদমক্তা ইকাইখুম্ননিংঙাই ওইগদবা অনৌবা থৌরাং আমত্তা ফাওবা তৌরমদে অদুবু শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌখিবা চহি ৯ অসিদা মশিং থিঙমদ্রবা থৌরাং কয়া অমা পাইখৎলমখি, মসিনা মরম ওইরগা ও.বি.সি.কম্যুনিতী অসি চাউখৎলক্লি অমসুং মশাগী ফংফম থোকপা মফম অদু ফংবা ঙম্লে।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাইরবশিংদা মখল মখা কয়াগী খুদোংচাবশিং পীনবা থবক-থৌরম কয়া অমা তৌখি মরমদি শ্রী মোদী মশামক লাইরবা ইমুং অমদা পোকখি অমসুং দেমোক্রেতিক প্রোসেসতা লৈবাক অসিগী প্রধান মন্ত্রী ওইখি। হৌজিক ফাওবদা খ্বাইদগী অহানবা ওইনা অসিগুম্বা লাইর-অনংশিং থেংনরকপা মীশক অমনা লৈবাক অসিগী প্রধান মন্ত্রী ওইরে অমসুং লাইরবশীংগী অৱাবা খঙবা শ্রী মোদীনা লৈবাক অসিগী মী করোর ১৩ রোমদা মখোয়গী য়ুম-য়ুমদা গ্যাস সীলিন্দর পীখি, য়ুম করোর ১০ তোইলেতশিং শাবীখি, মী করোর ৩দা য়ুম পীখি, য়ুম করোর ৩ হেন্না মৈ ফংহনখি, মী করোর ৭০দা লুপা লাখ ৫ ফাওবগী হকশেলগী ওইবা খুদোংচাবশিং লেম্না পীখি অমসুং চহি অনি মখাইগীদমক্ত আমী করোর ৮০ থা অমদা মী অমমমগী চেং-চাক কিলো ৫ পীখি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা , মীপুম খুদিংমকপু চপ মান্নৈ খন্দুনা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনআ মী করোর ১৩০দা কোরোনা ভেক্সিন পীখি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী মোদীনা লাইরবশিংদগী কহবাইদগী হেন্না লাইরবশিংদা খুদোংচাবশিং পীনবা তেক্নোলোজী শিজিন্নরি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সরকারগী পব্লিক ৱেলফিয়র স্কীমশিংবু দি.বি.তি.গা দাইরেক্ত লিঙ্ক তৌদুনা অমসুং লাইরবা অদুগী বেঙ্ক এলাউন্ততা দাইরেক্ত ওইনা মখোয়গী কান্নবশিং অদুবু থাজিন্দুনা করপ্সন মুত্থৎখ্রে।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রাথোর, তেলি অমসুং সাহু কম্যুনিতীশিংনা লৈবাক অসিগীমদক্তা য়াম্না চাউনা শরুক য়াখি অমসুং লৈবাক অসিবু মালেম শিনবা থুংনা ভারতপু ইকাইখুম্নহন্নবা থবক তৌখিবা অদুগুম্বা প্রধান মন্ত্রী অমা পীবীরে। অমেরিকাগী রাস্ত্রপতিনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী, নহাক অমেরিকাদা মীয়াম্না য়াম্না পাম্নৈ, অমসুং মহাক্না নহাক্কী ওতোগ্রাফ পাম্মি হায়বা মতমদা ভারতমচা খুদিংমক্না চাউথোকচৈ। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতকী শেনমিৎলোন অসি হান্নদি মালেমগী ওইনা ১১শুবদা লৈরম্মি অদুবু ঙসিদি ৫শুবদা কাখৎলকখ্রে অমসুং প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ভারতকী শেনমিৎলোন অসি ২০২৫ ফাওবদা $ ত্রিলিয়না ৫গী শেনমিৎলোন অমা ওইহল্লগনি হায়বা তার্গেত অমা থম্লি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি ভারতনা স্মার্তফোন শিজিন্নবদা অমসুং পুথোকপদা মালেম অসিগী অনিশুবদা লৈ, এভিয়েশন মার্কেত্তা অহুমশুবদা লৈ, ওতোমোবাইল মার্কেত্তা অহুমশুবদা লৈ, স্তার্তঅপশিংদা অহুমশুবদা লৈ অমসুং রিন্যুৱেবল ইনর্জীগী মতাংদা মালেম অসিগী ওইনা অহুমশুবদা লৈ। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিনা নিংখা তম্লবা মতুংদা ওপোজিশনগী সরকারশিং অদুগী চহি ৫০ অদুগা চাংদম্নবদা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সরকার অসিনা চহি ৯ অসিদা মরু ওইবা, শিংথানিংঙাই ওইবা মাইপাকপা কয়া অমা ফংখ্রে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah inaugurates the National Convention of Modi Samaj in Ahmedabad, Gujarat today
On the basis of his public welfare works during his tenure as Chief Minister of Gujarat, Shri Narendra Modi became the Prime Minister of the country, and now as a Prime Minister, he is increasing India's pride across the world
Previous governments always harassed and humiliated the OBC community and ignored them, Prime Minister Modi took many initiatives for giving respect to the OBC community and took many steps for the welfare of the OBC community in last 9 years
Government led by Prime Minister Shri Narendra Modi has provided constitutional status to the OBC commission and for the first time 27 ministers from the OBC community have been included in the Union Cabinet by Shri Narendra Modi
Earlier there was no OBC reservation in Kendriya Vidyalaya, Navodaya Vidyalaya and NEET exam, but it has now been ensured by the government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi
Empathising with the suffering of the poor, Shri Modi has provided various facilities to crores of poor people of the country
Shri Narendra Modi is using technology to provide facilities to the poorest of the poor
Prime Minister Modi eliminated corruption by linking many public welfare schemes of the government with DBT and sending their benefits directly to the bank accounts of the poor
After the independence of the country, in comparison to the 50 years of opposition governments, the 9 years of government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi has many significant achievements
When the President of America says that Prime Minister Shri Narendra Modi, you are very popular in America, and he wants your autograph, then every Indian feels proud
Rathore, Teli and Sahu communities have given the country such a Prime Minister who has worked to establish India's pride in the world
Indian economy which was earlier ranked 11th in the world, has moved up to the 5th position today and Prime Minister Modi has set a target that the Indian economy will become a $5 trillion economy by 2025
21 MAY 2023 7:36PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah inaugurated the National Convention of Modi Samaj in Ahmedabad, Gujarat, today
In his address, Shri Amit Shah said that efforts are being made to unite the dispersed community, and it is a good sign for both the community and the nation. He said that this community has progressed ahead due to its continuous efforts and strength and it will get the representation. Shri Shah said that this society is blessed by Lord Shiva himself.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that Shri Narendra Modi has visited every village in Gujarat and inspired the youth and by forming an organization provided a unparalleled structure for bringing change in Gujarat. He said that on the basis of his public welfare works during his tenure as Chief Minister of Gujarat, Shri Narendra Modi became the Prime Minister of the country, and now as a Prime Minister, he is increasing India's pride across the world.
Shri Amit Shah said that the previous governments always harassed and humiliated the OBC community and ignored them, Prime Minister Modi took many initiatives for giving respect to the OBC community and took many steps for the welfare of the OBC community in last 9 years. He said that many OBCs have been made Chief Ministers from our party, the constitutional status has been provided to the OBC commission by the government under the leadership of Prime Minister Narendra Modi and for the first time 27 ministers from the OBC community have been included in the Union cabinet.
Union Home Minister said that earlier there was no reservation for OBCs in Kendriya Vidyalaya, Navodaya Vidyalaya and NEET exam, but it has now been ensured by the government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi. He said that a venture capital fund for OBC young entrepreneurs has been set up. The amendment process in the OBC list was also initiated by the government under the guidance of Prime Minister Shri Narendra Modi.Shri Shah said that during the last 56 years rule of the previous governments, not a single initiative was takenfor ensuring respect for the OBC community, but Shri Narendra Modi has taken countless measures in the past 9 years, through which the OBC community is rising and achieving its due place.
Shri Amit Shah said that the Prime Minister Shri Narendra Modi has made efforts to provide all kinds of facilities to the poor because Shri Modi, himself was born in a poor household and became the Prime Minister of the country through the democratic process. For the first time, a person who came has seen such poverty became the Prime Minister of the country and Shri Modi, who understood the suffering of the poor, provided gas cylinders to the homes of about 13 crore people of the country, built toilets in 10 crore houses, gave houses to 3 crore people, more than 3 crore houses were provided electricity, all health facilities up to Rs. 5 lakh were given free of cost to 70 crore people and 5 kg food grains per person per month free of cost were provided to 80 crore people for two and a half years. ShriShah said that during the Covid-19 pandemic, considering everyone equal, Prime Minister Shri Narendra Modi provided the Corona vaccine to 130 crore people. He said that Prime Minister Modi has shown how technology can be used for every section of the society. He said that Prime Minister Shri Narendra Modi is using technology to provide facilities to the poorest of the poor. He said that Prime Minister Modi has eliminated corruption by linking many public welfare schemes of the government with DBT and sending their benefits directly to the bank accounts of the poor.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Minister said that Rathore, Teli, Sahu community has made a huge contribution for the country and given the country such a Prime Minister who has worked to establish India's pride in the world.When the President of America says that Prime Minister Shri Narendra Modi, you are very popular in America, and he wants your autograph, then every Indian feels proud. He said that the Indian economy which was earlier ranked 11th in the world, has moved up to the 5th position today and Prime Minister Modi has set a target that the Indian economy will become a $5 trillion economy by 2025. Shri Shah said that India ranks second in the world in smartphone usage and production, third in aviation market, third in automobile market, third in start-ups and ranks third in the world in renewable energy.He said that after the independence of the country, in comparison to the 50 years of opposition governments, the 9 years of government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi has many significant achievements.