মন্ত্রীমন্দল
কম্পিতিতিপ কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া অমসুং ইজিপসিয়ান কম্পিতিসন ওথোরিতি অনিগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্সতেন্দিং খুৎয়েক পীনবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
17 MAY 2023 4:04PM by PIB Imphal
কম্পিতিতিপ কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া(সি সি আই) অমসুং ইজিপসিয়ান কম্পিতিসন ওথোরিতি(ই সি আই) অনিগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্সতেন্দিং(এম ও য়ু) খুৎয়েক পীনবা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
থবক ওইনা পাংথোক্নবা লাল্লোং অমসুং পান্দমশিং :
ই-পাউ পীথোক পীশিন তৌনদুনা, খ্বাইদগী ফবা থবকশিং শরুক য়ামিন্নদুনা অমসুং কেপাসিতি বিল্দিংগী থবকশিং পাংথোক্তুনা কম্পিতিতিপ লো অমসুং থৌশিলদা মতেং পীনবা হেনগৎহন্নবা এম.ও.য়ু অসিনা পান্দম থম্লি। সি.সি.আই অমসুং ই.সি.এগী মরক্তা মরী লৈনবা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং তেক্নিকেলগী মতেং অমসুং এক্সপেরিয়েন্সশিং পীথোক-পীশিন তৌনদুনা মখোয় মখোয়গী লৈবাকশিংদা কম্পিতিতিপ লো চৎনহনবা হেনগৎহন্নবা এম.ও.য়ু অসিনা পান্দম থম্লি।
কান্নবা:
এম.ও.য়ু অসিগী মখাদা, সি.সি.আইনা ইজিপকী কম্পিতিতিপ এজেন্সিদগী থবক অমসুং পারা কয়া তমগনি অমসুং মসিনা সি.সি.আইনা কম্পিতিসন এক্ত,২০০২ নিংথিনা চৎহনবদা মতেং পাংগনি। মসিদগী ফংলকপা ফলশিং অদুনা কঞ্জুমরশিংদা চাউনা কান্নবা পীগনি অমসুং থোঙ মান্নবা অমসুং অপুনবা ওইনা চাউখৎমিন্নবা ঙমগনি।
নুঙগীৱারোল
কম্পিতিসন এক্ত,২০০২গী সেক্সন ১৮গী মখাদা, সি.সি.আইনা মসিগী মথৌ পাংথোকপা ঙম্নবা মপান লৈবাক অমগী এজেন্সি অমগা হেক্তা মেমোরেন্দম নত্ত্রগা য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনবা য়াই। মসিগী মতুংইন্না, হৌজিক সি.সি.আই অমসুং ই.জি.এগী মরক্তা য়ানচে খুৎয়েক পীনবনি।

Cabinet
Cabinet approves signing of Memorandum of Understanding between Competition Commission of India and Egyptian Competition Authority
17 MAY 2023 4:04PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today approved the signing of Memorandum of Understanding (MoU) between Competition Commission of India (CCI) and Egyptian Competition Authority (ECA).
Implementation Strategy and Targets:
The MoU envisages promotion and strengthening of cooperation in competition law and policy through exchange of information, sharing of best practices as well as through various capacity building initiatives. The MoU also aims to develop and strengthen linkages between CCI and ECA, and learn and emulate from each other's experiences in the enforcement of competition law in their respective jurisdictions through experience sharing and technical cooperation.
Impact:
The MoU, through exchange of enforcement initiatives, would enable CCI to emulate and learn from the experience and lessons of its counterpart competition agency in Egypt which would help improve enforcement of the Competition Act, 2002 by CCI. The resultant outcomes would benefit consumers at large and promote equity and inclusiveness.
Background:
Section 18 of the Competition Act, 2002 permits CCI to enter into any memorandum or arrangement with any agency of any foreign country for the purpose of discharging its duties or performing its functions under the Act. Accordingly, the present proposal relates to signing of MoU between CCI and EGA.