সাংস্কৃতিক মন্ত্ৰালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘জন শক্তি: এ কালেক্টিভ পাৱাৰ’ প্ৰদৰ্শনীৰ বাবে নতুন দিল্লীৰ নেচনেল গেলেৰী অব্ মডাৰ্ণ আৰ্ট পৰিদৰ্শন কৰে
14 MAY 2023 2:14PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি নতুন দিল্লীৰ নেচনেল গেলেৰী অব্ মডাৰ্ণ আৰ্ট ভ্ৰমণ কৰি 'জন শক্তিঃ এ কালেক্টিভ পাৱাৰ' প্ৰদৰ্শনী পৰিদৰ্শন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ জনপ্ৰিয় ৰেডিঅ' অনুষ্ঠান মন কী বাতৰ ১০০ তম খণ্ড উপলক্ষে এই প্ৰদৰ্শনীৰ আয়োজন কৰা হৈছে। প্ৰদৰ্শনীখনে ভাৰতৰ শৈল্পিক বৈচিত্ৰ্য উদযাপন কৰিছে আৰু মন কী বাতত আলোকপাত কৰা বিষয়বস্তুৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীক প্ৰদৰ্শনীখনৰ এক বিশেষ ৱাকথ্ৰু কৰোৱা হয় য'ত শিল্পীসকলে তেওঁলোকৰ শিল্পকৰ্ম আৰু মন কী বাতৰ বিষয়বস্তু ব্যাখ্যা কৰাৰ সুযোগ লাভ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জয়পুৰ ঘৰৰ ঐতিহাসিক গম্বুজত জন শক্তি প্ৰদৰ্শনীৰ নিমজ্জিত প্ৰক্ষেপণ প্ৰদৰ্শনীও পৰিদৰ্শন কৰে। শিল্পকৰ্মবোৰ চোৱাৰ পিছত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জন শক্তি প্ৰদৰ্শনী তালিকাত স্বাক্ষৰ কৰে আৰু এই বাৰ্তাটো লিখি দিয়ে, "মন মন্দিৰ কি যাত্ৰা সুখদ হো।" কেটালগটো ১৩ জন শিল্পীৰ দ্বাৰা পূৰ্ব-স্বাক্ষৰিত কৰা হৈছে।
তেৰজন প্ৰখ্যাত আধুনিক আৰু সমসাময়িক শিল্পীয়ে নিজকে প্ৰকাশ কৰিবলৈ আৰু বাৰটা বিষয়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তাৰ এক শৈল্পিক প্ৰতিনিধিত্ব উপস্থাপন কৰিবলৈ বিভিন্ন মাধ্যম ব্যৱহাৰ কৰিছে। প্ৰতিটো বিষয়ৰ সৈতে সম্পৰ্কিত যেনে জল সংৰক্ষণ, নাৰী শক্তি, ক’ভিড, স্বচ্ছ ভাৰত, পৰিৱেশ আৰু জলবায়ু পৰিৱৰ্তন, ভাৰতীয় কৃষি, যোগ আৰু আয়ুৰ্বেদ, ভাৰতীয় বিজ্ঞান আৰু মহাকাশ, ক্ৰীড়া আৰু ফিটনেছ, ভাৰত @ 75 আৰু অমৃত কাল, উত্তৰ-পূব ভাৰত তথা বিশ্ব উদযাপন আদি বিষয়ৰ সৈতে সম্পৰ্কিত।
প্ৰদৰ্শনীখনত প্ৰদৰ্শন কৰা শিল্পীসকলহ’ল শ্ৰীমতী মাধৱী পাৰেখ, শ্ৰী মনু পাৰেখ, শ্ৰী অতুল ডোডিয়া, শ্ৰী ৰিয়াছ কোমু, শ্ৰী জি আৰ ইৰাণনা, শ্ৰী অসীম পুৰকায়স্থ, শ্ৰী জিতেন থুক্ৰাল আৰু শ্ৰী সুমিৰ তাগ্ৰা, শ্ৰী পৰেশ মৈত্য, শ্ৰী প্ৰতুল দশ, শ্ৰী জগন্নাথ পাণ্ডা,শ্ৰী মঞ্জুনাথ কামথ আৰু শ্ৰীমতী বিভা গেলহোত্ৰা ৷
সাংস্কৃতিক মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব শ্ৰী গোবিন্দ মোহন; অনুষ্ঠানটোৰ প্ৰতিষ্ঠাপক শ্ৰীমতী কিৰণ নাদাৰ আৰু নতুন দিল্লীৰ সংস্কৃতি মন্ত্ৰালয় আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় আধুনিক কলা গেলেৰীৰ অন্যান্য বিষয়া আৰু কৰ্মচাৰীসকলৰ সৈতে প্ৰদৰ্শনীখনৰ কিউৰেটৰ ড০ অলকা পাণ্ডেও উপস্থিত আছিল।

Ministry of Culture
Prime Minister visits the National Gallery of Modern Art, New Delhi for viewing the exhibition ‘Jana Shakti: A Collective Power’
14 MAY 2023 2:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi visited the National Gallery of Modern Art, New Delhi today to view the exhibition ‘Jana Shakti: A Collective Power’. The exhibition has been organised to mark the 100th episode of Prime Minister’s popular radio programme Mann ki Baat. The exhibition celebrates the artistic diversity of India and is inspired by the themes highlighted in Mann ki Baat.
The Prime Minister was taken on a special walkthrough of the exhibition where the artists got an opportunity to explain their artworks and the themes of Mann Ki Baat that that inspired their artworks. The Prime Minister also viewed the immersive projection show of the Jana Shakti exhibition at the historic dome of the Jaipur house. After viewing the artworks, PM signed the Jana Shakti Exhibition catalogue and penned down the message, “Mann Mandir ki Yatra Sukhad ho..” The catalogue has also been pre-signed by the 13 artists.
Thirteen renowned modern and contemporary artists have utilized various mediums to express themselves and present an artistic representation of the Prime Minister's message on twelve themes. Each theme is related to topics such as Water Conservation, Nari Shakti, Awareness on Covid, Swachh Bharat, Environment & Climate Change, Indian Agriculture, Yoga & Ayurveda, Indian Science & Space, Sport & Fitness, India @ 75 & Amrit Kaal, Celebrating North-East India and India & the World.
The artists whose artworks are on display in the exhibition include Smt. Madhavi Parekh, Shri Manu Parekh, Shri Atul Dodiya, Shri Riyas Komu, Shri G.R Iranna, Shri Ashim Purkayastha, Shri Jiten Thukral & Shri Sumir Tagra, Shri Paresh Maity, Shri Pratul Dash, Shri Jagannath Panda, Shri Manjunath Kamath, and Ms. Vibha Galhotra.
Shri Govind Mohan, Secretary, Ministry of Culture; Smt. Kiran Nadar, Founder, Kiran Nadar Museum of Art and Dr. Alka Pande, Curator of the exhibition were also present on the occasion along with other officials and staff of the Ministry of Culture and National Gallery of Modern Art, New Delhi.