Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah will inaugurate a Training Programme on Legislative Drafting in New Delhi on Monday
Programme aims to create understanding of principles and practices of legislative drafting among officers of Parliament, State Legislatures, various ministries, statutory bodies and other government departments
14 MAY 2023 12:58PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah will inaugurate a Training Programme on Legislative Drafting in New Delhi on Monday, May 15, 2023.
The Programme is being organized by the Institute of Constitutional and Parliamentary Studies (ICPS) in collaboration with Parliamentary Research and Training Institute for Democracies (PRIDE) is aimed at creating an understanding of the principles and practices of legislative drafting among officers of Parliament, State Legislatures and various ministries, statutory bodies and other government departments.
The Legislative drafting has a major impact on the interpretation of the policies and the regulations implemented for the welfare of the society and the state. Since legislative draftsmen are responsible for producing legislation which promotes democratic governance and gives effect to the rule of law, so it is necessary that they are imparted training from time to time to sharpen their skills. The training programme will help them in their capacity building.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা নিংথৌকাবা নুমিত্তা নই দিল্লীদা লেজিসলেতিব দ্রাফতিংগী মতাংদা ত্রেনিং প্রোগ্রাম অমা হৌদোক্লগনি
প্রোগ্রাম অসিনা পার্লিয়ামেন্ত, স্তেত লেজিসলেচরশিং, মন্ত্রালয়শিং, স্তেতুতরী বোদীশিং অমসুং অতোপ্পা সরকারগী দিপার্তমেন্তশিংগী ওফিসরশিংগী মরক্তা লেজিসলেতিব দ্রাফতিংগী প্রিন্সিপলশিং অমসুং প্রক্তিসশিং অদুবু খঙহন্নবা পান্দম থম্লি
14 MAY 2023 12:58PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ২০২৩গী মে ১৫, নিংথৌকাবা নুমিত্তা নই দিল্লীদা লেজিসলেতিব দ্রাফতিংগী মতাংদা ত্রেনিং প্রোগ্রাম অমা হৌদোক্লগনি।
থৌরম অসি পার্লিয়ামেন্তরী রিসর্চ এন্দ ত্রেনিং ইনস্তিত্যুত ফোর দেমোক্রেসীস (পি.আর.আই.দি.ই.)গা খুৎশম্নদুনা ইনস্তিত্যুত ওফ কনস্তিত্যুস্নেল এন্দ পার্লিয়ামেন্তরী স্তদীজনা শিল্লগনি, থৌরম অসিন অসিনা পার্লিয়ামেন্ত, স্তেত লেজিসলেচরশিং, মন্ত্রালয়শিং, স্তেতুতরী বোদীশিং অমসুং অতোপ্পা সরকারগী দিপার্তমেন্তশিংগী ওফিসরশিংগী মরক্তা লেজিসলেতিব দ্রাফতিংগী প্রিন্সিপলশিং অমসুং প্রক্তিসশিং অদুবু খঙহন্নবা পান্দম থম্লি।
লেজিস্লেতিব দ্রাফিতিং অসিনা খুনাই অমসুং রাজ্যগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক্তা পাইখৎলিবা পোলিসীশিং অমসুং রেগুলেশনশিংগী ৱাহন্থোক্তা য়াম্না চাউবা শাফু অমা পীররে। লেজিস্লেতিব দ্রাফসমেননা লেজিসলেশন পুথোকপগী থৌরাং লৌরি, মসিনা দেমোক্রেতিক গোবর্নেন্স প্রোমোত তৌই অমসুং রুল ওফ লোবু হেন্না মতিক-মগুন লৈহল্লি, মরম অদুনা মখোয়গী হৈ-শিংবশিং অদুবু হেন্না শিংগৎহন্নবা মতম মতমগী মতুং ইন্না ত্রেংনিং তৌবা হায়বসি য়াম্না তঙাইফদবি। ত্রেনিং প্রোগ্রাম অসিনা মখোয়বু মখোয়গী কেপাসিতী বিল্দিংদা মতেং পাংগনি।